Opleidingspaden

Voor veel rollen binnen organisaties heeft SAS passende opleidingen. Klik hieronder op de omschrijving die het beste bij u past en ontdek met welke opleidingen u verder kunt komen.

SAS Foundation
Programmeur/ Analist
Ik ben verantwoordelijk voor het opvragen en beheren van data en voor het uitvoeren van complexe data extractie en analyses. Daarvoor gebruik ik zelfgeschreven SAS programma’s of SAS Enterprise Guide.
Report Writer
Ik vraag data op die ik bewerk en gebruik voor het maken van rapporten. Dat doe ik met zelfgeschreven SAS programma's of met SAS Enterprise Guide.

SAS Enterprise Business Intelligence & SAS Visual Analytics
Business User
Ik gebruik de grafische applicaties van SAS om met bestaande informatie mijn eigen rapporten te maken en analyses uit te voeren. Denk daarbij aan SAS Add-In for Microsoft Office, SAS Web Report Studio en de SAS Information Delivery Portal.
Business Analist
Ik bewerk beschikbare data tot bruikbare informatie voor rapportages en analyses. Daarvoor gebruik ik zowel SAS Information Map Studio, SAS BI Dashboard, SAS OLAP Cube Studio en SAS Enterprise Guide voor het maken van stored processen.

SAS Visual Analytics gebruiker
Ik maak krachtige analyses razendsnel inzichtelijk, ongeacht de omvang van de data, en publiceer deze op het web en mobiel.

SAS Analytics
Statistical Analyst
Ik prepareer data voor analyses en ik voer zowel eenvoudige als meer complexe statistische data analyses uit.
Data Miner
Ik extraheer informatie uit omvangrijke databases voor het ontwerpen en bouwen van segmenten en voorspellende modellen. Daarvoor gebruik ik SAS Enterprise Miner, SAS Credit Scoring of SAS Text Miner.
Forecaster
Ik gebruik SAS applicaties voor het ontwikkelen van forecast modellen.
Markt Onderzoeker
Ik analyseer en interpreteer data verzameld door marktonderzoek. Daarbij gebruik ik SAS programma's en applicaties.
JMP Analist
Ik gebruik JMP software voor het dynamisch visualizeren van statistische data analyses.


SAS Data Management
Data Integratie Ontwikkelaar
Ik ben verantwoordelijk voor de inrichting van het datawarehouse en datamarts voor rapportage en analyse toepassingen. Voor het ontwerp van databronnen, doeltabellen en processen gebruik ik Data Integration Studio. Het omgaan met Enterprise Guide en het schrijven van SAS programma’s behoren tot mijn vaardigheden.
Data Steward
Ik ben verantwoordelijk voor het bewaken van de kwaliteit van data en het beheer van master en referentiedata. Daarvoor ontwerp ik business rules voor het controleproces en ontwerp ik schema’s voor datavalidatie.

SAS Administration
Platform Administrator
Ik ben verantwoordelijk voor het beheer van de SAS infrastructuur. Ik weet hoe het SAS Business Analytics Platform geïnstalleerd, geconfigureerd en beheerd moet worden.

SAS Solutions