Hírek / Sajtóközlemények

SAS Institute Kft.
1122 Budapest, Határőr út 36.
Telefon: +36 1 224 2010
Fax: +36 1 224 2011
www.sas.com/hungary

Press Release

Nyomtató-barát Nyomtató-barát

Jó hírünk van!

 

Iparági elemzők: A SAS technológiavezető az adatminőség területén

A The Information Difference szerint a SAS adatminőség-biztosító technológiája „úttörő a vizuális technikák alkalmazásában"

Budapest  (2013. júl. 29.)  – A törzsadatkezelésre szakosodott The Information Difference elemző cég nemrégiben megjelent beszámolója 1 szerint a SAS technológiavezető az adatminőség területén. A The Information Difference a piaci elemzés és az ügyfélvisszajelzések együttes figyelembevételével választotta ki a vezető szállítókat.

A törzsadatkezelés magában foglalja a hiteles vállalati kép megteremtéséhez szükséges emberi erőforrást, folyamatokat, technológiákat és módszertanokat. Az elemzők egy nemrégiben megjelent felmérésükre hivatkozva arra emlékeztetnek a jelentésben, hogy a szervezetek a törzsadatkezelési költségvetés átlagosan 30%-át fordítják adatminőség-biztosításra. „A nagyméretű szervezeteknél állandó problémát jelent az adatminőség biztosítása. Bárhol, ahol emberek adatokat rögzítenek egy informatikai rendszerbe, hibák merülhetnek fel, függetlenül attól, hogy milyen gondossággal tervezték a rendszert." - mutat rá a beszámoló.

Az ügyfélvélemények is nagy súllyal estek latba

Az elemző kutatás mellett az ügyfelek visszajelzései is fontos szerepet játszottak a vezető szállítók kiválasztásában. „A  SAS® Data Quality technológia piacvezető, úttörő a vizuális technikák alkalmazásában, hogy az adatminőséget érthetővé és az üzleti felhasználók számára elérhetővé tegye. Ezt tükrözik a vállalat referencia-ügyfeleinek egybehangzóan pozitív visszajelzései is." - mondta el Andy Hayler, a jelentés szerzője. Alfred Hampton, a SAS megoldást alkalmazó The Miami Herald médiavállalat részérõl például így fogalmaz: „Részben a SAS adatmenedzsment eszköznek köszönhető az ügyfeleinknek történő postázás pontossága, és az, hogy féken tudjuk tartani a költségeket. A The Miami Herald közvetlenül a postától vásárolja az adatokat, és a SAS megoldásával pontozzuk, illetve állítjuk sorrendbe a címlistát, hogy a lehető legkedvezőbb postai díjszabást érjük el."

A SAS adatminőség-biztosító megoldása számos elismerésben részesült a média és a különböző iparágakban tevékenykedő szervezetek részéről. Az eszközzel a szervezetek tisztíthatják, validálhatják és javíthatják adataikat, hogy pontosabb képet kapjanak a vállalatukról és ügyfeleikről. Az adatminőségi szempontok projektekbe építésével a felhasználók átalakíthatják és kombinálhatják a különböző adatokat, egységes értékek mentén standardizálhatják és tisztíthatják azokat, valamint kiküszöbölhetik a pontatlanságokat, hogy megbízható és értékes adatvagyont hozzanak létre. Nagy hangsúlyt helyezve a törzsadatkezelés összetett megközelítésére és az adatvagyon-gazdálkodásra, a SAS adatminőség-biztosító eszköze lehetővé teszi a szervezetek számára, hogy javítsák az információik pontosságát és időszerűségét a hatékonyabb működés és a jobb döntéshozatal érdekében.

 1. Information Difference Data Quality Landscape Q1 2013

A SAS-ról

A SAS üzleti analitikai szoftverek és szolgáltatások piacvezető szállítója, valamint a legnagyobb független üzleti intelligencia fejlesztő. Innovatív megoldásai révén a SAS több mint 65.000 installációs ponton nyújt támogatást ügyfelei számára a teljesítmény növeléséhez és a jobb döntések gyorsabb meghozatalából származó hozzáadott érték biztosításához. 1976 óta a SAS világszerte a THE POWER TO KNOW®-t, vagyis a tudás hatalmát nyújtja ügyfeleinek.

Vissza a SAS Sajtóközleményekhez

Copyright © SAS Institute Inc. All Rights Reserved.

Bővebben:

 • További információ:

  SAS Magyarország
  1122 Budapest,
  Határőr út 36.
  Telefon: +36 1 224 2010
  Fax: +36 1 224 2011