Hírek / Sajtóközlemények

SAS Institute Kft.
1122 Budapest, Határőr út 36.
Telefon: +36 1 224 2010
Fax: +36 1 224 2011
www.sas.com/hungary

Press Release

Nyomtató-barát Nyomtató-barát

Jó hírünk van!

 

SAS® analitika már iPad-en és iPhone-on is

A fejlesztés a SAS és a MeLLmo együttműködésének eredménye 

Budapest, Magyarország  (2011 márc. 18. )  – Az üzleti döntéshozók és vállalatvezetők ezentúl mobilinternet segítségével bárhonnan, könnyen hozzáférhetnek a vállalati üzleti intelligencia lekérdezésekhez. A legújabb döntéstámogató eszköz két technológiai innovátor, az interaktív üzleti analitikai mobil alkalmazások egyik piacvezető fejlesztője, a MeLLmo , és az üzleti analitikai piacvezető megoldásszállítója, a SAS közös terméke.

Az újdonság többek között abban nyújt támogatást, hogy a vállalat rendkívül gyorsan reagáljon a piaci mozgásokra, aminek számos szektorban kritikus jelentősége van. Például egy gyártó cég értékesítési csatornákkal foglalkozó menedzsere éppen üzleti úton lehet, amikor azt tapasztalja, hogy az egyik, jellemzően lassan mozgó terméke tekintetében hirtelen megugrik a rendelésszám. A menedzser mobilján azonnal ellenőrizni tudja a termék előállításához szükséges alkatrészek raktárkészletét, és azonnal megteheti a szükséges intézkedéseket. 

Az újdonság két szoftvert, a Roambi ES3   nevű mobil üzleti intelligencia alkalmazást és a SAS Enterprise BI Server   megoldást egyesíti. Az integrált rendszernek köszönhetően a döntéshozók online vagy offline üzemmódban bármikor és bárhol hozzáférhetnek a legfrissebb illetve legfontosabb SAS adatokhoz és riportokhoz, amelyeket interaktív felületen kezelhetnek. Az eszköz iPhone-on és iPad-en egyaránt használható, először 2011 áprilisától érhető el a felhasználók számára.

"Kutatásaink szerint a legjobban teljesítő vállalatok alkalmazottjainál kétszer nagyobb igény mutatkozik a mobil üzleti intelligencia iránt," nyilatkozta David White, az Aberdeen Group piackutató cég szenior elemzője. „Az információ-gazdag lekérdezések, a jól áttekinthető grafikonok és ábrák jelentős döntés-támogató erővel bírnak."

"A táblagépek és okostelefonok egyre gyarapodó felhasználói köre kiváló terepet nyújt ahhoz, hogy a 'tudás hatalmát' ma már ne csak a hagyományos irodai közegben nyújtsuk ügyfeleinknek." nyilatkozta Jim Davis, a SAS elnökhelyettese és marketing igazgatója. "A Roambi által nyújtott mobil-élmény remekül illeszkedik a mi innováció orientált szemléletünkhöz és ahhoz a küldetésünkhöz, hogy ügyfeleink döntéshozatali folyamatait a lehető legnagyobb mértékben támogassuk."

A MeLLmo-ról

A MeLLmo olyan üzleti célú mobil alkalmazásokat fejleszt, amelyeknek leginkább a sokat utazó döntéshozók veszik hasznukat. A cég zászlóshajó terméke a Roambi, amely a vállalati beszámolókat és adatokat gyorsan és interaktív módon teszi hozzáférhetővé, látványos, dashboard megjelenítéssel iPhone és iPad készülékeken egyaránt. A kaliforniai San Diegoban székelő vállalat világszerte rendelkezik irodákkal és viszonteladókkal. Globális ügyfelei a Fortune 500 listáján szereplő cégek, illetve a legkülönbözőbb iparágakban tevékenykedő kis-és középvállalatok közül kerülnek ki, ide értve többek között a telekommunikációs, a biotechnológiai, a gyógyszeripari szektort, továbbá a szórakoztató elektronikai, valamint a fogyasztási cikkek piacát. További információkért látogasson el a MeLLmo oldalára: http://www.roambi.com.

A SAS-ról

A SAS üzleti analitikai szoftverek és szolgáltatások piacvezető szállítója, valamint a legnagyobb független üzleti intelligencia fejlesztő. Integrált keretrendszerbe illeszkedő innovatív üzleti alkalmazásai révén a SAS több mint 50.000 vállalat számára nyújt támogatást a teljesítmény növeléséhez és a jobb döntések gyorsabb meghozatalából származó hozzáadott érték biztosításához. 1976 óta a SAS világszerte a THE POWER TO KNOW®-t, vagyis a tudás hatalmát nyújtja ügyfeleinek.

Vissza a SAS Sajtóközleményekhez

Copyright © SAS Institute Inc. All Rights Reserved.

Bővebben:

 • További információ:

  SAS Magyarország
  Kovács Lajos
  marketingvezető
  1122 Budapest,
  Határőr út 36.
  Telefon: +36 1 224 2010
  Fax: +36 1 224 2011