Hírek / Sajtóközlemények

SAS Institute Kft.
1122 Budapest, Határőr út 36.
Telefon: +36 1 224 2010
Fax: +36 1 224 2011
www.sas.com/hungary

Press Release

Nyomtató-barát Nyomtató-barát

Jó hírünk van!

 

Megérkezett a SAS® Visual Analytics új verziója

Az érdeklődők egy interaktív online felületen ingyen próbálhatják ki az elemzésre, riportkészítésre és adatmegjelenítésre alkalmazható szoftvert

Budapest  (2013. febr. 05.)  – Az üzleti analitikai szoftverek és szolgáltatások vezető szállítójának számító SAS bemutatta SAS® Visual Analytics megoldásának új verzióját, amelynek köszönhetően a vizuális adatfeltáró eszköz mostantól munkacsoportok és közepes méretű vállalatok számára is elérhető. A szoftver új verziója egyesíti az üzleti intelligenciát (BI-t) a világvezető analitikával, és többek között kibővített grafikus megjelenítési lehetőségeket és elemző képességeket kínál.

A SAS memóriaalapú adatfeltáró eszközével a felhasználók bármekkora adatmennyiség esetén megvizsgálhatják az adatokat, percek vagy akár másodpercek alatt végezhetnek analitikus számításokat több milliárd adatsoron, és vizuálisan bemutathatják az eredményeket. Az önkiszolgáló megoldással a vezetők azonnal elérhetik a legfrissebb adatokon alapuló riportokat vagy mobil dashboardokat személyi számítógépen vagy táblagépen, így gyorsabb és jobb döntéseket hozhatnak meg, és az IT részlegek is felszabadulhatnak a folyamatos információigények alól.

A SAS létrehozott egy online környezetet, ahol az érdeklődők kipróbálhatják a SAS Visual Analytics megoldást: az új interaktív SAS Visual Analytics Demo lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy testközelből is megismerjék a szoftvert.

A SAS tavaly márciusban mutatta be SAS Visual Analytics szoftverét kifejezetten a big data kihívásaira válaszul, és az iparági szabványos blade szerver alapú rendszerek és az EMC Greenplum, valamint a Teradata adatbázis-eszközök skálázhatóságának kiaknázására. Az új verzió mostantól a jellemzően részlegméretű szerverként használt hardverplatformokon is elérhető, így a SAS big data megoldásának előnyeit ezentúl szervezeti egységek és munkacsoportok is kihasználhatják, adatmennyiségtől függetlenül.

„Erőteljes adatfeltárási és -megjelenítési képességeivel a SAS Visual Analytics több mint egy egyszerű üzleti intelligencia termék. Ezzel az eszközzel a SAS egy gyors és könnyen kezelhető csomagban egyesíti a BI-t és az analitikát, olyan technológiákat ötvözve, amelyeket az ügyfelek is szívesen használnának együtt" - nyilatkozta Jim Davis, a SAS senior alelnöke és marketing igazgatója, hozzátéve: „A SAS Visual Analytics nagymértékben skálázható, így dolgozhat vele néhány felhasználó, de akár egy egész globális vállalat is."

Az új skálázhatóságnak köszönhetően a SAS Visual Analytics kiinduló pont lehet azon szervezetek számára, amelyek adatokat szeretnének megjeleníteni, vagy analitikára kívánnak támaszkodni a tényeken alapuló döntések érdekében. Az említett hardverplatform-támogatáson túl a megoldás új grafikus és analitikai funkciókat is kínál: például előrejelzést, többszörös regressziós modelleket, összetett ábrák közötti interakciót, dinamikus szűrést és új megjelenítéseket.

Hitel-vizualizáció
„A SAS Visual Analytics egy gyors és könnyen kezelhető megoldás, amellyel az elemzőink összefüggéseket fedezhetnek fel üzleti adatainkban" - mondta el Bernd Bütow, a Creditreform ügyvezető igazgatója, hozzátéve: „Ezáltal jobb minőségűvé és pontosabbá válnak az előrejelzéseink. Ráadásul a SAS eszközét olyan egyszerű használni, hogy nincs is szükségünk további képzésre." A Creditreform több mint 24 millió, Kínából és 26 európai országból származó, éjjel-nappal rendelkezésre álló hiteljelentést tesz elérhetővé. A SAS szoftverével a vállalat gyorsan felismerheti a kapcsolatokat a nagy mennyiségű adatokban, és egyszerűen értelmezhető ábrákon mutathatja be az eredményeket.

Nagy teljesítményű analitika
Egy másik memóriaalapú SAS megoldás, a SAS High-Performance Analytics Server szintén új alkalmazási lehetőségeket kínál. Azok az ügyfelek, akiknek korábban külön blade szerver rackre, illetve Teradata vagy EMC Greenplum adatbázis-eszközre volt szükségük a modellező szoftverhez, ezentúl olyan hardverplatformokon futtathatják a megoldást, amelyet más alkalmazásokra is használnak.

„Azok, akik nem tudnak külön rendszert biztosítani a SAS High-Performance Analytics Server számára, mostantól a meglévő hardvereken is élvezhetik a megoldás előnyeit. Plusz hardverköltségek nélkül a korábbi napok, órák helyett percek vagy akár másodpercek alatt futtathatnak le modelleket, és igény szerinti betekintést nyerhetnek bármekkora adatmennyiség esetén„ - mondta el Davis.

Világszerte számos ügyfél alkalmazza a nagy teljesítményű SAS Visual Analytics eszközt, többek között az XL Group, az SM Marketing Convergence, az Internal Revenue Service, a Hong Kong-i kormány és a Cosmos Bank.

 

A SAS-ról

A SAS üzleti analitikai szoftverek és szolgáltatások piacvezető szállítója, valamint a legnagyobb független üzleti intelligencia fejlesztő. Innovatív megoldásai révén a SAS több mint 60.000 végponton nyújt támogatást ügyfelei számára a teljesítmény növeléséhez és a jobb döntések gyorsabb meghozatalából származó hozzáadott érték biztosításához. 1976 óta a SAS világszerte a THE POWER TO KNOW®-t, vagyis a tudás hatalmát nyújtja ügyfeleinek.

Vissza a SAS Sajtóközleményekhez

Copyright © SAS Institute Inc. All Rights Reserved.

Bővebben:

 • További információ:

  SAS Magyarország
  1122 Budapest,
  Határőr út 36.
  Telefon: +36 1 224 2010
  Fax: +36 1 224 2011