Australische Flying Doctors bereiken patiënten eens zo snel met SAS

Analytics helpt hulpdiensten voor Australiërs in afgelegen gebied te verbeteren

De Australische Flying Doctors (RFDS) weet met behulp van SAS de tijd, die nodig is om patiënten te bereiken, drastisch te verminderen. Deze luchtambulance-dienst biedt hulp aan Australiërs die in afgelegen gebied wonen en onmiddellijk medische verzorging nodig hebben. Wat RFDS weet te bereiken met hun kleine team is inspirerend. Voor SAS, toonaangevend leverancier van software en diensten in business en analytics, is het een schoolvoorbeeld van hoe analytics de dagelijkse werking van een organisatie beïnvloedt.

Volgens Adrian Bennett, informatie en technologie manager bij de Western Operations divisie van de RFDS (Royal Flying Doctor Service), draait alles rond een snelle responstijd. Snel reageren op een oproep voor dringende medische hulp maakt immers een wereld van verschil voor mensen in levensbedreigende omstandigheden. Hulpverlening is niet alleen een 24x7 job, het vraagt ook heel wat opvolging: van het inschatten van de exacte noden van de patiënt, over het plannen van artsen, verpleegkundigen, bemanning en vliegtuigen, tot het regelen van de vlucht zelf - vaak een langeafstandsvlucht.

De oplossing, volgens Bennet, is het proces op te splitsen in verschillende stappen en vervolgens alle data te bestuderen om te kunnen identificeren waar er op tijd bespaard kan worden. “SAS helpt om alle factoren - die een invloed hebben op de efficiënte van het proces en het optimaal inzetten van een crew - in kaart te brengen. Dit inzicht heeft ervoor gezorgd dat onze reactietijd is teruggebracht van 5,5 uur naar 2,5 uur en dit voor 90 procent van al onze priorieit-2 patiënten.”, bevestigt Bennett.

Inzicht in de data heeft tevens gezorgd voor het nemen van operationele maatregelen. “Een beter begrip van onze gegevens helpt ons immers betere beslissingen te nemen bij belangrijke vraagstukken. In welke apparatuur moeten we investeren? Kunnen we een patroon vaststellen in het tijdstip en frequentie van incidenten? En in hoeverre verandert de demografie van onze patiënten.”, voegt Bennett toe.

 

Over SAS

SAS is specialist op het gebied van business analytics software en dienstverlening, en de grootste onafhankelijke business intelligence leverancier. Met innovatieve oplossingen binnen een geïntegreerd raamwerk, helpt SAS klanten op meer dan 70.000 locaties hun prestaties te verbeteren en waarde te creëren door sneller, betere beslissingen te nemen. Al sinds 1976 levert SAS haar klanten wereldwijd 'THE POWER TO KNOW'. Meer informatie is te vinden op: http://www.sas.com/belux.

SAS and all other SAS Institute Inc. product or service names are registered trademarks or trademarks of SAS Institute Inc. in the USA and other countries. ® indicates USA registration. Other brand and product names are trademarks of their respective companies. Copyright © 2016 SAS Institute Inc. All rights reserved.

Editorial contacts:

Back to Top