SAS Belux boekt recordverkoop software in 2013: 14% groei nieuwe licenties

Sterke vraag naar big data analytics en business intelligence drijfveren voor recordomzet van 3,02 miljard dollar, groei van 5,2%

SAS, specialist in business analytics, overtreft zich in 2013 voor het 38ste jaar op rij. De totale omzet van het bedrijf nam met 5,2% toe, naar 3,02 miljard dollar. Enerzijds is dit resultaat te danken aan de stijgende populariteit van SAS Visual Analytics, de nieuwe datavisualisatie software die analytics binnen handbereik van de business professional brengt. Anderzijds is ook de vraag naar cloud-oplossingen die organisaties helpen fraude te bestrijden, risico’s te beheersen en klantenrelaties te versterken, fors toegenomen.

De waarde van data wordt steeds groter voor organisaties”, zegt Jim Goodnight, CEO van SAS. “De hoeveelheid data groeit zo snel dat het zonder een high performance analytics-infrastructuur onmogelijk wordt deze snel genoeg te analyseren om een verschil te kunnen maken bij het nemen van dagelijkse beslissingen. De afgelopen twee jaar hebben we nieuwe analytics-technologie geïntroduceerd waarmee de waarde uit al deze data toegankelijk wordt.

Strijd tegen fraude

Steeds meer organisaties zoeken naar een manier om fraude tegen te gaan: preventie en detectie. Bij SAS zorgde dit voor een stijging van 44 procent in de verkoop van oplossingen op het gebied van fraudepreventie en security intelligence. De omzet van de cloud-gebaseerde oplossingen, SAS Solutions On Demand, nam met 20 procent toe.

In alle markten steeg de omzet, waarbij de energie- en utility-sector een toename van 18 procent liet zien en de omzet in de markt voor de gezondheidszorg 17 procent groeide. In de financiële markt is een omzetgroei van 16 procent gerealiseerd.

Sterke prestaties in België & Luxemburg

Ook Belgische en Luxemburgse bedrijven zien het belang en de impact van big data analytics wat zich laat merken in sterke prestaties:

  • De verkoop van nieuwe licenties steeg in België en Luxemburg met 14%. De totale software- omzet groeide dan weer met 7%, de operationele marge met bijna 6%.
  • Tot de nieuwe klanten behoren onder meer Brabantia, Eneco, Santander Consumer Finance Benelux B.V. en StepStone.
  • SAS Visual Analytics is ook in België en Luxemburg erg goed ontvangen. Zo kozen in 2013 onder meer Colruyt, Immoweb en Roularta voor deze oplossing omdat het hen in staat stelt big data op een laagdrempelige manier te analyseren. Zelfs voor KMO’s wordt de kracht van SAS analytics en business intelligence toegankelijk. Om deze KMO’s nog beter te bedienen zijn er ook de nodige afspraken gemaakt met de SAS Alliance partners actief in deze markt. 
  • De groei in België en Luxemburg is ook te danken aan het innovatief gebruik van onze oplossingen in nieuwe sectoren. Voorbeelden: het mobile marketing platform van ZapFi en het gebruik van SAS door de overheid om fraude te detecteren en te voorkomen (FOD FinanciënFOD Sociale Zekerheid).

Kwarteeuw SAS België

Patrick Van Deven, Managing Director SAS België en Luxemburg: “Ook dit jaar gaan we verder op dit positieve elan. SAS België viert in 2014 immers haar 25e verjaardag. Reden genoeg om stil te staan bij onze leiderspositie in de markt van data analytics, ons sterk ecosysteem én onze trouwe klanten. Deze laatste realiseren zich meer dan ooit dat het snel en slim benutten van de toenemende stroom aan data hét verschil kan maken. Vandaag komt het er immers op aan snel antwoord te krijgen op de belangrijkste vragen en verbanden te kunnen leggen tussen de verschillende disciplines. Alleen dit zorgt ervoor dat je als bedrijf of organisatie inzichten krijgt waarmee je direct kan inspelen op veranderende (markt)omstandigheden. Met de introductie van SAS Visual Analytics hebben we analytics ook toegankelijk gemaakt voor een grotere groep professionals.  Daarmee kunnen managers zelf data analyseren en snel de vruchten plukken van nieuwe inzichten. Het belooft dus zeker een interessant jaar te worden.”

Leiderschap

In 2013 bevestigden verschillende analisten het leiderschap van SAS in advanced analytics en big data analytics. SAS zal zich dit jaar ook blijven richten op het bieden van high performance analytics en andere oplossingen die grote en kleinere organisaties helpen om analytics op een gebruiksvriendelijke manier toe te passen. 

Quote IDC

“De mogelijkheid om met behulp van analytics en de juiste informatie goede beslissingen te nemen is niet nieuw”, zegt Henry Morris, Senior Vice President Worldwide Software & Services Research bij IDC. “Organisaties die vooruit denken, erkennen dit. SAS is met analytische applicaties en voorspellende technologieën een belangrijke facilitator. Nu datavolumes de voorspelde groei bereiken of overschrijden nemen de kansen, maar ook de complexiteit toe. Met 25 procent van de omzet die wordt geïnvesteerd in R&D en een succesvolle geschiedenis om in te spelen op de komende ontwikkelingen, is SAS een goede partner om organisaties werelwijd te helpen nieuwe mogelijkheden te ontdekken met big data.”

 

Over SAS

SAS is specialist op het gebied van business analytics software en dienstverlening, en de grootste onafhankelijke business intelligence leverancier. Met innovatieve oplossingen binnen een geïntegreerd raamwerk, helpt SAS klanten op meer dan 70.000 locaties hun prestaties te verbeteren en waarde te creëren door sneller, betere beslissingen te nemen. Al sinds 1976 levert SAS haar klanten wereldwijd 'THE POWER TO KNOW'. Meer informatie is te vinden op: http://www.sas.com/belux.

SAS and all other SAS Institute Inc. product or service names are registered trademarks or trademarks of SAS Institute Inc. in the USA and other countries. ® indicates USA registration. Other brand and product names are trademarks of their respective companies. Copyright © 2016 SAS Institute Inc. All rights reserved.

Editorial contacts:

Back to Top