Eneco optimaliseert haar klantenervaring met SAS Visual Analytics

Analytics verbetert inzicht in de behoeften, de tevredenheid en de waarden van de klant

Energiebedrijf Eneco zal gebruik maken van SAS Visual AnalyticsSAS Enterprise Miner en SAS Office Analytics voor het creëren van een betere klantervaring. Eneco is in België één van de grootste producenten en leveranciers van duurzame energie. De bewezen analytische prestaties van SAS’ oplossingen moet Eneco een beter inzicht geven in de behoeften, de tevredenheid en de waarden van haar klanten. Op basis daarvan kan op een meer individuele manier bepaald worden welk product of dienst het beste past bij iedere klant.

Sinds Eneco’s lancering op de Belgische energiemarkt in augustus 2011, kende het bedrijf een periode van enorme groei. Vandaag telt Eneco in België 200 medewerkers en levert het bedrijf energie aan 5.000 professionele en 300.000 particuliere klanten. Eneco ziet het aantal nieuwe contracten nog altijd groeien, zonder daarbij de focus te verliezen een 100 procent duurzame leverancier te zijn. Niet alleen duurzaam als het gaat over de productie en de levering van energie, maar evengoed als het gaat over klantenrelaties en -diensten. Deze aanpak vertaalt zich binnen de volledige organisatie in het willen begrijpen van de klant en zijn/haar ervaringen.

Om deze doelstelling te bereiken, koos Eneco voor een standaard oplossing met meer geavanceerde capaciteiten waardoor het voortaan mogelijk wordt veel verder te gaan dan het eenvoudig genereren van rapporten. Alhoewel dit project nog maar net is gestart, boekte Eneco al significante resultaten in het efficiënter vertalen van de data in duidelijke en actiegerichte inzichten.

 

Over SAS

SAS is specialist op het gebied van business analytics software en dienstverlening, en de grootste onafhankelijke business intelligence leverancier. Met innovatieve oplossingen binnen een geïntegreerd raamwerk, helpt SAS klanten op meer dan 70.000 locaties hun prestaties te verbeteren en waarde te creëren door sneller, betere beslissingen te nemen. Al sinds 1976 levert SAS haar klanten wereldwijd 'THE POWER TO KNOW'. Meer informatie is te vinden op: http://www.sas.com/belux.

SAS and all other SAS Institute Inc. product or service names are registered trademarks or trademarks of SAS Institute Inc. in the USA and other countries. ® indicates USA registration. Other brand and product names are trademarks of their respective companies. Copyright © 2016 SAS Institute Inc. All rights reserved.

Editorial contacts:

Back to Top