Topdanmark mod kundeafgang | SAS Sweden

Topdanmark mod kundeafgang

Hvert år skifter hver sjette dansker forsikringsselskab. Topdanmarks vision er med data mining at finde de bedste kunder, så man målrettet kan forbedre kunderelationerne.

-Vi er desværre ikke i kontakt med vores bedste kunder, med mindre vi selv opsøger dem. Jo bedre kunder, jo mindre kontakt, for de bedste kunder har ingen skader, siger marketingdirektør Bjørn Verwohlt fra Topdanmark.

For Topdanmark er der langt bedre økonomi i at fastholde de gode kunder i forhold til at lokke nye kunder ind i butikken. Det hænger blandt andet sammen med, at nye kunder erfaringsmæssigt har flere skader. Imens kan gode kunder leve en skjult tilværelse i Topdanmarks kundekartotek i årevis uden skader, indtil de pludselig skifter til en konkurrent.

Med SAS Institute som strategisk samarbejdspartner sikrer vi, at vi har den bedste teknologi og viden til rådighed. Visionen med data mining projektet er at finde de relevante kunder langt mere elegant og sikkert, end vi nogensinde har været i stand til før.

Bjørn Verwohlt
Marketingdirektør, Topdanmark

-Hvert år skifter hver sjette dansker forsikringsselskab. Dette gælder også vores kunder. Generelt er danske forsikringsselskaber meget aktive til at gøre opmærksom på sig selv med reklamer og tilbud, så vi risikerer at miste de bedste kunder, hvis vi ikke selv tager initiativ til at ajourføre og optimere kundernes aftaler med os, siger Bjørn Verwohlt.

Et simpelt regnestykke viser, at det er for dyrt og resultatløst at kontakte alle 700.000 privatkunder regelmæssigt. Opgaven er derfor at finde de gode kunder, som er i størst risiko for at forlade Topdanmark indenfor kort tid.

Find de bedste kunder

-Avancerede it-løsninger kan hjælpe os med at finde de bedste kunder, som er i største risiko for at forlade os. Vi kan bruge vores kundedatabase til at finde de rigtige kunder, som der er bedst forretning i at fastholde. Data mining teknologien kan analysere vores forskellige kundeprofiler, så vi kan prioritere og målrette indsatsen, siger Bjørn Verwohlt.

Topdanmark har sat sig som mål at bruge data mining til at finde de 5.000 bedste kunder, som er i størst risiko for at forlade Topdanmark til fordel for en konkurrent.

-Med SAS Institute som strategisk samarbejdspartner sikrer vi, at vi har den bedste teknologi og viden til rådighed. Visionen med data mining projektet er at finde de relevante kunder langt mere elegant og sikkert, end vi nogensinde har været i stand til før. Herefter er det selvfølgelig vores egen opgave at kontakte kunderne og gøre en indsats for at møde deres behov, siger Bjørn Verwohlt.

Fra Finance Division i SAS Institute understreges det, at mange danske banker og forsikringsselskaber kunne øge deres viden om kunderne til at styrke kunderelationerne og dermed forbedre indtjeningen.

-Bankerne og forsikringsselskaberne har masser af viden om deres kunder, som venter på at blive opdaget, og de kan prioritere kundeindsatsen langt bedre ved at opsamle og anvende den viden, de allerede har om kunden. Dermed bliver de bedre i stand til at målrette de rigtige budskaber til den enkelte kunde.

Topdanmark

Udfordring

TopDanmark ønskede at kommunikere målrettet med de gode kunder for bedre at kunne imødekomme deres krav til et forsikringsselskab.

Løsning

Data mining fra SAS gør det muligt at analysere forskellige kundeprofiler og derved prioritere og målrette indsatsen.

Fordele

Topdanmark bruger sin kundedatabase til at finde de rigtige kunder, som der er bedst forretning i at fastholde. Data mining teknologien kan analysere de forskellige kundeprofiler, så det bliver muligt at prioritere og målrette indsatsen

The results illustrated in this article are specific to the particular situations, business models, data input, and computing environments described herein. Each SAS customer’s experience is unique based on business and technical variables and all statements must be considered non-typical. Actual savings, results, and performance characteristics will vary depending on individual customer configurations and conditions. SAS does not guarantee or represent that every customer will achieve similar results. The only warranties for SAS products and services are those that are set forth in the express warranty statements in the written agreement for such products and services. Nothing herein should be construed as constituting an additional warranty. Customers have shared their successes with SAS as part of an agreed-upon contractual exchange or project success summarization following a successful implementation of SAS software. Brand and product names are trademarks of their respective companies.

Back to Top