Var med oss och fira statistikåret!

2013 har utsetts till internationella statistikåret, International Year of Statistics. Över hela världen firas året med att särskilt uppmärksamma hur statistiken bidrar i vår vardag och i vårt samhälle. SAS Institute har producerat den officiella lanseringsvideon. SAS i Sverige firar med en ny blogg om statistik samt en serie frukostseminarier som riktar sig till statistiker och analytiker i alla branscher.

Utvärdering och val av prediktiva modeller

 • Hur väljer vi rätt modell?
  Detta är lätt i SAS Enterprise Miner. Vi diskuterar modelljämförelseverktyget, betydelsen av ett valideringsdataset, samt tillgänglig diagnostik.
  - Josefin Rosén & Mathias Lanner, SAS Institute

 • Monitorering av modeller
  SAS Enterprise Miner bygger modeller som ska kunna produktionssättas och fungera på nya data. Vi visar hur modellerna efter produktionssättning kontinuerligt kan monitoreras i  SAS Model Manager. 
  - Josefin Rosén & Mathias Lanner, SAS Institute

 • Uppföljning av prognosmodeller
  Christian Bobeck från Ferrologic Business Intelligence beskriver utmaningarna du ställs inför när du skall bygga prognosmodeller för miljontals tidsserier. Han kommer visa exempel på hur man göra detta och metoder för hur man säkerställer att prognosen för var och en av tidsserierna är så korrekt som möjligt.
  - Christian Bobeck, Ferrologic

Varmt välkommen!

SAS Institute