Hírek / Sajtóközlemények

SAS Institute Kft.
1122 Budapest, Határőr út 36.
Telefon: +36 1 224 2010
Fax: +36 1 224 2011
www.sas.com/hungary

Press Release

Nyomtató-barát Nyomtató-barát

Jó hírünk van!

 

A SAS 2012-ben is rekord árbevételt ért el 

A big data elemzése a hajtóereje a 2011-hez képest 5,4%-os növekedést jelentő 2,87 milliárd dolláros tavalyi árbevételnek

Budapest  (2013. jan. 25.)  – Az üzleti analitikai szoftverek és szolgáltatások vezető szállítójának számító SAS 2012-ben 2,87 milliárd dolláros globális árbevételt realizált, amely újabb csúcsot jelent a vállalat 36 éves történetében. A big data analitikai „erőműnek" is nevezett1 SAS ezzel tovább folytatja azt a trendet, amely szerint a cég 1976-os alapítása óta minden egyes évben forgalomnövekedést mutat fel, támogatva ügyfeleit a pontos, proaktív és áttörést jelentő döntések meghozatalában.

„2012-ben sok vállalat kezdte újragondolni az üzleti tevékenység hagyományos módszereit, miután felismerték, hogy a big data-t elemző eszközök szinte azonnali eredményt hoznak" - nyilatkozta Jim Goodnight, a SAS vezérigazgatója, hozzátéve: „Amikor a nagy teljesítményű analitika a világ legkomolyabb üzleti problémáit több ezerszer gyorsabban képes megoldani, akkor a szervezetek által elérhető teljesítménynek nincsenek határai."

A SAS 2012-es prediktív analitikai kínálata számos iparágban és ügyfélszegmensben jelent hajtóerőt. A tavaly márciusban megjelent SAS® Visual Analytics a nagy mennyiségű adatok pillanatok alatti felderítésének új eszközét testesíti meg, amelyről igen pozitívan nyilatkoztak az elemzők2.

2012 a vállalat munkahelyi kultúráját illető elismerések szempontjából is kiemelkedő volt. A Great Place to Work® intézet tavaly is összeállította a világ legjobb multinacionális munkahelyeinek rangsorát, amelynek élére a SAS került, megkoronázva egy olyan évet, amikor a vállalat belgiumi és svédországi irodája szintén az első helyen végzett az országos listán. Mindemellett a SAS 17 további országban is a legjobb munkahelyek közé került.

„Erős az összefüggés a SAS pénzügyi teljesítménye, valamint a munkavállalóinkkal és ügyfeleinkkel való jó bánásmód között" - mondta el Goodnight. „Amikor az emberek érzik, hogy bíznak bennük, rendkívüli eredmények születnek - ez tükröződik az innováció iránti elkötelezettségünkben is. Örömmel tölt el bennünket, hogy nagyszerű munkahelyeket hoztunk létre világszerte."

A SAS innováció és ügyfélközpontúság iránti rendületlen elkötelezettségét bizonyítja az is, hogy a vállalat 2012-es árbevételének 25%-át forgatta vissza kutatás-fejlesztésbe. A tavalyi évben 7%-kal nőtt a SAS munkaerő-állománya, így 2012 végén a cég globálisan 13.442 alkalmazottal rendelkezett.

Növekedés az egyes régiókban és kategóriákban

Az árbevétel annak ellenére növekedett világszerte, hogy bizonyos régiókban tovább folytatódik a gazdasági bizonytalanság. Az amerikai régió a SAS teljes árbevételének 47%-át, Európa, a Közel-Kelet és Afrika (az ún. EMEA térség) 41%-át, míg az ázsiai csendes-óceáni térség 12%-át tette ki.

Azokban a kategóriákban, amelyekben a SAS hagyományosan erősnek számít - ilyen például az analitika és az üzleti intelligencia -, a bővülés felülmúlta az általános növekedési ütemet. Az ügyfélintelligencia, csalásfelderítés, kockázatkezelés és az ellátásilánc-intelligencia területek kétszámjegyű növekedést könyvelhettek el. A SAS Solutions OnDemand portfolió árbevétele 15%-kal emelkedett, amely azt jelzi, hogy az ügyfelek bizalmat szavaznak a SAS szolgáltatásként nyújtott szoftver- (software-as-a-service, SaaS) és vállalati hosting megoldásainak. A kommunikáció, oktatás, energiaipar és közművek, pénzügyi szolgáltatások, egészségügy, vendéglátás és utazás, élettudományok, gyártás, közbiztonság és kiskereskedelem területét támogató iparági megoldások árbevételei szintén bővültek.

Az aiMatch felvásárlása

2012-ben a SAS tovább bővítette digitális marketingképességeit a felhőalapú hirdetésiszerver-forgalmazó aiMatch felvásárlásával. A fejlett SAS-analitika az aiMatch technológiájával ötvözve lehetővé teszi a kiadók számára, hogy a hirdetési bevételeik maximalizálása érdekében menedzseljék, optimalizálják és mérjék online hirdetési portfoliójukat, valamint előre jelezzék annak alakulását.

Eredményes partnerségek

Olyan vezető vállalatokkal együttműködve, mint az Accenture, a Capgemini, a Deloitte, az EMC Greenplum, az IBM és a Teradata, a SAS magas szintű analitikai megoldásokat kínál ügyfeleinek, többek között az eBay-nek, az ausztrál Medibanknak, az Egyesült Királyság adóhatóságának, és az indiai Maharashtra szövetségi adóhivatalának.

Előre tekintés

A SAS Visual Analytics gyors sikert aratott a tavaly márciusi bemutatását követően, és 2013-ban is fókuszterület marad. Számos vállalat választása esett az egyszerű, önkiszolgáló adatfelderítő eszközre: többek között a Creditreform, a Cosmos Bank, a Hong Kong-i kormány, az Internal Revenue Service, az SM Marketing Convergence és az XL Group is a SAS Visual Analytics megoldással nyer bepillantást adataiba.

A SAS arra számít, hogy a big data üzleti feltárása iránti igény növekedni fog 2013-ban. A SAS High-Performance Analytics Server egyesíti a nagyméretű memórialapú szoftver sebességét az iparág  legmegbízhatóbb fejlett előrejelző analitikájával, közel valós idejű adatbányászati, optimalizációs, szövegbányászati és egyéb funkciókat kínálva.

A SAS továbbra is hangsúlyt fektet majd az iparág-specifikus megoldásokra, amelyek a vállalat erős analitikai alapjára és információmenedzsment technológiáira épülnek. Ezekkel az eszközökkel a szervezetek értéket nyerhetnek ki, valamint jobb és gyorsabb üzleti döntéseket hozhatnak meg.

„A feldolgozási idő jelentős mértékű csökkentésére irányuló törekvéseink új megoldásokat eredményeztek a köz- illetve az üzleti szféra számára: vizuális elemző és nagy teljesítményű alkalmazásokat. Ezeket az újításokat iPadre és androidos készülékekre is megjelentetjük" - mondta el Jim Davis, a SAS senior alelnöke és marketingigazgatója, hozzátéve: „Az értékajánlatunk soha nem volt még ilyen erős."

Ügyfélsikerek

A SAS világszerte támogatja a szervezeteket az adatok kiaknázásában, hogy olyan összefüggésekre világíthassanak rá, amelyekkel javíthatják az életminőséget és jobb üzleti eredményeket érhetnek el. Például:

 • Bank of America vállalati befektetési csoportja csökkentette a kockázati modellek és hitelpontszámok feldolgozásához és a veszteség-előrejelzésekhez szükséges időt, amelynek köszönhetően több időt fordíthat új növekedési lehetőségek felkutatására.
 • Blue Cross and Blue Shield of North Carolina a kórházaknak segít az egészségügyi intézménybe nagy valószínűséggel visszakerülő páciensek azonosításában és a beavatkozásban.
 • DBS szingapúri bankóriás évente 350.000 ügyfelet kímél meg az üres ATM-ek által okozott kellemetlenségektől azzal, hogy 1.350 bankautomatája tranzakcióiban mintákat tár fel.
 • A cipő-kiskereskedelemmel foglalkozó DSW tudja, milyen cipőket érdemes raktáron tartania annak érdekében, hogy elkerülje a termékek kifogyását és az árleszállításokat, ugyanakkor fenntartsa a vevői elégedettséget és a profitja is kedvezően alakuljon.
 • Az eBay holland részlege prediktív analitikát alkalmaz a felhasználói élmény javítására.
 • Hong Kong-i kormány intelligens stratégiákká alakítja a beérkező panaszokat, amely növeli a közelégedettséget és javítja az állampolgárok életminőségét.
 • HP 2,5 milliárd vevői tranzakcióba történő betekintésének köszönhetően 20%-os járulékos megtérülést (ROI-t) ér el a marketingkampányai során.
 • Az Orlando Magic kosárlabda-csapat kisebb piaca ellenére a legnagyobb csapatokkal verseng az észak-amerikai profi kosárlabda-ligában (NBA).
 • PSKW az elmúlt három év mindegyike során 140 százalékkal növekedett. A cég elemzi, hogy a kuponjai hogyan hatnak a gyógyszerfelírási arányokra, segítve a márkázott gyógyszerek piaci részesedésének fenntartását a generikus versenytársakkal szemben.
 • T-Mobile a befolyásolókkal való kapcsolat erősítése által csökkentette a lemorzsolódást.
 • Az olasz Valle d'Aosta régió vezetői jobban informált államháztartási döntéseket hoznak.
 • nyugat-midlandi rendőrség bebizonyította, hogy a tisztább adatok felérnek a kevesebb bűncselekménnyel.  

1 Forrester Research,  The Forrester WaveTM: Big Data Predictive Analytics Solutions, Q1 2013

2 Forrester Research,  The Forrester Wave™: Advanced Data Visualization (ADV) Platforms, Q3 2012
  451 Research,  "SAS gets into visual analysis in earnest, brings DataFlux unit into the fold"
  Forrester Research,  The Forrester WaveTM: Big Data Predictive Analytics Solutions, Q1 2013  

A SAS-ról

A SAS üzleti analitikai szoftverek és szolgáltatások piacvezető szállítója, valamint a legnagyobb független üzleti intelligencia fejlesztő. Innovatív megoldásai révén a SAS több mint 60.000 végponton nyújt támogatást ügyfelei számára a teljesítmény növeléséhez és a jobb döntések gyorsabb meghozatalából származó hozzáadott érték biztosításához. 1976 óta a SAS világszerte a THE POWER TO KNOW®-t, vagyis a tudás hatalmát nyújtja ügyfeleinek.

Vissza a SAS Sajtóközleményekhez

Copyright © SAS Institute Inc. All Rights Reserved.

Bővebben:

 • További információ:

  SAS Magyarország
  1122 Budapest,
  Határőr út 36.
  Telefon: +36 1 224 2010
  Fax: +36 1 224 2011