Nyheter / Pressemeldinger

SAS Insitute AS
Parkveien 55
Pb 2666 Solli, 0203 Oslo
Tlf: +47 23 08 30 50
Fax: +47 23 08 30 49
E-post:info@nor.sas.com

Press Release

Utskriftsvennlig Utskriftsvennlig

Presse & Nyheter

 

SAS Institutes Enterprise Fraud Management til topps i ny Forrester-rapport

SAS Institute går helt til topps i rapporten The Forrester Wave TM: Enterprise Fraud Management, Q1 2013.

Oslo, Norge  (28. Feb. 2013)  – 

SAS Institutes Enterprise Fraud Management beskrives av det uavhengige analysebyrået som et «svært kraftfullt verktøy», og skårer høyest av alle leverandører både når det gjelder tilbud og strategisk tilnærming.

Forekomsten av svindel og økonomisk kriminalitet vokser, og blir stadig mer raffinert. I følge Forresters globale estimater taper handelsnæringen mellom 1 100 og 1 400 billioner kroner på svindel årlig, mens banker og andre finansielle institusjoner taper mellom 65 og 80 milliarder kroner årlig.

- For at man skal bekjempe økonomisk kriminalitet er det nødvendig å forbedre overvåkingen på tvers av virksomheten, med en teknologisk infrastruktur som samler metoder for avsløring av svindel, varslingshåndtering, nettverksanalyse og hendelseshåndtering. Vi er naturligvis fornøyd med at Forrester sender vår løsning helt til topps, sier administrerende direktør Kåre Nygård.

Rapporten bemerker blant annet at «SAS har den mest omfattende tilstedeværelsen innen områder som forsikring, offentlig sektor og detaljhandelen», og roser SAS for
«meget bra hendelseshåndtering, omfattende rapportering og dataanalyse som gjenspeiler SAS sitt eget økosystem».

- Rapporten bekrefter fokuset vårt på teknologisk innovasjon. Ved å ta i bruk innovativ overvåkingsteknologi for kan vi bedre beskytte oss mot tap som følge av økonomisk kriminalitet, regulatoriske avvik og trusler mot offentlig sikkerhet, forteller Nygård.

For ytterligere informasjon:
Wenche Nielsen, Markedsdirektør SAS Institute AS
wenche.nielsen@nor.sas.com, Mobil: + 47 472 73 066


Om SAS Institute i Norden og Baltikum

SAS Institute er verdens største privateide IT-selskap med over 11 000 ansatte og 50 000 kunder i 127 land, og er ledende leverandør av Business Intelligence og Analytics løsninger. Selskapet har opparbeidet en sterk posisjon i Norden og Baltikum og bistår over 1300 kunder fra kontorer i Oslo, Stavanger, København, Skanderborg, Stockholm, Helsinki, Riga og Vilnius.

Siden 1976 har SAS Institute gitt kundene muligheten til å ta riktigere beslutninger raskere. Avanserte statistikk- og analysemetoder i brukervennlige applikasjoner hjelper virksomhetene med å avdekke nye sammenhenger og se nye forretningsmessige muligheter. SAS Institute er den eneste leverandøren som fullt og helt integrerer datavarehus, analyse og løsninger for Business Analytics, slik at du får ny og overordnet kunnskap ut av din virksomhets data.

Se også www.sas.com, eller respektive lands hjemmesider: www.sas.com/norway, www.sas.com/denmark, www.sas.com/sweden, www.sas.com/finland eller www.sas.com/estonia.

Mer

Copyright © SAS Institute Inc. All Rights Reserved.

Pressekontakter i SAS Institute:

  • SAS Institute AS

    Parkveien 55, Pb 2666 Solli, 0203 Oslo
    Tlf: +47 23 08 30 50
    Fax: +47 23 08 30 49
    E-post:info@nor.sas.com