Hírek / Sajtóközlemények

SAS Institute Kft.
1122 Budapest, Határőr út 36.
Telefon: +36 1 224 2010
Fax: +36 1 224 2011
www.sas.com/hungary

Press Release

Nyomtató-barát Nyomtató-barát

Jó hírünk van!

 

Adatvédelmi tanúsítvány a SAS-nak

A SAS felhő infrastruktúrájának TRUSTe minősítése a Safe Harbor irányelv teljesítésének előszobája

Budapest, Magyarország  (2010 dec. 21. )  – Sikerrel zárta a SAS® Solutions OnDemand auditját a világ egyik vezető online adatvédelmi minősítő és szolgáltató szervezete, a TRUSTe. A vizsgálat igazolta, hogy az üzleti analitikai megoldások egyik piacvezetőjének számító SAS komoly erőfeszítéseket tesz a számítási felhők adatainak védelme terén, így a vállalat még közelebb került a Safe Harbor tanúsítványhoz.

A személyes adatok védelmét biztosító nemzetközi keretrendszer, a US-EU Safe Harbor direktíva összeköttetést jelent az Amerikai Egyesült Államok irányelvei és az Európai Unió még szigorúbb adatvédelmi szabályai között. A keretrendszert az Amerikai Kereskedelmi Minisztérium és az Európai Bizottság állította fel azzal a céllal, hogy lehetővé tegye az amerikai vállalatok számára az uniós adatvédelmi szabályok betartásának igazolását, tehát biztosítsa az európai állampolgárok személyes információinak oltalmát a közösségen kívül is. A TRUSTe auditja fontos mérföldkő a SAS történetében, amely közvetlenül előzi meg a vállalat által a napokban hivatalosan is kérvényezett US-EU Safe Harbor tanúsítványt.

"Globális vállalatként a SAS értékesítésének több mint 50 százaléka származik az Egyesült Államokon kívülről, az üzemeltetés jelentős része pedig az Európai Unión keresztül történik. Ez azt jelenti, hogy a Safe Harbor tanúsítvány kritikus fontosságú a SAS által hostolt alkalmazások tekintetében." nyilatkozta John Brocklebank, Ph.D., a SAS OnDemand megoldásainak elnökhelyettese.

Brocklebank megjegyezte, hogy a folyamatban lévő Safe Harbor tanúsítvány mellett a SAS viszontbiztosítja OnDemand ügyfeleit amint a SAS tulajdonában álló és általa üzemeltetett infrastruktúrákon helyezik el adataikat. „A SAS szigorú fizikai standardokat követ felhő alkalmazásainak működtetése során. Más független szoftver szolgáltatókkal ellentétben teljeskörű felügyelettel támogatjuk ügyfeleink kritikus adatállományának védelmét." tette hozzá.

A SAS Solutions OnDemand portfóliója összesen 18 megoldásra terjed ki, többek között marketing folyamatokat automatizáló, közösségi médiaelemző, pénzmosás felderítő, gyógyszerfejlesztő alkalmazásokra és más iparág-független, illetve vertikális iparági szoftverekre. A SAS hosting megoldásokat több mint 10 éve nyújt ügyfeleinek.

A TRUSTe minősítése

A SAS Solutions OnDemand TRUSTe adatvédelmi tanúsítványa a folyamatos platform felügyeletre és adatvédelmi problémák többnyelvű rendezésére vonatkozik. A SAS Solutions OnDemand ezentúl használhatja a TRUSTe adatvédelmi logóját. A könnyen felismerhető szimbólum igazolja az ügyfelek számára a vállalat átláthatóságra tett erőfeszítéseit és megbízhatóságát.

"Az egyre sokasodó adatvédelmi aggodalmak tükrében nem meglepő, hogy az ügyfelek 71%-a online üzleti tranzakciók előtt már keresi az adatvédelmi minősítést jelző logókat, az ún. bizalomjegyeket." nyilatkozta Fran Maier, a TRUSTe elnöke. "A TRUSTe adatvédelmi logójával a SAS világosan jelzi ügyfelei számára, hogy a személyes információkra különös figyelmet fordít. Tapasztalataink szerint a TRUSTe jelzését észrevevő ügyfelek 82%-a valóban megbízik az adott oldalban, amely tetten érhető a webhely aktivitásának növekedésében. Az adatvédelem tehát kifizetődik."

A TRUSTe-ról

Vállalatok ezrei számítanak a TRUSTe online adatvédelmi tanúsítványára ha az ügyfélbizalom növeléséről, a regisztrációk és a tranzakciók számának emeléséről, továbbá az összetett titoktartási követelményeknek való megfelelésről van szó. A vevők jól tudják, hogy amikor a TRUSTe jelzését látják, akkor bizalommal kattinthatnak tovább, hiszen a szervezet által igazolt oldal felelősen kezeli majd személyes adataikat. A TRUSTe az 50 legnépszerűbb weboldal több mint 40 százalékát minősítette, többek között a Yahoo-t, a Microsoftot, az eBay-t, az AOL-t, az AT&T-t, a Comcastot, a Disney-t, a Weather.com-ot, a LinkedIn-t, a WebMD-t és a Yelpet. További információkért kérjük, látogasson el weboldalunkra: http://www.truste.com.

A SAS-ról

A SAS üzleti analitikai szoftverek és szolgáltatások piacvezeto szállítója, valamint a legnagyobb független üzleti intelligencia fejleszto. A vállalati intelligencia platformra épülo innovatív üzleti alkalmazások révén a SAS 45.000 vállalat számára nyújt támogatást a teljesítmény növeléséhez és a jobb döntések gyorsabb meghozatalához. 1976 óta a SAS világszerte a THE POWER TO KNOW®-t, vagyis a tudás hatalmát nyújtja ügyfeleinek.

Vissza a SAS Sajtóközleményekhez

Copyright © SAS Institute Inc. All Rights Reserved.

Bővebben:

 • További információ:

  SAS Magyarország
  Kovács Lajos
  marketingvezető
  1122 Budapest,
  Határőr út 36.
  Telefon: +36 1 224 2010
  Fax: +36 1 224 2011