Nyhetsbrev / Egmont HJemmet Mortensen

Tror på visuell innsikt

I et stadig mer utfordrende landskap søker Egmont Hjemmet  Mortensen en bedre forståelse av kundeatferden. Datavisualisering blir et viktig verktøy for bransjen i årene som kommer, tror marketingdirektør Nils Jacob Førli.

Om Nils Jacob Førli
Nils Jacob Førli er marketingdirektør i Egmont Hjemmet Mortensen, et selskap han har vært i siden 1998. Før dette har han blant annet bekledd produktsjefstillinger i Bonnier Publications og Skandinavisk Presse. Førli er utdannet diplomøkonom fra Handelshøyskolen BI.

Om Egmont Hjemmet Mortensen
Egmont Hjemmet Mortensen er Norges største utgiver av ukeblader og magasiner. Konsernet består av Egmont Hjemmet Mortensen AS, Hjemmet Mortensen Fagmedia AS og Hjemmet Mortensen Trykkeri AS. Konsernet hadde i 2011 en omsetning på vel 1,3 milliarder kroner, og om lag 560 medarbeidere. Selskapet er en del av Egmont-konsernet.

Nordmenn er blant verdens mest avislesende folk, men digitaliseringen gir mediehus og forlag nye utfordringer. Aviser og mediehus opplever blant annet at en god del unge lesere og rubrikkannonsemarkedet beveger seg fra papir til nett.

- Forbrukerne bruker mye mer tid på skjermbasert mediekonsumpsjon, og hele medieindustrien har en eller flere utfordringer knyttet til digitaliseringen. I Egmont Hjemmet Mortensen har vi satset tungt på vårt eget nettsted klikk.no, men vi jobber også videre med å finne modeller som fungerer for å digitalisere magasin og blad formatet også. Her har pendelen svingt fra avanserte utgaver med mange visuelle effekter, til enklere PDF-varianter. Vi tror at leserne våre også i fremtiden vil være interessert i det gode journalistiske innholdet, uavhengig om det dreier seg om papir eller skjerm, forteller Nils Jacob Førli.

Egmont Hjemmet Mortsensens magasiner og blader klarer seg imidlertid godt i en periode hvor forbrukernes medievaner er i endring.

- Vi ser at det er butikksalget som sliter mest. I abonnement har vi tilnærmet ingen omsetningsendring, noe jeg tror skyldes en profesjonalisering på både systemstøtte- og kompetansesiden, sier Førli.

Dataanalyse gir innsikt i atferdsmønstre
- Vi gjør det meget bra i abonnementskanalen, forteller Førli. Dette hadde ikke vært mulig uten gode systemer. God beslutningstøtte i kampanjeprosessene, og bedre forståelse av kundeatferden, har gjort oss i stand til å velge de rette aktivitetene mot de rette kundegruppene, sier han.

Med kjøpet av Visual Analytics søker Egmont Hjemmet Mortensen en forenklet rapporteringsløsning, som kan gi økt tilgjengelighet, bedre presentasjonsmuligheter og større fleksibilitet.

- Målet med Visual Analytics er å øke innsikten, samtidig som ressursbruken knyttet til rapportering begrenses. Vi er nå straks klare til å ta i bruk løsningen, forteller Førli, som tror at datavisualisering vil bli et viktig verktøy for bransjen i årene som kommer.

Fortsatt satsing på innovasjon
- Vår største utfordring er at de digitale inntektsmodellene ikke er så robuste som på papir. Våre satsninger på nett er i stor grad basert på annonseinntekter, og det er utfordrende når forbruket øker kraftig på mindre skjermer med begrenset annonseplass. Vårt svar på dette vil være å fortsette innovasjonen, både overfor annonsører og lesere, avslutter Førli.