SAS nummer drie in verkiezing Beste Werkgever van België

Werksfeer, erkenning en vertrouwen meest gewaardeerd door medewerkers

SAS, SAS, specialist in business analytics, eindigt op nummer drie bij de verkiezing van Beste Werkgever in de categorie minder dan 500 werknemers, voorafgegaan door respectievelijk AE en Microsoft. Daarmee haalt SAS voor het zevende jaar op rij een top 3 positie. Vorige week mocht het bedrijf ook al het Top Employer 2014 certificaat in ontvangst nemen.

Beste Werkgever is een jaarlijks onderzoek bij werknemers, georganiseerd door de Vlerick Management School in samenwerking met het Great Place To Work Institute Europe. SAS dankt dit mooie resultaat aan de continue inspanningen om medewerkers ook effectief een leuke werkplek te bieden. Niet alleen is het aangenaam vertoeven in het Kasteel de Robiano, het bedrijf heeft ook aandacht voor een evenwichtige werk-privébalans, mobiel werken, training en opleiding. SAS biedt medewerkers tevens de kans om hun kennis, talenten en expertise onderling te delen, niet alleen in België maar over de grenzen heen. Op die manier kunnen werknemers groeien op een meer horizontaal niveau hetgeen een interessant alternatief is gezien de kleine Belgische hiërarchische structuur.

Een ancien en een nieuwkomer over werken bij SAS

SAS België viert dit jaar zijn 25e verjaardag en evolueerde ondertussen van een kleine naar een uit de kluiten gewassen KMO. Sinds de beginjaren werkt het bedrijf echter aan een strategisch HR-beleid met aandacht voor de individuele wensen op de werkvloer. Zo getuigen twee werknemers. Een ancien en een ‘newbie’, oftewel de 30e en de 154ste werknemer:

Roel Van Assche, Principal Consultant, vierde vorige week zijn 20 jaar bij SAS: Ik herinner me nog dat we twintig jaar geleden gratis koffie kregen met koekjes, zoveel als je wou. Vandaag is er ook nog vers fruit en soep. Kleine details natuurlijk, maar ik heb altijd het gevoel gekregen ‘verwend’ te zijn. Op verschillende momenten gedurende de voorbije 2 decennia. Ouderschapsverlof en flexibel werken zijn hier bijvoorbeeld geen probleem. Die zaken worden ineens belangrijker als je gezinsleven verandert. Maar het voornaamste is misschien wel dat SAS veel mogelijkheden biedt om zelf iets te maken van je job. Als consultant hebben we bijvoorbeeld elk onze specialiteit, hetzij op technisch, business of mathematisch vlak, maar hier krijg je ook de kans om je daarin te specialiseren. Meer nog, je krijgt de erkenning om die kennis over te dragen naar klanten en collega’s, zelfs in het buitenland. Ik wil dan ook als ancien relevant blijven naar de toekomst toe. Hetgeen niet zo vanzelfsprekend is na twintig jaar. Ik leef van de technologie en blijf mezelf constant uitdagen. Dat ‘matcht’ gewoon met een bedrijf als SAS.”

Jos Polfliet, Consultant, startte in augustus 2013 als ‘newbie’: “Ik moet toegeven dat ik wel al eens had gehoord dat SAS goed scoort als beste werkgever, maar het was eigenlijk vooral SAS’ goede naam in analytics die me overtuigde om als schoolverlater hier te solliciteren. Als wiskundige van opleiding zocht ik naar een functie waar ik analytics en consultancy kon combineren. Het was pas door hier echt te werken, dat ik ook de leuke extraatjes mocht ervaren. Veel belangrijker is echter de aangename sfeer, de flexibiliteit die je krijgt - relevant bij de verbinding Gent-Tervuren - en de toegankelijkheid van de mensen. De eerste maanden kreeg ik bijvoorbeeld heel veel opleiding en stelde ik constant vragen, ondertussen geef ik die ook zelf en komen mensen naar mij met hun vragen. Deze factoren geven een gevoel van vertrouwen, wederzijds respect en appreciatie. Leuk detail ook is dat je als newbie een avond mag organiseren voor alle collega’s. Twee keer per jaar is dat meteen de ideale gelegenheid om iedereen wat beter te leren kennen in een leuke, aangename sfeer zoals bijvoorbeeld een wafelenbak.”

 

Over SAS

SAS is specialist op het gebied van business analytics software en dienstverlening, en de grootste onafhankelijke business intelligence leverancier. Met innovatieve oplossingen binnen een geïntegreerd raamwerk, helpt SAS klanten op meer dan 70.000 locaties hun prestaties te verbeteren en waarde te creëren door sneller, betere beslissingen te nemen. Al sinds 1976 levert SAS haar klanten wereldwijd 'THE POWER TO KNOW'. Meer informatie is te vinden op: http://www.sas.com/belux.

SAS and all other SAS Institute Inc. product or service names are registered trademarks or trademarks of SAS Institute Inc. in the USA and other countries. ® indicates USA registration. Other brand and product names are trademarks of their respective companies. Copyright © 2016 SAS Institute Inc. All rights reserved.

Editorial contacts:

Back to Top