SAS biedt branchespecifieke oplossingen met kant-en-klare AI-modellen

Op maat gemaakte, lichtgewicht AI-modellen vergemakkelijken snelle implementatie met lage overhead.

Data en AI-marktleider SAS introduceert lichtgewicht, branchespecifieke AI-modellen geschikt voor individuele licenties. Hiermee biedt SAS organisaties direct inzetbare AI-technologie om alledaagse problemen efficiënt op te lossen. De AI-modellen zijn in te zetten voor bedrijven in de financiële sector, de gezondheidszorg, productie-industrie en de overheid.

“Dankzij SAS’ jarenlange track record, aanwezige expertise en nauwe samenwerkingen met klanten, zijn we in staat innovatieve productontwikkeling te doen van AI modellen die tegemoet komen aan de behoeften van een brede groep gebruikers. Hierdoor kunnen we problemen oplossen in verschillende sectoren,” vertelt Edwin van Unen, Principal Advisor Analytics & AI bij SAS.

Deze branchespecifieke modellen zijn ontworpen voor snelle integratie, waardoor organisaties betrouwbare AI-technologie kunnen operationaliseren en sneller meetbare resultaten kunnen boeken. De modellen kunnen eenvoudig worden ingezet in de bedrijfsomgeving. Zo kunnen specifieke uitdagingen in de sector aangepakt worden op het gebied van fraudedetectie en -preventie, supply chain optimalisatie, entiteitsbeheer, documentconversie, betalingsintegriteit in de gezondheidszorg en nog veel meer.

Uitbreiding van de markt
Het leveren van branchespecifieke AI-modellen als totaalpakket is een van de resultaten van SAS’ toezegging om 1 miljard dollar te investeren in AI-gestuurde oplossingen voor de industrie. Zoals beschreven in de aankondiging van mei 2023, bouwt de investering in AI voort op de decennialange focus van SAS op bieden van geïntegreerde oplossingen om uitdagingen aan te pakken in onder andere het bankwezen, de overheid en de gezondheidszorg.

"De AI-modellen zijn de perfecte aanvulling op onze bestaande oplossingen en de SAS Viya-platformoplossingen. Daarmee spelen we in op uiteenlopende zakelijke behoeften van verschillende doelgroepen, zodat innovatie elke hoek van ons ecosysteem bereikt", zegt Udo Sglavo, Vice President AI en Analytics bij SAS. "Door onze aanpak af te stemmen op de specifieke behoeften van de industrie, stellen onze frameworks bedrijven in staat om te floreren binnen hun eigen domein.”

"SAS modellen bieden organisaties flexibele, snelle en laagdrempelige AI die aansluit bij de uitdagingen in de sector. De kant-en-klare, lichtgewicht AI-modellen maken AI toegankelijk voor iedereen, ongeacht de vaardigheden", zegt Sglavo. "Of je nu begint aan je AI-traject of de uitbreiding van AI in je bedrijf wilt versnellen, SAS biedt ongeëvenaarde mogelijkheden om in te spelen op de unieke behoeften van je bedrijf."

Voor tal van organisaties is het momenteel bijzonder uitdagend om hun data science-teams te bemannen vanwege het gebrek aan AI-expertise. Hierdoor hebben bedrijven behoefte aan flexibele AI-oplossingen om snel zakelijke doelen te bereiken.

De eerste SAS-modellen zullen naar verwachting later dit jaar algemeen beschikbaar zijn. Meer informatie over SAS Applied AI and Modeling vind je hier: https://blogs.sas.com/content/tag/applied-ai-modeling/.

Over SAS

SAS is wereldwijd marktleider op het gebied van data en AI, waaronder sectorspecifieke oplossingen. SAS helpt organisaties data sneller om te zetten in betrouwbare beslissingen. SAS biedt u THE POWER TO KNOW®®.

Editorial contacts: