Karriär / Sveriges Bästa Arbetsplats 2009

SAS Institute blir Sveriges bästa arbetsplats för tredje året i rad

Medarbetare som trivs leder till bättre affärer

SAS Institute, ledande på beslutstödssystem där avancerad analys är en integrerad del, har för tredje året i rad utsetts till Sveriges bästa arbetsplats bland organisationer med upp till 250 medarbetare av Great Place to Work. För SAS Institute är medarbetartrivseln en del av affärsperspektivet. Engagerade medarbetare presterar ännu bättre och blir lyhörda för kundernas behov.

Great Place to Work Institute, utser varje år landets bästa arbetsplatser, baserat på medarbetarnas relation till ledningen, sitt arbete, organisationen och varandra.

Vinnarna av Sveriges Bästa Arbetsplatser 2009 presenterades under kvällen den 2 april vid en ceremoni på Nalen i Stockholm.

- För oss är Bästa Arbetsplatser-konceptet ett sätt att visa hur viktiga alla medarbetare är för företagets framgång. På SAS Institute vill vi ha en företagskultur med högt i tak där alla medarbetare har uppgifter som matchar deras kompetens och där de erbjuds intressanta arbetsuppgifter kombinerat med en stimulerande arbetsmiljö, säger Liselotte Jansson, som är VD på SAS Institute.

Liselotte framhåller att medarbetartrivseln är en del av affärsperspektivet för SAS Institute. Detta synsätt genomsyrar hela koncernen och har lett till en uttalad strategi att behandla medarbetarna med respekt och att se dem som hela människor. SAS Institutes filosofi har sedan grundandet 1976 varit att om man behandlar medarbetarna som om de gör skillnad för företaget kommer de att göra det. Hjärtat i affärsmodellen är en enkel idé; nöjda medarbetare skapar nöjda kunder.

- Vi har arbetat hårt för att skapa en företagskultur som är baserad på förtroende mellan våra medarbetare och företaget - en kultur som belönar innovation, uppmuntrar medarbetarna att pröva nya vägar och inte straffa dem för att ta chanser. Vi vill ha en kultur som bryr sig om medarbetarnas personliga och yrkesmässiga utveckling, säger SAS Institutes koncernchef och grundare Jim Goodnight.

Några exempel på det svenska bolaget är 35 timmars arbetsvecka, flexibel arbetstid med frihet under ansvar, stöd för att arbeta hemifrån, regelbunden friskvård, egen kock/restaurang, olika hälsoprogram, fri sjukvård etcetera. Liknande villkor gäller i andra länder och SAS Institutes dotterbolag har fått Great Place to Work-utmärkelser i många länder.

- I kristider är det ännu viktigare att alla arbetar mot samma mål och då är det nödvändigt med ett grundmurat förtroende mellan företagsledningen och alla anställda. Medarbetarna växer genom att de erbjuds frihet under ansvar. De måste kunna identifiera kundernas behov, fungera som rådgivare och kunna kommunicera affärsnyttan till kunderna i stället för att prata teknik, säger Liselotte Jansson.

Hon menar att engagerade medarbetare blir mer angelägna att uppnå företagets affärsmål och blir lyhörda för kundernas behov.

- Det är oerhört viktigt att medarbetarna förstår hur viktig deras insats är för att vi ska vara framgångsrika och att de aktivt bidrar till det. Vi får aldrig glömma vårt fokus på affären och att vår långsiktiga strategi också ska leda till högre lönsamhet. Jag anser att en "God Arbetsplats" är att kunna kombinera en bra arbetsmiljö med utvecklande och intressanta arbetsuppgifter som ger ett resultat även på sista raden, avslutar Liselotte Jansson.

Citat från tre medarbetare på SAS Institute

 Lars Hägg, Personalchef
"Jag jobbade tidigare på ett headhunting-företag. En av de viktigaste kunderna hette SAS Institute. De satt i ett nyrenoverat slott med egen park, hade världsledande mjukvara som deras kunder sedan inte kunde leva utan. Min dåvarande chef hade SAS som "sin" kund.

Senare ser jag ett tv-program, "the royal treatment" från CBS, som handlade om SAS huvudkontor i Cary. Man beskrev en stark företagskultur där företagets viktigaste resurser verkligen var dess medarbetare. Jag var vid den tiden sedan länge "HR-nörd" så jag sökte därefter spontant och regelbundet jobbet som personalchef på SAS Institute - det tog nio år att få det.

Jag känner mig extremt stolt att vara en budbärare av vår fantastiska företagskultur och dess positiva människosyn och personalpolitik."                      

 

 Heléne Spjuth, Affärskonsult och Expert
"Som ny i introduktionsprogrammet var jag mycket fascinerad över att alla ställde upp på nolltid utan frågor och väl förberedda till intromöten. Jag hade en slutfråga som alla fick. Vad skulle du ge mig som råd som nyanställd? Alla sa samma sak, bygg nätverk och ta hjälp av hela företaget. Två månader senare fick jag möjlighet att fråga vår koncernchef Jim Goodnight samma sak.

Hans svar var "everybody is important, don´t just focus on the top level, even their assistants counts"."

 

 Peter Ulfeby, Presales 
"Jag fick jobbet! Redan under min första dag lärde jag känna många medarbetare och jag kände att de var uppriktigt intresserade av vem jag var och var jag kom ifrån. Det som utmärker SAS Institute bland de företag jag kommit i kontakt med, är att man omedelbart får feedback. Min chef, som jag träffade första dagen, visade sig vara en av de absolut bästa chefer jag haft, med en förmåga att hålla koll på alla ens förehavanden och kunna ge konstruktiv kritik. Jag vill gärna berätta och visa vad SAS Institute kan och står för, för dem som svävar i ovisshet."