Hírek / Sajtóközlemények

SAS Institute Kft.
1122 Budapest, Határőr út 36.
Telefon: +36 1 224 2010
Fax: +36 1 224 2011
www.sas.com/hungary

Press Release

Nyomtató-barát Nyomtató-barát

Jó hírünk van!

 

A SAS került a FORTUNE lista élére az Egyesült Államokban

Idén is összeállították a „100 legjobb munkahely" rangsorát, amelynek élére újra a SAS került 

Budapest, Magyarország  (04 márc. 2011)  – Az üzleti analitikai megoldások vezető szállítója, a SAS 2011-ben már második alkalommal végzett a FORTUNE magazin '100 legjobb munkahely' listájának első helyén. A budapesti irodával is rendelkező vállalat a felmérésben résztvevő több mint háromszáz cég közül a tavalyihoz hasonlóan idén is az egészségügyi, családtámogatási programja, valamint a magánélet és a munka egyensúlyának megteremtésére tett erőfeszítései miatt bizonyult a legjobbnak. A SAS a neves lista megalapítása óta, azaz immár tizenharmadik éve szerepel az első száz és nyolcadik alkalommal a tíz legkiválóbb vállalat között.

„A SAS szervezeti kultúrája egy olyan élettel teli környezetet biztosít alkalmazottainak, ahol a dolgozók érvényesülhetnek munkájukban, új, kihívást jelentő feladatokkal ismerkedhetnek meg, miközben képesek fenntartani a munkahely és a magánélet közötti egyensúlyt." – foglalta össze a cég politikáját Jenn Mann, a SAS humánerőforrás osztályának alelnöke. „Vállalati kultúránk nemcsak a dolgozóink számára jár előnyökkel. Az egészséges, örömteli munkakörnyezet ugyanis hozzájárul a magasabb termelékenységhez és lehetővé teszi, hogy a cég még inkább az innovációra és a minőségi szolgáltatásokra fókuszálhasson."

A SAS humánerőforrás-politikája szerint a kiegyensúlyozott, egészséges munkaerő elengedhetetlen feltétele azoknak a vállalati fejlesztéseknek, amelyek vezető szerepet biztosítanak számára az üzleti analitika piacán. Ezen kívül ahhoz is hozzájárulnak, hogy a SAS rendelkezzen a legalacsonyabb fluktuációval az iparágban. A szektorban előforduló 22%-os rátával szemben a céget mindössze 2,6%-os munkaerő-vándorlás jellemzi. A stresszmentes környezet kialakításával a vállalat az elmúlt évben alacsonyabb toborzási és megtartási költséget is elkönyvelhetett, valamint jobb ügyfélkapcsolatokat alakíthatott ki.

„A FORTUNE magazin által immár másodjára elnyert rangos elismerés betetőzője a 2010-ben elért sikereinknek. A tavalyi évben ugyanis több megoldást szállítottunk ügyfeleinknek, mint eddig valaha a fennállásunk óta, illetve ezzel párhuzamosan 2,4%-kal sikerült növelni személyi állományunkat." – foglalta össze a SAS elmúlt évben elért eredményeit Jim Goodnight, a SAS vezérigazgatója. „Nálunk a munkavállalók jelentik sikereink zálogát, így idén - tehát megalakulásunk harminchatodik évében is – igyekszünk hozzájárulni dolgozóink elégedettségéhez, életvitelük és alkotókészségünk kiteljesítéséhez."

További információ és a FORTUNE teljes „100 best companies to work for" listája az alábbi linken keresztül érhető el: www.sas.com/news/fortune2011.html

A SAS legújabb kezdeményezéseiről Jim Goodnight Facebook oldalán is tájékozódhat: http://on.fb.me/Jim_Goodnight.

A lista összeállításáról:

Az idei '100 legjobb munkahely' listát a FORTUNE magazin a Great Place to Work Institute intézménnyel közösen alkotta meg, és a felmérés alkalmával igyekeztek átfogó kérdéseket feltenni az idén résztvevő 311 amerikai szervezetnek. A vállalatok pontszámának kétharmada múlt azokon a feleleteken, amelyeket a véletlenszerűen kiválasztott beosztottak adtak. A dolgozóknak a vezetés hitelességére, a munkahellyel való elégedettségre, illetve a csapatszellemre vonatkozóan kellett választ adniuk. A további pontszámok egy külön audit során adódtak össze, amellyel feltérképezték a vállalatok fizetésre és juttatásokra vonatkozó politikáját, a munkaerő-felvételnél alkalmazott szisztémákat, a belső kommunikáció technikáit, a képzések színvonalát, a jutalmazások gyakorlatát, illetve a munkahelyi környezet változatosságára tett erőfeszítéseket.

A SAS-ról

A SAS üzleti analitikai szoftverek és szolgáltatások piacvezető szállítója, valamint a legnagyobb független üzleti intelligencia fejlesztő. Integrált keretrendszerbe illeszkedő innovatív üzleti alkalmazásai révén a SAS több mint 50.000 vállalat számára nyújt támogatást a teljesítmény növeléséhez és a jobb döntések gyorsabb meghozatalából származó hozzáadott érték biztosításához. 1976 óta a SAS világszerte a THE POWER TO KNOW®-t, vagyis a tudás hatalmát nyújtja ügyfeleinek.

Vissza a SAS Sajtóközleményekhez

Copyright © SAS Institute Inc. All Rights Reserved.

Bővebben:

 • További információ:

  SAS Magyarország
  Kovács Lajos
  marketingvezető
  1122 Budapest,
  Határőr út 36.
  Telefon: +36 1 224 2010
  Fax: +36 1 224 2011