Hírek / Sajtóközlemények

SAS Institute Kft.
1122 Budapest, Határőr út 36.
Telefon: +36 1 224 2010
Fax: +36 1 224 2011
www.sas.com/hungary

Press Release

Nyomtató-barát Nyomtató-barát

Jó hírünk van!

 

A SAS új K+F részleggel erősít a csalás elleni küzdelemben

A csalás elleni analitikai eszközök hatékonyan támogatják a kormányzati szereplőket, bankokat, biztosítókat és egészségügyi szervezeteket a milliárdos veszteségek elkerülése érdekében

Budapest  (2012. dec. 17.)  – Világszerte számos iparág szereplői harcolnak a pénzmosás, a szervezett bűnözői csoportok, az igényléssel kapcsolatos visszaélések, valamint a szociális ellátásokon, foglalkoztatási és adóprogramokon keresztül történő csalások és téves kifizetések ellen. Hogy segítse ügyfeleit a csata megnyerésében, az üzleti analitikai szoftverek és szolgáltatások vezető szállítójának számító SAS egy csalás elleni valamint compliance képességekre és megoldásokra összpontosító új kutatás-fejlesztési részleg létrehozásával erősít a Security Intelligence területen.

2012-ben 22 százalékkal nőtt azon ügyfelek száma, akik a SAS megoldását választották csalás elleni, jogszabályi megfelelést biztosító (compliance) és biztonsági törekvéseikhez. A megnövekedett vevői igények támogatása érdekében a SAS idén 165%-kal növelte a csalásfelderítés, compliance és biztonság területen dolgozó szakértőinek számát.

„Mivel a szervezetek a napi működés számos pontján kénytelenek szembenézni a fenyegetésekkel, a biztonsági és csalási kockázatok iránti kitettségük egyre nő" - nyilatkozta Avivah Litan, a Gartner elemzője, hozzátéve: „A vállalatok újraértékelik a biztonság kezelését, ugyanis széttagolt megközelítés esetén nagyobb a támadás kockázata, míg a holisztikusabb szemlélet biztosítja, hogy a védelem minden rétege együttműködjön."

A SAS új, csalás elleni és compliance megoldásokra fókuszáló kutatás-fejlesztési részlege annak bizonyítéka, hogy a vállalat még nagyobb hangsúlyt kíván helyezni erre a területre. A SAS termékeit nagy teljesítményű architektúrára építi, és új iparági vezető megoldások fejlesztését tervezi a csalások ellen, a jogszabályi megfelelés és a biztonság érdekében. A csapat más területeket, például közszolgáltató és telekommunikációs cégeket is támogatni kíván az ez irányú kihívásokkal szembeni küzdelemben. Az első eszköz a várhatóan 2013 első negyedévében elérhető nagy teljesítményű pénzmosás elleni megoldás lesz, amely a SAS Visual Analytics alkalmazásával továbbfejlesztett képességeket biztosít. A „mi lenne ha” forgatókönyvek lefuttatásának időtartama drámai mértékben, a korábbi órák helyett másodpercekre csökken, így a vizsgálatot végzők még célirányosabban azonosíthatják és kezelhetik a legkritikusabb kockázatokat.

A pénzügyi szolgáltatások területén

A Chartis Research becslése szerint 2013-ban a pénzügyi bűncselekmények elleni küzdelmet célzó IT-költések a 4,3 milliárd dollárt is elérhetik. Mivel számos bank és biztosító fordul technológiai segítséghez, a SAS kibővítette a pénzügyi szolgáltatóknak szóló portfolióját, megoldást nyújtva a csalások és a pénzügyi bűncselekmények ellen. Azon túl, hogy idén felfrissítette többek között a pénzmosás elleni, vállalati ügyviteli és biztosítóknak szóló, átfogó csalás elleni szoftverét, a SAS bemutatta a pénzügyi bűncselekmények ellen megoldást kínáló eszközkészletét is. A pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása elleni küzdelem érdekében a kínálat egyesíti a SAS alapvető csalásfelderítési, -megelőzési és -kezelési valamint compliance technológiáit, beleértve a nagy teljesítményű analitikát is.

A közszférában

Az állam és a helyi önkormányzatok számára is kulcsfontosságú a csalások és téves kifizetések felismerése a nagyobb bevételek elérése és a költségek elkerülése céljából. Az Amerikai Egyesült Államok kormánya például belső veszélyek felderítésére használja a SAS csalás elleni technológiáját. A SAS a Capgeminivel együttműködésben arra törekszik, hogy bevételi csalások és téves kifizetések elleni védelmet biztosítson a közszféra szervezetei számára Európában, Indiában és az ázsiai csendes-óceáni térségben. Az Egyesült Királyság adóhatósága például stratégiai kockázatelemző megoldással kezeli a tartozásokat és veszi fel a harcot a csalásokkal szemben. Az indiai Maharashtra szövetségi adóhivatala is SAS üzleti intelligenciát és analitikát alkalmaz majd a jövőben.

Az egészségügyben

Az egészségügyi befizetők évente több mint 260 milliárd dollárt veszítenek a csalások, a pazarlás és a visszaélések következtében. Ahogy a bűnözők és a bűnözői körök egyre kifinomultabbá és összetettebbé válnak, úgy fejlődik a SAS egészségügyi csalás elleni analitikai megoldása is. Más iparágakhoz hasonlóan a csalások korai azonosítása ezen a területen is alapvető fontosságú.

„A SAS fejlett kapcsolatiháló-elemzése egyedülálló módon teszi lehetővé a bűnözői körök azonosítását." – mutatott rá Julie Malida, a SAS egészségügyi csalás elleni részlegének igazgatója, majd hozzátette: „A SAS megoldása szöveganalízist alkalmaz annak érdekében, hogy az egészségügyi nyilvántartásokat, a szabad formátumú szöveges igényeket, a call-center naplókat és az ügyfélszolgálati feljegyzéseket bevonja az elemzésbe, ugyanis a strukturálatlan szövegben sok értékes információ rejlik." A kapcsolatiháló-elemzésen és a szövegbányászaton túl a SAS egészségügyi csalás elleni megoldása szabályokat, eltérés-felderítő valamint prediktív modelleket használ a csalási szándék felfedésére, s hogy mélyebbre ásson és rávilágítson a csalók közötti kapcsolatokra.

Az Intelligence Quarterly magazin ezen a linken elérhető száma bemutatja, hogy a vezető szervezetek és intézmények hogyan előzik meg a csalásokat a digitális korban.

A SAS-ról

A SAS üzleti analitikai szoftverek és szolgáltatások piacvezető szállítója, valamint a legnagyobb független üzleti intelligencia fejlesztő. Innovatív megoldásai révén a SAS több mint 60.000 vállalat számára nyújt támogatást a teljesítmény növeléséhez és a jobb döntések gyorsabb meghozatalából származó hozzáadott érték biztosításához. 1976 óta a SAS világszerte a THE POWER TO KNOW®-t, vagyis a tudás hatalmát nyújtja ügyfeleinek.

Vissza a SAS Sajtóközleményekhez

Copyright © SAS Institute Inc. All Rights Reserved.

Bővebben:

 • További információ:

  SAS Magyarország
  1122 Budapest,
  Határőr út 36.
  Telefon: +36 1 224 2010
  Fax: +36 1 224 2011