Visa som en webbsida

TILLVERKANDE INDUSTRI
- nyheter från SAS Sverige   
SAS
oktober 2010 Avanmälan  |  Min profil  |  SAS Sweden

Toyota har sedan i höstas tvingats återkalla cirka 8,5 miljoner bilar världen över på grund av diverse kvalitetsproblem med allt ifrån defekta golvmattor till fel på gaspedaler och problem med bromsar. IDC- analytikern Joe Barkai tog upp detta i sin blogg och diskuterade vilken roll analys kan spela i att hjälpa företag undvika liknande problem.

Toyota saknade möjligheten att analysera rapporter om problem i det förflutna, rapporter som skulle ha hjälpt företaget att undvika ett farligt och kostsamt problem. Sean Murphy, redaktör på Supply Chain Management Review, menar att den främsta läxan för Toyota och andra företag som vill undvika liknande problem är att nyttja avancerad analys (Business Analytics). Detta ger möjligheten att tidigare upptäcka problem och förstå vad dessa beror på, vilket leder till förbättrad produktkvalitet och sänkta reklamationskostnader.

Det får mig att tänka på den kommande konferensen Warranty Chain Management conference i Los Angeles 15-17 mars 2011. SAS Institute representeras av inte mindre än sex kunder som presenterar värdet av att använda avancerad analys inom garantiområdet.

Nyhetsbrevet innehåller även Webcasts och Whitepapers som vi hoppas kan intressera dig.

Trevlig läsning!

Hälsningar
Rolf Möller
 

Nyheter
Warranty Fraud Software – nu via SaaS »
SAS Institute lanserar Warranty Fraud Software, en ny applikation i garantianalysportföljen. Här kan du läsa artikeln i Managing Automation.
Bedrägeripanel fokuserade på SAS-hostad lösning »
Vid garantiutbetalningar finns hög risk för att drabbas av bedrägerier, en del menar att upp till 10-15% av garantikostnaderna kan bestå av falska garantiärenden. En bedrägeripanel hos Warranty Chain Management fokuserade på vad SAS’ hostade lösning Warranty Fraud Software har gjort för GE’s C&I Consumer Home Services Division. Läs mer i Warranty Week’s “take on the panel”.
Rapport från SAP Manufacturing 2010 »
Branschexperter, forskare och branschanalytiker var alla överens om att i framtiden måste försörjningskedjorna vara smarta, intelligenta och sammanlänkade. Nu är frågan, hur blir vi det?
Nyhetsbrev i framtiden »
För att få framtida nyhetsbrev - skapa en profil så att du inte missar några nyheter inom de områden du är intresserad av.
Kundhistoria
Kverneland förutspår efterfrågan »
Med mer än 90 000 reservdelar och kunder i 60 länder är det en stor utmaning att hitta en lönsam balans mellan en effektiv försörjningskedja och låga lager- och distributionskostnader. Men det är inte omöjligt! Läs mer om hur Kverneland fått ett bättre stöd för att förutspå efterfrågan
SAS Whitepaper
Så hanterar du försörjningkedjan effektivt »
Tips hur man kan använda prognosteknik för att avsevärt förbättra förvaltningen av försörjningskedjan.
Utnyttja din interna analytiska kompetens optimalt »
Analyskompetens är hett eftertraktad och svårrekryterad. Läs mer om hur Centers of Excellence kan hjälpa din organisation att utnyttja dina analytiker i hela företaget.
SAS Webcast
5 viktiga förutsägelser för tillverkare »
Hör vilka förändringar inom teknologi och lagstiftning som John Engler, VD för National Association of Manufacturers, och Bob Parker, Vice President för forskning för IDC Manufacturing Insights, förutspår för tillverkande företag under det kommande året.
Analys bortom transaktionssystemen »
ERP-system och andra transaktionssystem har mängder av historiska data lagrade. Men hur gör man för att omvandla data till kunskap för att bl.a. öka prognossäkerheten och optimera leveranskedjan? I denna Webcast berättar Accenture och SAS hur man kan förbättra prognoser, efterfrågeplanering, produktion och distribution.
SAS Training
Grundkurs i statistik för icke-statistiker. »
Var det alltför länge sedan du läste statistik eller var det ett ämne som du undvek under utbildningen? Många inser idag att en grundläggande kunskap i statistiska metoder är nödvändig inom såväl produktutveckling såsom processförbättringar med t.ex. Six sigma. Vi erbjuder kursen statistik för icke-statistiker som inte har några krav på förkunskaper inom området.
Praktisk information
Du väljer själv vilka nyheter du är intresserad av
Vi anpassar nyhetsbreven efter ditt intresse. Du kan när som helst ändra din profil på SAS amerikanska hemsida.
Jag vill gärna uppdatera min profil »
Jag vill gärna skapa en profil »
Om du inte längre vill prenumerera på SAS Institute´s nyhetsbrev, klicka på länken och du kommer automatiskt att tas bort från vårt e-postregister »
Kontakt
Vi hoppas, att du har haft utbyte av detta nyhetsbrev. Vi lyssnar gärna till dina åsikter eller om du har några frågor.


Med vänliga hälsningar
Åsa Revland, Marknadsansvarig

SAS Institute
Box 609
169 26 SOLNA

www.sas.com/sweden
webmaster@swe.sas.com


To contact SAS via postal mail: SAS Institute AB, Box 609, 169 26 SOLNA, Sverige.

SAS and all other SAS Institute Inc. product or service names are registered trademarks or trademarks
of SAS Institute Inc. in the USA and other countries. ® indicates USA registration. Other brand and
product names are trademarks of their respective companies.

Copyright © SAS Institute Inc. All rights reserved.