Maisons du Monde zoomt in op zijn klanten met SAS

De meubel- en decoratieketen kiest voor SAS om het gedrag van zijn klanten beter te begrijpen, te analyseren en zo hun cross-channel marketing te optimaliseren

Maisons du Monde - met 16 Belgische winkels en ook een Luxemburgs filiaal - heeft gekozen voor SAS, toonaangevend leverancier van analytische software, om hun customer intelligence platform te ontwikkelen. Dit project zal Maisons du Monde in staat te stellen het gedrag van zijn klanten te analyseren en beter te begrijpen. Vanuit operationeel oogpunt is het de bedoeling om de uitwerking en targeting van cross-channel marketing campagnes te verbeteren.

Het Franse Maisons du Monde werd in 1996 opgericht en heeft ondertussen meer dan 250 winkels gevestigd in Frankrijk maar ook in België, Luxemburg, Italië, Spanje, Duitsland en Zwitserland. Ook de webwinkel draagt bij aan het succes van Maisons du Monde. Het bedrijf heeft vorig jaar een omzet gerealiseerd van € 600.000.000. Het succes van het merk kan verklaard worden door het uniek concept “Multi-stijl”: de collectie telt meer dan 9000 producten in uiteenlopende stijlen aan democratische prijzen. 80% van de exclusieve creaties wordt ontworpen door een intern ontwerpbureau dat voortdurend inspeelt en anticipeert op de huidige en toekomstige trends.

Maisons du Monde zal werken met SAS Office Analytics voor KMO’s. 

About SAS

SAS is the leader in analytics. Through innovative analytics, business intelligence and data management software and services, SAS helps customers at more than 83,000 sites make better decisions faster. Since 1976, SAS has been giving customers around the world THE POWER TO KNOW®.

Editorial contacts:

Media

maisons-du-monde

Back to Top