DirectPay krijgt sneller inzicht in risico’s op wanbetaling en fraude

SAS visual Investigator helpt bij het beheren van risico’s en incassobeheer

DirectPay, de Nederlandse onderneming gespecialiseerd in incasso, debiteuren- en kredietbeheer, gebruikt SAS Visual Investigator om hun onderzoekers efficiënter te laten werken en om betere samenwerking mogelijk te maken tussen de leden van het onderzoeksteam. Tegelijk opent deze krachtige software de deur tot nieuwe inzichten, zoals de kans op frauderen en andere informatie over debiteuren.

DirectPay is specialist op het gebied van het kopen en beheren van consumentenvorderingen, en koopt hele pakketten van openstaande facturen en leningen over van bedrijven uit verschillende sectoren, zoals telecommunicatie, nutsvoorzieningen en online retail. In elk pakket kunnen miljoenen onbetaalde facturen of leningen zitten. Om inzicht te krijgen in één debiteur of een specifiek geval, kan een omvattend overzicht helpen bij het blootleggen van onontdekte relaties, het ontdekken van anomalieën en uiteindelijk in het nemen van de juiste beslissingen. De ingebouwde ‘machine learning’ technologie helpt het onderzoeksproces efficiënter te laten verlopen, onder meer door steeds beter ‘false positives’ te vermijden.

Complexe onderzoeken worden beter beheerbaar bij DirectPay

De mogelijkheid om verschillende soorten datasets te visualiseren en verkennen op verschillende manieren, van rasters en lijsten over kaarten en netwerken tot tijdslijnen, maakt het voor ons eenvoudiger om complexe onderzoeken te beheren”, zegt Colin Nugteren, Chief Analytics Officer bij DirectPay. “Door een uiterst krachtig analytisch model te verrijken met een visuele interface kunnen we de kwaliteit van onze dienstverlening en de efficiëntie van onze incasso sterk verbeteren en optimaliseren. Onze onderzoekers kunnen nu beter bewijzen vinden om schulden aan personen te linken, andere bezittingen van debiteuren te identificeren, en - indien nodig - fraude te bewijzen.”

Het belangrijkste voordeel voor ons is de eenvoud waarmee SAS Virtual Investigator kan worden aangepast aan onze specifieke en veranderende bedrijfsbehoeften”, zegt Tom Dogger, Head of R&D bij DirectPay. “We kunnen zelf zorgen voor de nodige gepersonaliseerde views en nieuwe databronnen toevoegen. De flexibiliteit van het product maakt het niet alleen waardevol voor fraude- en ander onderzoek maar ook voor andere activiteiten van onze onderneming, zoals schuldvermindering en terugbetaling op langere termijn. We waren al tevreden gebruikers van SAS Visual Analytics en met deze nieuwe software wordt onze band met SAS alleen maar hechter”, besluit Tom Dogger.

SAS Visual Investigator: Krachtige analyses, eenvoudige interface, betere inzichten

SAS Visual Investigator is een waardevolle toevoeging aan het SAS-productportfolio:

  • Het helpt organisaties om de volledige levenscyclus van onderzoeken te beheren. Het helpt bij het blootleggen van tot dan toe onzichtbare netwerken.
  • Het versnelt het proces van inzicht naar (re)actie
  • Het is ontworpen om een antwoord te bieden op uiteenlopende behoeften en veranderende problemen zonder dat hiervoor gespecialiseerde technische hulp is vereist.

Omdat SAS visual Investigator gebaseerd is op het open en cloud-compatibele platform SAS Viya, is het uiterst eenvoudig om data toe te voegen van elk mogelijk type of formaat.

 “Complexe en heterogene data kunnen een onderzoek gevoelig vertragen”, zegt Brooke Fortson, Product Marketing Manager for Data Science and Emerging Technologies bij SAS. “SAS Visual Investigator maakt deze uitdagingen haalbaarder door data bijeen te brengen en interessante patronen bloot te leggen. De visuele en interactieve interface maakt het heel eenvoudig voor gebruikers om data te importeren, analyses uit te proberen met eenvoudige ‘point-and-clicks’ en systemen van derden aan te spreken. Als alle data vlot toegankelijk, degelijk bewerkt en up-to-date zijn, kunnen analisten in hun onderzoek meester blijven van de situatie in plaats van achter de feiten aan te hollen.


Over SAS Visual Investigator

Voor een volledig overzicht van deze software kunt u terecht op sas.com/vi en de volgende white paper downloaden: Keeping Fraud Detection Software Aligned with the Latest Threats.


Over DirectPay

DirectPay richt zich op het efficiënt beheer en de inning van vorderingen van debiteuren in de breedste zin van het woord. Het dienstenpakket omvat de aankoop van vorderinge, debiteurenbeheer, gegarandeerde inning, krediet informatie en schuldmonitoring. DirectPay is gevestigd in Barendrecht en telt 70 werknemers.

Over SAS

SAS is marktleider in analytics. Door middel van innovatieve software en dienstverlening, helpt en inspireert SAS klanten over de hele wereld om data om te zetten in inzichten. SAS biedt u The POWER TO KNOW®. 

Editorial contacts: