Produkter & Lösningar / Kommunikation

Kommunikation

Bärkraftiga konkurrensfördelar för telekombolag

Världen över spenderar telekombolag miljarder på utveckling av integrerade tjänster. Dessa enorma investeringar i ny infrastruktur och nästa generations tjänstearkitektur är nödvändiga för att företagen ska överleva. Men räcker det för att hålla sig före konkurrenterna? Troligen inte. Att vara den första som implementerar höghastighetsnätverk eller erbjuder attraktiva tjänster kan generera kortsiktiga konkurrensfördelar. Men dessa fördelar är kortlivade eftersom nya tjänster måste baseras på industristandard-arkitektur som konkurrenterna också kan utnyttja. I en värld som går mer och mer mot integrerad kommunikation åstadkommer man endast riktiga konkurrensfördelar genom att konsekvent attrahera och behålla lönsamma kunder. Att ta fram kundprofiler och använda denna information för att fatta smartare beslut är enda sättet att minimera kundomsättningen och samtidigt maximera lönsamheten. Det är också det enda sättet att ta fram rätt erbjudanden, i rätt tid och i rätt kanal.

Men att ta itu med kundtillfredsställelse, kundbevarande och lönsamhet på detta sätt är inte en engångsaktivitet. Inte heller kan ansvaret läggas på en enskild avdelning. Det är en tvärgående uppgift som måste bli en del av den vardagliga verksamheten. Det som fungerade igår kanske inte fungerar imorgon, så företaget måste alltid sträva efter att lära sig allt som finns att veta om sina kunder och sedan anpassa sig efter deras behov.

SAS Institute tillhandahåller allt ni behöver för att åstadkomma denna disciplin och utnyttja företagets talanger i olika avdelningar, med flexibla lösningar som anpassar sig efter ert arbetssätt och kundernas föränderlighet. SAS Institute levererar en integrerad lösning snarare än en rad olika tekniker som har lappats ihop. SAS Institutes teknikplattform är verktyg för utnyttja er kompetens, inte ett hinder.

SAS Telecommunications Intelligence Solutions ger er den information ni behöver för att effektivt implementera affärsstrategier, behålla och vårda kundrelationer, och maximera lönsamheten. Denna omfattande produktfamilj innehåller färdigbyggda telekom-specifika data- och analysmodeller, liksom strömlinjeformade processer och tekniker som snabbar upp både implementeringen och resultatet, vilket gör att ROI-vinsten inte dröjer.

SAS Institutes fokuserade affärslösningar och tekniker innefattar prisbelönta analysfunktioner, dataintegrering och business intelligence (BI). SAS Institute har nära tre decenniers erfarenhet av telekombranschen, och ger företagen möjligheten att omvandla data till kunskap.

  Läs mer om "SAS for Communications"  

Vill du veta mer?

Ring oss på telefon 08-52 21 70 00 eller kontakta oss elektroniskt.