Visa som en webbsida

DETALJHANDEL
- nyheter från SAS Sverige
SAS
oktober 2010 Avanmälan  |  Min profil  |  SAS Sweden

För några veckor sedan öppnade Cajsa Warg en butik på Sankt Eriksplan. Butiken är känd för sin omåttliga förtjusning i småskalig, ekologisk och lokal mat från producenter som värdesätter smaken. Kunderna följer efter, glada att betala mer för denna lyx i vardagen. I anslutning har även chokladfabriken en avdelning och får man tro en chokladentusiast till vän, så är det allt som oftast kö fram till kassan. Den här trenden fångade min uppmärksamhet; hur vet din organisation vilka produkter eller tjänster dina kunder kommer att välja?

Flera företag använder affärsanalys för att förstå segment och målgrupper. Verizon, till exempel, har använt analys för att producera en 360-graders vy av sina kunder vilket har förbättrat kampanjresultat och försäljning med mer än 250 procent. Oavsett vilken bransch man är i så ger god kundkännedom fler affärer. Och efter några besök på Chokladfabriken så känner de mig, ”Fransk kolastång?”

Trevlig läsning!


Nyheter
Social networking and merchandise planning »
Dagens Y-generationen är beroende av sociala medier och rörlighet som en del av sin shoppingupplevelse. Hur skapar man som återförsäljare en effektiv strategi för att utnyttja sociala medier och datarörlighet för att bättre anpassa sitt sortiment? Experter på NRF Tech delade med sig av  sina idéer och insikter på att utveckla en effektiv strategi.
Amway Kina förkortar påfyllningscykeln med 20 % »
SAS automatiska modellering- och inventeringsteknik används till lageroptimeringssystem som stöder en gradvis minskning av lagernivåerna, balanserar produktdistribution, och har även ökat kundnöjdheten till 97 procent.
Wet Seal accelererar snabbrörligt mode med SAS® »
Genom att använda SAS® Size Profiling till att omvandla historiska försäljningsuppgifter till exakta prognoser för framtida storleksefterfrågan, ökar Wet Seal försäljningen, marginalerna samt förbättrar kundlojalitet och tillfredsställelse.
Hur ska detaljhandelns VD tänka affärsanalys? »
Se vad talarna på Premier Business Leadership Series i Berlin hade att säga om hur affärsanalys sätter kunderna i centrum.
Detaljhandeln från ett större perspektiv »
Ingen kunde för några år sedan föreställa sig hur de senaste förändringarna i världen för alltid skulle förändra hur konsumenterna tänker och beter sig? I den här artikeln ser Diana McHenry på hur varumärken som Pepsi, Zappos och Wet Seal anpassar och ansluter i minnesvärda sätt. Program som PepsiRefresh och ’Retail Orphan’-initiativet går ihop med människors önskan att vara en del av "något större än de själva.
Topp 5 från RIS / IDC Supermarket Benchmark Study »
I denna on-demand webinar, adresserar experter från RIS och SAS de prioriteringar och beslut stormarknader måste göra för att förbli konkurrenskraftiga under 2010 och därefter.
Chico's ökar kundlojaliteten »
Ta reda på hur SAS® Marketing Automation hjälpte damklädesåterförsäljaren att trippla kampanjresultatet för att få tillbaka bortfallna kunder.
Nyhetsbrev i framtiden »
För att få framtida nyhetsbrev - skapa en profil så att du inte missar några nyheter inom de områden du är intresserad av.
Webcast
Retail Recovery: Will 2010 Be a Boom or a Bust? »
Ratta in för att höra detaljhandelsexperten David Hogan undersöka tillståndet i branschen efter årets NRF i New York.
Loss Prevention Webinar »
Värdefulla bruttomarginaler går förlorade och saknade varor bidrar till att det envisa problemet med out-of-lager. Vad kan man som återförsäljare göra åt dessa utmaningar?
Evenemang
M2010 »
25 - 26 okt | Las Vegas 
Praktisk information
Du väljer själv vilka nyheter du är intresserad av
Vi anpassar nyhetsbreven efter ditt intresse. Du kan när som helst ändra din profil på SAS amerikanska hemsida.
Jag vill gärna uppdatera min profil »
Jag vill gärna skapa en profil »
Om du inte längre vill prenumerera på SAS Institute´s nyhetsbrev, klicka på länken och du kommer automatiskt att tas bort från vårt e-postregister »
Kontakt
Vi hoppas, att du har haft utbyte av detta nyhetsbrev. Vi lyssnar gärna till dina åsikter eller om du har några frågor.


Med vänliga hälsningar
Åsa Revland, Marknadsansvarig

SAS Institute
Box 609
169 26 SOLNA

www.sas.com/sweden
webmaster@swe.sas.com


To contact SAS via postal mail: SAS Institute AB, Box 609, 169 26 SOLNA, Sverige.

SAS and all other SAS Institute Inc. product or service names are registered trademarks or trademarks
of SAS Institute Inc. in the USA and other countries. ® indicates USA registration. Other brand and
product names are trademarks of their respective companies.

Copyright © SAS Institute Inc. All rights reserved.