Universitet & högskolor / SAS INSTITUTE TRAINEE PROGRAM / Testimonials

Testimonials

SAS Institutes Trainee program - 24 månader som varvar teori med praktik

 

Micael Engström.
Linköpings Universitet.

 Vad var ditt första intryck av SAS Institute?
Direkt när jag kom kändes det familjärt och avspänt. När jag hade varit här i några månader förstod jag varför SAS utsetts till Sveriges bästa arbetsplats flera gånger. Det känns nästan jobbigt att man hittat rätt jobb direkt…

 Passar den utbildning du har in i SAS profil?
Ja, jag har läst ekonomi med IT-och finansinriktning. Det tycker jag passar perfekt in på mitt traineeuppdrag, även om grunden i SAS kompetens baserar sig på statistik.

     

Emanuel Ährlin
Linköpings Universitet.

 Hur kom det sig att du sökte SAS traineeprogram?
Jag såg en annons på KTH:s hemsida. Från början sökte jag egentligen analysdelen, men jag hade inte riktigt rätt profil. Men sen insåg SAS att det även skulle behövas in riskinriktning och då passade jag in i det utökade programmet.

 Hur kändes klivet mellan skolan och SAS verksamhet?
Jag har pluggat matematik och ekonomi i skolan och fått många analysverktyg med mig, men det har varit väldigt teoretiskt. Efter en tid på SAS har jag fått betydligt bättre koll på hur verktygen används i verkliga livet.

     
 

Johanna Wikström
Uppsala Universitet

 Varför sökte du SAS Institutes traineeprogram?
Jag hade inte tänkt söka nåt jobb eller traineeprogram, utan hade nog snarare tänkt doktorera eller gå en master class-utbildning. Men sen insåg jag att det här var så pass kul – så jag hoppade på det. Och jag ångrar mig inte en sekund.

 Hur ser du på framtiden?
Mitt mål är att utvecklas här på SAS och bli en jätteduktig analytiker. Självklart hoppas jag att analytikerjobbet finns på SAS.

     

Sofie Björk
Kungliga Tekniska Högskolan

 Varför blev du trainee på SAS Institute?
Jag satt och sökte igenom Trainee Guiden och hittade traineeprogrammet på SAS och tyckte det lät perfekt för mig och min profil. Och sen tyckte jag att Business Intelligence var häftigt.

 Hur var glappet mellan skola och det du gör på traineeprogrammet?
Jag tycker att de hakar i varandra på ett bra sätt. Att sitta på skolbänken hos SAS är ju en helt annan sak. Här blir det nåt som man kan ha användning av direkt när vi sätter igång och jobbar i projekt.

     

Jacob Mårdfelt
Lunds Universitet

 Var det svårt att gå från utbildningsvärlden in i hetluften som trainee?
Nej, det har varit väldigt humant, och det ligger nog i SAS kultur att ge alla grunderna innan det är dags för skarpt läge.

 Hur var den första tiden på SAS som trainee?
Det är en uppenbart avslappnad stämning, med höga chefer som är väldigt ”down to earth”. Men bakom den avslappnade fasade döljer sig oerhört skärpta yrkesmänniskor.  Då är det lätt att själv slappna av och koncentrera sig på att lära sig så mycket det bara går.

     

Viktor Zaunders
Lunds Universitet och Jönköping Högskola

 Vad visste du om SAS innan du kom hit?
Väldigt lite. Men jag ha läst en hel del Business Intelligence, så det var kul att komma hit och fatta vad det skulle användas till och att det passade min profil väldigt väl.

 Ser du någon framtid på SAS?
Definitivt. Jag får den uppbackning jag behöver och känner redan nu att det här är ett jobb som det går att utvecklas i. Jag ser framför mig ett jobb här där jag om två-tre år är med i utvecklingsarbetet av nya produkter.