SAS brengt analytics tot in de aula

Gratis software moet kloof tussen vraag en aanbod (big) data scientists verkleinen

Specifiek voor de academische wereld, introduceert SAS een gratis versie van haar analytics software: SAS University Edition. Deze software wordt ter beschikking gesteld aan studenten, professoren en onderzoekers in het hoger onderwijs en bij universiteiten. Wereldwijd hebben reeds meer dan 73.000 geïnteresseerden de software gedownload.

Met dit initiatief helpt SAS studenten expertise op te bouwen in analytics en daarmee een aantrekkelijker kandidaat te worden op de arbeidsmarkt. Ook komt het tegemoet aan de toenemende behoefte vanuit het bedrijfsleven aan professionals die meer waarde kunnen halen uit grote hoeveelheden data. Professoren en onderzoekers kunnen met SAS University Edition bovendien hun onderwijs en onderzoek ondersteunen met hoogwaardige analytics.

Een streepje voor in ‘oorlog om talenten’

“Het gat tussen de vraag en het aanbod van analytische vaardigheden blijkt ook uit heel wat studies van onderzoeks- en adviesbureaus.”, zegt Elisabeth Versailles, Academic Relationships Manager bij SAS België-Luxemburg. “Volgens Gartner zouden er tegen volgend jaar wereldwijd 4,4 miljoen job opportuniteiten zijn rond big data, maar deze zullen maar voor één derde ingevuld geraken. Dit betekent dat er aanzienlijke carrièrekansen zijn voor iedereen met analytics-expertise.”

Doordat studenten al tijdens hun opleiding kennis opdoen van SAS analytics, hebben ze een streepje voor op de arbeidsmarkt. Ze kunnen direct aan de slag zonder eerst een analytische tool te leren. “De gratis en eenvoudig te downloaden SAS University Edition, maakt de weg vrij naar een betere carrière, opleiding en onderzoek.”, verklaart Elisabeth.

Analytics is hot: van schoolbank tot arbeidsmarkt

De gratis software maakt deel uit van een uitgebreid onderwijs-initiatief dat studenten en professionals die statistiek en kwantitatieve methoden doceren en leren, ondersteunt: SAS Analytics U. Naast de software, kunnen academici met dit “social community” platform ook informatie uitwisselen en documentatie raadplegen. Enerzijds wordt gebruik gemaakt van de statistische software die noodzakelijk is voor onderzoek in richtingen als economie, sociale wetenschappen, bedrijfswetenschappen informatiemanagement, gezondheidswetenschappen en ingenieursstudies. Anderzijds kan men snel aan de slag met SAS via een aantal gratis e-learnings die een logisch geheel vormen met het gratis software pakket SAS University Edition.

“In nog geen twee maand tijd, hebben zich al meer dan 9.000 studenten ingeschreven voor dit e-learning aanbod. Daarnaast is het ook opvallend dat het aantal examens en uitgereikte certificaten is gestegen met respectievelijk 14,5 en 17 percent. Nog nooit is de interesse in analytics zo groot geweest, zowel vanuit het standpunt van de student als de professor. Voor werkgevers die worstelen met big data is dit alvast een goed teken.“, besluit Elisabeth.

Over SAS University Edition

De flexibele SAS University Edition kan worden gebruikt via een stand alone PC, Mac of Linux werkstation. Naast de basis SAS-technologieën bevat SAS Analytics University Edition software ook SAS Studio, een programmeer- en ontwikkelomgeving die via de browser draait. SAS Studio maakt het makkelijk altijd en overal interactie te hebben met SAS en SAS-code toe te voegen vanaf ieder apparaat dat SAS University Edition ondersteunt.

Meer informatie over SAS University Edition vind je hier.

 

Over SAS

SAS is specialist op het gebied van business analytics software en dienstverlening, en de grootste onafhankelijke business intelligence leverancier. Met innovatieve oplossingen binnen een geïntegreerd raamwerk, helpt SAS klanten op meer dan 70.000 locaties hun prestaties te verbeteren en waarde te creëren door sneller, betere beslissingen te nemen. Al sinds 1976 levert SAS haar klanten wereldwijd 'THE POWER TO KNOW'. Meer informatie is te vinden op: http://www.sas.com/belux.

SAS and all other SAS Institute Inc. product or service names are registered trademarks or trademarks of SAS Institute Inc. in the USA and other countries. ® indicates USA registration. Other brand and product names are trademarks of their respective companies. Copyright © 2016 SAS Institute Inc. All rights reserved.

Editorial contacts:

Back to Top