SAS-partner OCS Consulting opent vestiging in België

Wereldwijde Gold SAS-partner OCS Consulting wil met een sterkere lokale aanwezigheid nog beter de Belgische klanten bijstaan in hun ambities om met SAS-technologie het verschil te maken.

SAS, toonaangevend leverancier van analytische software en AI-oplossingen, en OCS Consulting, internationaal consultancy-bedrijf met gespecialiseerde dienstverlening rond SAS-technologie, kondigen aan dat OCS Consulting ook in België een officiële vestiging opent. Belgische klanten krijgen zo een nog betere toegang tot de combinatie van krachtige software en diensten op maat.  

OCS Consulting is een internationale consultancy-groep met hoofdzetel in het Verenigd Koninkrijk. Vorig jaar vierde het bedrijf het twintigjarige bestaan van de Nederlandse vestiging, OCS Consulting BV. Ter gelegenheid van dit jubileum werd besloten om ook in België een officiële vestiging te openen. “Wat we in Nederland al jaren ondervinden, willen we nu ook in België vormgeven”, zegt Yves Poriau, General Manager bij OCS Consulting Benelux: “Door een lokale aanwezigheid met een team dat 100% vertrouwd is met de Belgische markt, willen we voortaan de Belgische klanten volledig de aandacht geven die ze verdienen. Tegelijk kunnen we ook actief op zoek gaan naar andere klanten die van onze expertise gebruik kunnen maken.” 

OCS Consulting wil in België in eerste instantie de financiële en life sciences sector bedienen, met de reeds beschikbare technische en business expertise. Op termijn zal dit aanbod verder worden uitgebreid. “Wij waren al actief in België, onder meer voor enkele Benelux-organisaties”, verduidelijkt Alex Van Haren, marketing manager bij OCS Consulting. “Met ons nieuwe kantoor in Gent zullen we die samenwerking nog beter maken. De combinatie van lokale focus en internationale expertise zal voor vele klanten ongetwijfeld een verschil maken in het welslagen van hun analytics en AI-projecten.”

Internationaal telt OCS Consulting ruim 130 medewerkers, verspreid over vestigingen in het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland, Nederland en nu dus ook België. Jeroen Van Godtsenhoven, managing director van SAS Benelux, juicht de beslissing toe om het Belgische kantoor voor OCS Consulting te openen: “SAS heeft in België de afgelopen 3 jaren haar groei verdubbeld. Een gevolg daarvan is uiteraard dat de vraag naar SAS-expertise sterk is gestegen. We zijn heel blij dat OCS inzet op een toekomst in de Benelux zoals we dat ook bij SAS doen. De kennis en ervaring die OCS de afgelopen jaren heeft opgedaan wordt het fundament van hun succes."

Over OCS consulting

OCS Consulting is een van de markleiders van SAS consultancy in Europa. Met gespecialiseerde diensten voor data-analyse en rapportage, business intelligence, datamanagement en gegevensintegratie ondersteunt OCS Consulting sinds haar oprichting in 1984 klanten in sectoren zoals life sciences, financiële dienstverlening, detailhandel en overheid. Bezoek voor meer informatie www.ocs-consulting.be.

Over SAS

SAS is marktleider in analytics. Door middel van innovatieve software en dienstverlening, helpt en inspireert SAS klanten over de hele wereld om data om te zetten in inzichten. SAS biedt u The POWER TO KNOW®. 

Editorial contacts: