Napjaink gyorsan változó világában egyre népszerűbbek az alternatív marketingtechnikák. Segítségükkel a marketingesek a piac szélesebb (más módon kommunikáló) szegmenseit érik el, de hatékonyan alkalmazzák ezen technikákat a vevőmegtartás területén is.

Az összegyűjtött ügyfélinformációk alapján az intézmények képesek kell legyenek annak meghatározására, mely ügyfelük mennyire fontos, kik a kiemelt ügyfelek, és képesek kell legyenek ezen információkat hatékonyan és gyorsan kiaknázni, vagyis az ügyfeleket ténylegesen megkeresni különböző csatornákon. Hiszen csak a vállalati marketing eszközök tudatos, egységes elvek szerint koordinált és megfelelő arányú, az aktuális piaci helyzethez alkalmazott kombinációjával befolyásolható az ügyfelek lojalitása, és aknázható ki a bennük rejlő további üzleti lehetőségek.

Regisztráljon a gyakorlati foglakozással egybekötött rendezvénysorozatunkra, hogy elsőkézből értesüljön a SAS legújabb ügyfélkapcsolati termékportfoliójáról, valamint találkozhasson a SAS szakértőivel és kötetlen formában cserélhessen tapasztalatot szakmabeli kollegáival a ma legégetőbb üzleti kihívásairól és az ezekre adott válaszokról.

Félnapos workshopjaink során az ügyfélintelligencia kulcsfontosságú témaköreit járjuk körbe, például hogyan:

  • Hozza ki a legtöbbet marketingrendszereiből;
  • Integrálja az új marketing csatornákat és programokat;
  • Aknázza ki a közösségi médiában és mobil marketingben rejlő lehetőségeket;
  • Mérheti és maximalizálhatja befektetései megtérülését.

Amennyiben a program felkeltette érdeklődését, kérjük regisztráljon online!

Regisztráljon még ma: a helyek száma korlátozott.

Regisztráció