SAS en RealDolmen sluiten raamovereenkomst met GIAL

GIAL, informatica-partner voor lokale besturen, vergroot catalogus opdrachtencentrale met oplossingen gebaseerd op SAS-technologie. Deze overeenkomst effent het pad naar vele innovatieve toepassingen en diensten om tegemoet te komen aan specifieke behoeften van GIAL-leden bij het implementeren van Business Intelligence-oplossingen.

TERVURENGIAL, partner in informatica voor lokale besturen, heeft een raamcontract afgesloten met SAS, marktleider in analytics, en RealDolmen, toonaangevend Belgisch integrator en dienstenleverancier. In deze overeenkomst, die werd afgesloten na een openbare aanbesteding waaraan de belangrijkste leveranciers op de markt hebben deelgenomen, wordt voorzien dat GIAL in zijn catalogus diensten en oplossingen zal opnemen die zijn gebaseerd op de BI- en analytics-software van SAS.

GIAL (voluit: centre de Gestion Informatique des Administrations Locales), heeft onder meer als missie om de nodige infrastructuur te voorzien waarmee de stad Brussel haar dienstverlening kan verbeteren en uitgroeien tot een ‘smart city’ in de ware betekenis van het woord. De stad wil voortdurend kunnen leren, afleren en opnieuw bijleren, om zo een flexibelere en efficiëntere organisatie te worden die zich kan aanpassen aan de steeds wijzigende behoeften van haar burgers.

De Stad Brussel en de aangesloten GIAL-leden krijgen zo eenvoudig toegang tot deze oplossingen via standaard softwarepakketten die worden aangeboden via de aankoop- en opdrachtencentrale van GIAL. Tegelijk zal GIAL SAS-software en diensten van RealDolmen gebruiken voor de analyse en optimalisering van haar eigen werking. ”Tot dusver maakte iedereen gebruik van zijn eigen evaluatiemethodes, of werd helemaal niets geëvalueerd. Met één enkele BI-oplossing en dezelfde KPI’s voor alle betrokken afdelingen krijgen we een duidelijker en objectiever beeld van welke diensten en welke projecten extra investeringen vereisen, en hoe de beschikbare middelen het beste kunnen worden verdeeld”, zegt Yves Vanderauwera, managing director van GIAL.

De catalogus omvat met name oplossingen voor het verzamelen en reinigen van alle soorten gegevens, voor het analyseren en bewerken van deze data met krachtige kwantitatieve algoritmes en voor het genereren van rapporten en dashboards om een nauwkeurige en regelmatige opvolging van de KPI’s (key performance indicators) mogelijk te maken. Zo komt de SAS-technologie binnen bereik van tientallen Brusselse en Waalse overheidsdiensten die op zoek zijn naar betrouwbare BI-oplossingen voor de optimalisatie van hun beleidsondersteuning.

Bekroning van jarenlange samenwerking tussen RealDolmen en SAS
Met dit contract bij GIAL zien SAS en RealDolmen hun jarenlange strategische samenwerking bekroond, waarbij SAS de superieure software voor BI en analytics biedt, en RealDolmen hierrond een dienstverlening bouwt die optimaal is afgestemd op de behoeften van de klant, gaande van business consulting tot de concrete implementatie en opvolging. Het is ook een bevestiging van het vertrouwen dat RealDommen intussen in de overheidssector geniet, zegt Eddy Volcher, general manager bij RealDolmen South: “We hebben ons de voorbije jaren met heel wat geslaagde projecten in de overheidssector - zowel op federaal en lokaal als op gewestelijk niveau - een heel sterke reputatie opgebouwd, ook in de stand Brussel en het Brusselse Gewest. Gecombineerd met onze ervaring inzake BI en analytics en onze jarenlange samenwerking met SAS software voor hoogwaardige oplossingen rond data management, visualisatie en analytics maakte dit van de tandem Realdolmen-SAS een winnende combinatie voor het raamcontract bij Gial.

De overeenkomst tussen GIAL enerzijds en RealDolmen en SAS anderzijds is een win-win voor iedereen”, zegt Vanessa Galère, channel account manager bij SAS Belux, “GIAL heeft een krachtige software-oplossing en betrouwbare dienstenleverancier ter beschikking tegen een betaalbare prijs; de overheidsdiensten die van GIAL gebruik maken, krijgen toegang tot een krachtiger beleidsondersteunend instrument dan ooit; SAS en RealDolmen, tenslotte, krijgen een unieke kans om hun meerwaarde te tonen aan het merendeel van de Brusselse en Waalse overheidsinstellingen, een kans die we met beide handen zullen aangrijpen.”

Over SAS

SAS is marktleider in analytics. Door middel van innovatieve software en dienstverlening, helpt en inspireert SAS klanten over de hele wereld om data om te zetten in inzichten. SAS biedt u The POWER TO KNOW®. 

Editorial contacts: