Hírek / Sajtóközlemények

SAS Institute Kft.
1122 Budapest, Határőr út 36.
Telefon: +36 1 224 2010
Fax: +36 1 224 2011
www.sas.com/hungary

Press Release

Nyomtató-barát Nyomtató-barát

Jó hírünk van!

 

Megérzések helyett bevételnövelő motor kell a marketingvezetőknek

A SAS a Gartner és a Forrester januári jelentése szerint is élenjár a marketingmegoldások területén

Budapest  (2012. márc. 01.)  – A vállalatok ma már jellemzően nem engedhetik meg maguknak, hogy marketingterveiket csupán megérzéseikre alapozzák, és az is elvárás, hogy egy marketingvezető konkrét számokkal is alá tudja támasztani a munkája eredményességét. Az ehhez hasonló követelmények miatt az elmúlt időszakban megnőtt az igény az analitikai képességek iránt, amelyek a marketing legfontosabb területein is támogathatják a tervezést, optimalizálást, teljesítménymérést és végrehajtást. Ezekre a kérdésekre széleskörű megoldást kínál az integrált marketingmenedzsment eszközök vezető szállítójának számító SAS, melynek magas szintű képességeit a Gartner piacelemző és a Forrester piackutató cég is elismerte 2012 januárjában.

„A megfelelő analitikákkal a marketingvezetők nyereséges bevételnövelő motorrá tehetik a marketinget. Az ügyfélintelligencia segítségével a szakemberek egy valóban integrált marketingmenedzsment stratégiát valósíthatnak meg, amelynek köszönhetően teljes mélységig megérthetik, hogy az egyes marketingtevékenységek milyen hatást gyakorolnak a vevőkre és a pénzügyi mutatókra" - nyilatkozta Wilson Raj, a SAS Customer Intelligence megoldásért felelős globális termékmarketing vezetője.

Egy dán példa

A SAS ügyfélintelligenciát alkalmazó több száz vállalat egyike a YouSee, Dánia legnagyobb kábel TV szolgáltatója. A cég a keresztértékesítési és up-sell tevékenységei tervezésére használja az eszközkészletet, melynek segítségével a vevői élményt is személyre szabja a különféle csatornáin. „A SAS analitikai platformja lehetővé teszi számunkra, hogy az ügyféladatokat intelligensebben használjuk fel" - mutatott rá Anders M.R. Sørensen, a YouSee marketingigazgatója. "Azáltal, hogy jobban megismerjük a vevőink preferenciáit, hatékonyabb ügyfél-interakciókat tudunk elérni a csatornáinkon, azaz a weben, a call centerben és az üzletekben. Például a telefonos ügyfélszolgálaton dolgozó munkatársainkat valósidejű információkkal látjuk el, melyek segítségével a célnak megfelelően alakíthatják a vevővel folytatott beszélgetést, és a vonalban lévő ügyfélnek a számára legalkalmasabb terméket ajánlják. Ezek a tényeken alapuló párbeszédek sokkal sikeresebbek, mintha csupán a kollégáink megérzéseire és ösztöneire támaszkodnánk."

A Gartner és a Forrester szerint is piacvezető

A SAS marketing területén nyújtott magas szintű megoldásait a Gartner és a Forrester is elismerte az idei év első hónapjában. A Gartner legújabb, marketingerőforrás-gazdálkodási eszközök piacát vizsgáló jelentésében 1 a piacvezetők síknegyedébe sorolta a SAS-t. Ebbe a kategóriába azok a szállítók kerülhetnek, amelyek „teljesítménye példamutató", valamint „széleskörű és alapos integrált MRM (Marketing Resource Management, marketingerőforrás-gazdálkodási) funkcionalitást nyújtanak a nagyméretű, vállalati szintű és globális megvalósítások során, amelyek az egész marketingszervezetre kiterjesztik az MRM-et. Továbbá sikeres üzleti javaslatokat fogalmaznak meg, melyek összhangban vannak a vevők elképzeléseivel." Ez a Gartner részéről újabb kitüntetést jelent a Cary központú vállalat számára a marketing területén, ugyanis a piacelemző cég a SAS-t 2011-ben a CRM többcsatornás kampánymenedzsment termékek piacát vizsgáló jelentésében 2 , és az integrált marketingmenedzsment eszközöket áttekintő riportjában 3 is a vezetők között helyezte el a piacot grafikusan ábrázoló ún. Magic Quadrant-ben (mágikus négyszögben).

A Forrester 2012. első negyedévi beszámolójában 4 , melyben a keresztcsatornás kampánymenedzsment platformokat vizsgálta, szintén a piacvezetők közé sorolta a SAS-t - a legutóbbi azonos témájú jelentéséhez hasonlóan. A független piackutató cég a SAS Customer Intelligence eszközét találta a legjobbnak az aktuális kínálat és a stratégia ismérvek szerint, továbbá ez a megoldás kapta az egyik legmagasabb pontszámot az optimalizálás, az analitika és jelentéskészítés, az alkalmazás használhatósága, valamint a vállalati stratégia és a pénzügyek alkategóriában is.

Integrált megközelítés, széles körű megoldások

A MRM területén úttörőnek számító amerikai Assetlink 2011-es felvásárlásával a SAS ügyfélintelligencia megoldásai tervezési, erőforrás-gazdálkodási és marketing műveleti képességekkel bővültek. A SAS® Marketing Operations Management eszközével a SAS azon kevés szállítók közé tartozik, amelyek teljes körűen integrált marketingplatformot nyújtanak a vállalatok számára, egyesítve az MRM-et a teljesítménymenedzsmenttel és a többcsatornás kampányképességekkel.

A Magic Quadrantról

A Magic Quadrant (mágikus négyszög) a Gartner piacelemző cég szerzői joggal védett objektív kutatási eszköze, melynek újbóli felhasználása engedélyhez kötött. A Magic Quadrant a piac egy meghatározott időszakának grafikus ábrázolása. A Gartner azon elemzéséről szól, amely meghatározott gyártókat mér fel a Gartner által definiált piaci ismérvek alapján. A Gartner a Magic Quadrant-ben leírt egyik gyártót, terméket vagy szolgáltatást sem támogatja, és azt sem javasolja, hogy kizárólag a „vezetők" szegmensébe sorolt gyártók termékeit válasszák. A Magic Quadrant kizárólag kutatási eszközül, és nem konkrét cselekvési útmutatóul szolgál. A Gartner a jelen kutatásra vonatkozóan semmiféle, akár kimondott, akár beleértett garanciát nem vállal, ideértve bármiféle kereskedelmi alkalmasságot vagy bármilyen célra való alkalmazhatóságot.

1 Gartner, Inc., Magic Quadrant for Marketing Resource Management, Kimberly Collins, January 30, 2012
2 Gartner, Inc. Magic Quadrant for CRM Multichannel Campaign Management, Adam Sarner, May 20 2011
3 Gartner, Inc. Magic Quadrant for Integrated Marketing Management, Kimberly Collins, Adam Sarner, October 26 2011
4 The Forrester Wave™: Cross-Channel Campaign Management Platforms, Q1 2012

A SAS-ról

A SAS üzleti analitikai szoftverek és szolgáltatások piacvezető szállítója, valamint a legnagyobb független üzleti intelligencia fejlesztő. Integrált keretrendszerbe illeszkedő innovatív üzleti alkalmazásai révén a SAS több mint 55.000 vállalat számára nyújt támogatást a teljesítmény növeléséhez és a jobb döntések gyorsabb meghozatalából származó hozzáadott érték biztosításához. 1976 óta a SAS világszerte a THE POWER TO KNOW®-t, vagyis a tudás hatalmát nyújtja ügyfeleinek.

Vissza a SAS Sajtóközleményekhez

Copyright © SAS Institute Inc. All Rights Reserved.

Bővebben:

 • További információ:

  SAS Magyarország
  1122 Budapest,
  Határőr út 36.
  Telefon: +36 1 224 2010
  Fax: +36 1 224 2011