Karriär / Utmärkelser 2010

Medarbetartrivseln är extra viktig i en lågkonjunktur menar SAS Institute

Stockholm  (25 mars 2010)  –  SAS Institute, ledande på lösningar för beslutsstöd med avancerad analys, har för fjärde året i rad utsetts till Sveriges bästa arbetsplats bland organisationer med upp till 250 medarbetare av Great Place to Work. "En gång med – alltid med", säger SAS Institutes VD Liselotte Jansson som menar att det är extra viktigt att arbeta med trivseln på företaget under en lågkonjunktur. På en osäker marknad blir kundengagemanget avgörande. Trygghet och trivsel blir då en grundförutsättning för att medarbetarna ska kunna möta kundernas krav.

– Vi har lyckats skapa ett väldigt bra team. I lågkonjunkturen som var gick vi tidigt ut och slog fast att det inte kommer att bli några uppsägningar. Det har bidragit till att medarbetarna känner sig trygga, säger Liselotte Jansson, som är VD på SAS Institute.

Great Place to Work Institute utser varje år landets bästa arbetsplatser, baserat på medarbetarnas relation till ledningen, sitt arbete, organisationen och varandra. SAS Institute och de andra vinnarna av Sveriges Bästa Arbetsplatser 2010 presenterades under kvällen den 25 mars vid en ceremoni på Nalen i Stockholm.

Trots att SAS Institute nu har fått utmärkelsen fyra gånger planerar Liselotte Jansson att fortsätta delta i tävlingen.

– Det är inte något man bara gör en gång. Det blir en bra uppföljning av om vi fortfarande är på rätt väg. Det är viktigt att hela tiden ha örat mot marken och att kontinuerligt jobba med sina svagheter. En gång med – alltid med, säger hon.

Och det har visat sig att SAS Institute fortsätter på rätt väg. En väg som enligt Liselotte Jansson innebär att alla i företaget har stor respekt för varandra samt att alla får vara kreativa och har stor frihet under ansvar.

– Vi har sett till att ha rätt man på rätt plats, så att alla känner att de behövs i sin roll. Det skapar en god cirkel; en bra stämning bidrar till goda resultat; goda resultat gör att det blir  roligt att jobba, vilket i sin tur ger en god stämning och trivsel och så vidare, säger Liselotte Jansson.

Medarbetartrivseln är en del av affärsperspektivet för SAS Institute. SAS Institutes filosofi har sedan grundandet i USA 1976 varit att om man behandlar medarbetarna som om de gör skillnad för företaget kommer de att göra det. Hjärtat i affärsmodellen är en enkel idé; nöjda medarbetare skapar nöjda kunder och förbättrar i slutändan företagets resultat.

– Det är viktigt att alla ansträngningar vi gör för att våra medarbetare ska få rätt förutsättningar för att lyckas också syns i resultatet. Trots lågkonjunkturen gjorde vi ett bra resultat även förra året. När företaget går bra känner medarbetarna sig trygga, blir mer engagerade och mer angelägna att uppnå affärsmålen. Det gör att de blir lyhörda för kundernas behov och presterar ännu bättre, säger Liselotte Jansson.

Vill du veta mer så kontakta gärna:

Liselotte Jansson, VD, SAS Institute
Tel: 08 522 170 43, mobil: 070 481 70 43
E-post: liselotte.jansson@swe.sas.com