Nyheter / Pressmeddelanden

SAS INSTITUTE AB
Box 609
169 70 Solna
Tel: +46 8 522 170 00
Fax: +46 8 522 170 70
E-post: info@swe.sas.com
www.sas.com/sweden

Press Release

Utskriftvänlig Utskriftvänlig

Nyheter

 

SAS Institute utser Ferrologic till Årets Partner 2012

Stockholm  (11 sept. 2012)  – 


På bilden syns Magnus Khysing, VD på SAS Institute, Per Grosskopf, vVD på Ferrologic, Charlotte Runberg, Alliance Manager på SAS Institute och Tor Kamsvåg, VD på Ferrologic.

  Den 5 september utsågs Ferrologic till Årets Partner av SAS Institute Sweden vid en ceremoni i Prins Bertil Boulehall på Djurgården i Stockholm. SAS Institute är världsledande inom beslutsstöd och avancerad affärsanalys med över fyra miljoner användare i 120 länder. Ferrologic är ett svenskt konsultbolag med 50 medarbetare som är specialister på verksamhetsdriven modellering, integration och analys av affärsprocesser.

För att möta kundernas allt mer unika och skiftande behov har SAS Institute strategiska partnersamarbeten med ledande affärs- och teknikföretag. Årligen prisar man i sitt partnerprogram det företag som utmärkt sig extra vad gäller förmågan att tillfredställa kunders höga krav på både såväl kvalitativ och aktuell kompetens som förmåga och vilja att förädla kundens affär med hjälp av SAS affärsanalys.

– Våra partners är en oerhört viktig länk i arbetet med att skapa affärsvärden för våra kunder och det känns extra positivt att just Ferrologic, som är en av våra nyaste partners, utsetts till årets vinnare, säger Magnus Khysing, vd på SAS Institute Sweden.

Ferrologic vann titeln Årets Partner 2012 i konkurrens med 14 kvalificerade företag. Ur juryns motivering:

"Ferrologic sticker ut i sin vilja att ta till sig nya trender på den svenska marknaden, förstå vilka behov det väcker hos kunderna och vilken affärspotential det innebär för både Ferrologic och SAS. Bolaget har under året bland annat investerat tid i att bygga kompetens inom SAS Master Data Management (MDM) och datakvalitetslösningar. De har även satt sig in i hur ny teknologi från SAS möjliggör för slutanvändare att enkelt, snabbt och visuellt kunna utforska data vars rapporter kan presenteras på såväl stationära som mobila enheter".

– Ferrologic erbjuder både hög kompetens och engagemang när det gäller SAS erbjudanden. Några exempel är att bolaget nu kan erbjuda marknaden personal som genomgått utbildning hos SAS Business Analytics Academy inom affärsanalys och kommer att certifiera ett flertal konsulter under hösten, säger Charlotte Runberg, Alliance Manager på SAS Institute Sweden.

– Vi är jätteglada för priset och det känns extra hedrande att vi uppmärksammats för att vi drivit på nya affärer och engagerat oss så mycket i kundernas verksamheter, säger Tor Kamsvåg, vd på Ferrologic Business Intelligence.

– Som relativt ny partner till SAS Institute är det roligt att vi gjort ett avtryck och att vårt fokus på att tidigt bygga kompetens inom nya områden uppskattats av såväl vår partner som kunderna, avslutar Per Grosskopf vice vd på Ferrologic Business Intelligence.

För mer information, kontakta:
Jenny Huzell, marknadschef, SAS Institute
Tel: 08-522 170 40
E-post: jenny.huzell@swe.sas.com

Om SAS

SAS Institute är ledande på beslutsstöd med avancerad analys. SAS Institute, även världens största privatägda mjukvaruföretag, omsatte 2011 2,72 miljarder dollar i 127 länder och har sedan 1976 erfarenhet av att utveckla verktyg och metoder som låter stora organisationer lära av sin historia, mäta och kommunicera pågående aktiviteter och inte minst att skapa insikt om framtiden. Världen runt har SAS Institute totalt gjort 50 000 kundinstallationer, bland annat i 93 procent av Fortune 500-företagen. I Sverige startade SAS Institute AB år 1986 och har idag cirka 130 anställda på kontoret i Stockholm. Bland de svenska kunderna finns landets mest betydande företag och organisationer.

Mer

Copyright © SAS Institute Inc. All Rights Reserved.

Presskontakter SAS Institute:

  • Kontakt:

    SAS Institute Sverige
    Tel: +46 8 522 170 00
    Fax:+46 8 522 170 70
    E-post: info@swe.sas.com