Producten & Oplossingen / SAS® Business Analytics

SAS® Business Analytics

Effectieve, proactieve besluitvorming

Goede analyses zijn van belang voor het nemen van de juiste beslissingen en de groei van uw organisatie. SAS Business Analytics stelt u in staat om die beslissingen te nemen met voorspellende inzichten uit grote hoeveelheden in- en externe data. Wij helpen u met de hele keten van Information Management, Analytics en Business Intelligence. Onze bedrijfsoplossingen sluiten naadloos aan op uw situatie en branche.

Onze oplossingen zijn gebaseerd op het SAS Business Analytics Framework. Met dit flexibele raamwerk legt u de basis voor geavanceerde analyses: van bron tot browser, consistent, open, schaalbaar en gemakkelijk te beheren. SAS software is zeer flexibel en werkt samen met de processen, systemen en bronnen waar uw organisatie al over beschikt

 Wilt u actuele ontwikkelingen volgen? Bekijk dan de SAS Business Analytics kennisportal.

" Wanneer we in de toekomst informatie over verkeersintensiteiten kunnen combineren met andere informatie in het Netwerkmanagagement Informatiesysteem (NIS), kan Rijkswaterstaat nóg publieksgerichter werken."

—Jacorien Wouters

programmamanager NIS

Rijkswaterstaat

Lees verderComponenten van SAS® Business Analytics

  • Information Management - De governance en het management
    van de groeiende stroom aan (gestructureerde en ongestructureerde) gegevens en het waarborgen van de kwaliteit van gegevens. Hiertoe hanteert SAS een geïntegreerde aanpak die gegevensintegratie, datakwaliteit, data mastering en toegang tot bedrijfsgegevens omvat.

  • Analytics - Verklein risico's, verbeter klantbeleving, maak nauwkeurige prognoses en optimaliseer uw processen met de geavanceerde analysekracht van SAS. SAS biedt het meest uitgebreide portfolio voor het analyseren van gegevens. Van voorspellende en beschrijvende modellen tot het optimaliseren en simuleren van processen en systemen.

  • Business Intelligence - Verkrijg betere en snellere antwoorden door relevante informatie op het juiste moment voor de juiste personen via het juiste kanaal beschikbaar te stellen. SAS biedt een reeks intuïtieve gebruikersinterfaces die iedereen, ongeacht zijn of haar ervaringsniveau, in staat stelt om op een snelle en flexibele wijze rapporten te raadplegen en genereren.


SAS is toonaangevend in high-performance analytics. SAS® High-Performance Analytics vereenvoudigt de analyse van enorme hoeveelheden gegevens (big data) en stelt u in staat complexe bedrijfsproblemen snel te lijf te gaan. Inzicht krijgen in minuten of seconden waar u eerder nog dagen of weken voor nodig had. Met de extra snelheid en nauwkeurigheid kunt u sneller reageren op marktveranderingen en de concurrentie voor blijven.

Waarin SAS zich onderscheidt

  • Consistent —  Metadata worden geïntegreerd en centraal beheerd. Iedereen in het bedrijf gebruikt daardoor dezelfde data. 'Pakhuizen' aan informatie en de kosten om deze te beheren, behoren hiermee tot het verleden.
  • Open — Het platform voegt verschillende data- en metadatabronnen samen en ondersteunt informatiestromen over gescheiden IT-omgevingen.
  • Efficiënt — Alle componenten en applicaties maken gebruik van dezelfde functies en services voor veiligheid, administratie, data-opslag, beheer, queries, rapportages, analyses, publicaties en gebruikersinterfaces.
  • Eenvoudig te beheren — Het beheer van het gehele platform vindt plaats vanuit één centraal punt.
  • Gebaseerd op open standaarden — Het platform ondersteunt de industriestandaarden voor protocollen, programmeertalen, modellen en communicatie-interfaces.