De nieuwe oplossing 'SAS Analytics for IoT' maakt het gemakkelijker inzichten te halen uit stortvloed IoT-data 

Analytics stroomlijnt processen en levert inzichten op voor sensorgedreven organisaties      

SAS introduceert SAS Analytics for IoT. Met deze oplossing speelt SAS in op de behoefte van organisaties om waarde te halen uit data, afkomstig van the Internet of Things (IoT). Voor de ontwikkeling van SAS Analytics for IoT maakte SAS gebruik van zijn jarenlange kennis en ervaring met het toepassen van analytics op data afkomstig van sensoren en andere apparaten.

SAS Analytics for IoT helpt organisaties grote hoeveelheden data, die met hoge snelheid wordt gegenereerd door sensoren, machines en apparaten, te interpreteren en op basis daarvan slimmere beslissingen te nemen. Dit stelt hen onder meer in staat de veiligheid in productieprocessen te verbeteren, de productkwaliteit te optimaliseren en noodzakelijk onderhoud aan machines te voorspellen.

Onderhoudsbehoefte van machinepark voorspellen

Konecranes, een Finse producent van hijskranen gebruikt SAS om beslissingen te nemen op basis van sensordata. Juha Pankakoski, Chief Digital Officer bij Konecranes: “Het gebruik van analytics ondersteunt onze visie dat we realtime willen weten hoe miljoenen kranen en machines presteren. We gebruiken deze kennis direct om onze operatie veiliger en productiever te maken. Het combineren van big data met betrouwbaarheidsanalyses en simulaties, zorgt ervoor dat we betere voorspellingen kunnen doen. Waar we eerder slechts uitval van een machine konden voorspellen op basis van slechts vijf variabelen en enkele minuten data, kunnen we nu de onderhoudsbehoefte van onze volledige machinepark voorspellen met honderden datavariabelen en daarbij een datahistorie van vier jaar meenemen.”

Voordelen SAS Analytics for IoT

SAS combineert streaming technologie, analytics en domeinkennis om IoT-data om te zetten in inzichten en helpt organisaties:Ontdekken welke data ertoe doet

Door slimme filtering kunnen organisaties aan de slag met relevante data en helpt het de kostbare verleiding te weerstaan alle data op te slaan. 

Patronen in de data herkennen

Het combineren van IoT-data met andere contextuele data maakt het makkelijker om interessante patronen te ontdekken. 


Snel en met vertrouwen te handelen

SAS Analytics for IoT brengt krachtige analyse direct in de datastroom. Er kan realtime actie ondernomen worden op signalen terwijl ze voorbij komen; van simpele alerts tot complexe geautomatiseerde antwoorden. 

De IoT-markt ontwikkelt zich wereldwijd”, zegt Dan Vessett, IDC Group Vice President voor Analytics & Information Management. “Om tegemoet te kunnen komen aan de behoeften van bedrijven die sensordata genereren is het belangrijk om analytics centraal te stellen. Zonder predictive analytics is het voor iedere organisatie moeilijk om het volledige potentieel van het IoT te benutten. De oplossing van SAS is een logische keuze of een organisatie nu actief is in de maakindustrie, energiemarkt, retailbranche of iedere andere sector die werkt met apparaten die zijn voorzien van sensoren.”

Andere organisaties die SAS gebruiken om IoT sensordata te analyseren

CPS Energy. Dit Texaanse bedrijf bouwt een flexibel power grid met sensoren voor San Antonio. SAS analyseert de data door het hele netwerk heen; vanaf de plaats waar de sensoren de data genereren tot de database in het netwerk.

Geneia. Door het analyseren van sensordata met SAS kunnen de zorgteams van Geneia
contextuele veranderingen in de conditie van een patiënt beter interpreteren, sneller
ingrijpen en mogelijk verdere achteruitgang voorkomen. 

Navistar. De fabrikant van trucks, bussen en militaire voertuigen gebruikt SAS om zijn
OnCommand Connection (OCC) systeem dat voertuigen realtime monitort te optimaliseren.
De OCC-sensoren streamen continu multidimensionale data van voertuigen van klanten.
Hiermee kan Navistar beter dan ooit inspelen op hun behoeften.

Town of Cary. Deze gemeente gebruikt SAS om data van de Aquastar watermeterinfrastructuur te monitoren. Door snel afwijkingen in gebruik te ontdekken heeft Cary zijn klantenservicemodel kunnen transformeren van reactief naar proactief.  

---------------

Deze aankondiging werd gedaan tijdens SAS Global Forum, ‘s werelds grootste analytics-conferentie waaraan zowel online als offline meer dan 30,000 zakelijke en IT-gebruikers van SAS software deelnemen.

About SAS

SAS is a global leader in data and AI. With SAS software and industry-specific solutions, organizations transform data into trusted decisions. SAS gives you THE POWER TO KNOW®.