Nyheter / Pressmeddelanden

SAS INSTITUTE AB
Box 609
169 70 Solna
Tel: +46 8 522 170 00
Fax: +46 8 522 170 70
E-post: info@swe.sas.com
www.sas.com/sweden

Press Release

Utskriftvänlig Utskriftvänlig

Press

 

SAS Institute utses för femte gången till Sveriges bästa arbetsplats

Lyckades behålla trivseln i kraftig expansion 

Stockholm  (16 mars 2012)  –  Sveriges Bästa Arbetsplats 2012SAS Institute, ledande på lösningar för beslutsstöd med avancerad analys, har för femte gången utsetts till Sveriges bästa arbetsplats bland organisationer med upp till 250 medarbetare av Great Place to Work. Ömsesidig respekt, öppenhet, teamarbete och tydlighet ligger bakom att SAS Institute lyckats behålla medarbetartrivseln även under en tid som präglats av ett omfattande arbete med omorganisation, nyrekrytering och expansion.

– Det känns fantastiskt att återigen få denna utmärkelse. En bidragande orsak till SAS Institutes höga placering år efter år tror jag är att vi är så duktiga på kommunikation. Medarbetarna känner sig uppmärksammade och har fullt förtroende för att de får den information de behöver, säger Kerstin Wejlid, som är HR-chef på SAS Institute.

– Det är extra roligt att vi lyckades så bra även efter ett år av omfattande förändringar inom företaget, med VD-byte, en ny Nordenorganisation och en kraftig ökning av antalet medarbetare, fortsätter hon.

Great Place to Work Institute utser för tionde året landets bästa arbetsplatser, baserat på medarbetarnas relation till ledningen, sitt arbete, organisationen och varandra. SAS Institute och de andra vinnarna av Sveriges Bästa Arbetsplatser 2012 presenterades under kvällen den 15 mars vid en gala på Berns i Stockholm.

Kerstin Wejlid framhåller att medarbetartrivsel är en ledarskapsfråga och att det ligger ett genuint arbete bakom skapandet av en positiv företagskultur. Planen är att SAS Institute ska fortsätta delta i Great Place to Works tävling.

– Det är viktigt att vi inte slår oss till ro. Vi måste fortsätta att jobba för att behålla vår företagskultur och våra värderingar. Några grundbultar i kulturen är öppenhet, tydlighet och teamarbete. Vi pratar med dem vi har behov av i en viss fråga, oberoende av hierarkier. För oss är det viktigt att vara generösa med återkoppling, både med beröm när någon har gjort något bra och med konstruktiv kritik när något skulle kunna förbättras, säger hon.

Medarbetartrivseln är också en del av affärsperspektivet för SAS Institute globalt. Företagets filosofi har sedan grundandet i USA 1976 varit att om man behandlar medarbetarna som om de gör skillnad för företaget kommer de att göra det. Hjärtat i affärsmodellen är att nöjda medarbetare skapar nöjda kunder och i slutändan förbättrar företagets resultat. En sak som är speciell med SAS Institute är enligt Kerstin Wejlid den genuina respekten för varandra.

– Vi är medvetna om att vi har olika personligheter, egenskaper och erfarenheter som kompletterar varandra och att alla är lika viktiga för företagets resultat. Och det är inte bara något som vi säger. Attityden stöds av konkreta åtgärder, som till exempel att alla får bonus eftersom alla bidrar till resultatet. Det bidrar till att teamet kommer i centrum och att alla peppar och hjälper varandra. Andra insatser främjar balansen mellan arbete, fritid och familj, till exempel att vi inte lägger några möten före klockan nio eller efter klockan 16 utan att stämma av om det är okej, så att våra medarbetare har chansen att lämna och hämta på dagis, säger hon.

Vill du veta mer så kontakta gärna:

Kerstin Wejlid, HR-chef, SAS Institute
Tel: 08 5221 70 40
E-post: kerstin.wejlid@swe.sas.com

 

Om SAS

SAS Institute är ledande på beslutsstöd med avancerad analys. SAS Institute, även världens största privatägda mjukvaruföretag, omsatte 2011 2,72 miljarder dollar i 127 länder och har sedan 1976 erfarenhet av att utveckla verktyg och metoder som låter stora organisationer lära av sin historia, mäta och kommunicera pågående aktiviteter och inte minst att skapa insikt om framtiden. Världen runt har SAS Institute totalt gjort 50 000 kundinstallationer, bland annat i 93 procent av Fortune 500-företagen. I Sverige startade SAS Institute AB år 1986 och har idag cirka 130 anställda på kontoret i Stockholm. Bland de svenska kunderna finns landets mest betydande företag och organisationer.

Mer

Copyright © SAS Institute Inc. All Rights Reserved.

Presskontakter SAS Institute:

  • Kontakt:

    SAS Institute Sverige
    Tel: +46 8 522 170 00
    Fax:+46 8 522 170 70
    E-post: info@swe.sas.com