Nyheter / Pressemeldinger

SAS Insitute AS
Parkveien 55
Pb 2666 Solli, 0203 Oslo
Tlf: +47 23 08 30 50
Fax: +47 23 08 30 49
E-post:info@nor.sas.com

Press Release

Utskriftsvennlig Utskriftsvennlig

Presse & Nyheter

 

Sosiale medier påvirker forretningsutvikling og endrer måleparametre for kundeverdi

Ny rapport fra Economist Intelligence Unit og SAS Institute

Oslo  (30. Jun. 2011)  –  En nylig lansert global undersøkelse om sosiale medier viser at størrelsen på handlekurven ikke alene bør få avgjøre verdien av kunden. Foreldede måleparametre kan mislede selskaper som søker et reelt bilde av hva som skaper forretningsverdi.

I sosiale medier deles erfaringer i større omfang enn tidligere, og grensene flyttes for hvordan verdier skapes. Adferdsmønstre og påvirkningskraft er blant parametrene som nå tas i bruk for å avdekke hva som skaper forretningsverdi. Ved å agere på aktiviteten i de sosiale nettverk, skapes nye inntekter.

Økt kundeinnsikt gir resultater
Rapporten, Re-envisioning customer value, viser hvordan ulike selskap benytter digitale kanaler for å avdekke både de innflytelsesrike og lønnsomme kundene, og hvordan interaksjon med disse skaper konkurransefordeler for deres selskap:

 • Starbucks Coffee har målrettet sine online-aktiviteter med personlige tilbud basert på kundeinnsikt fra Twitter
 • Hos Procter & Gambles er mer enn halvparten av alle nye produkter utviklet med innspill fra kundene, som er kommet inn via deres sosiale nettverk Connect+
 • Med "liker"-funksjoner i sosiale nettverk har Zappo's bygget relasjoner med kundene sine for å skape lokale nettverk der "venner kjøper av venner"

- Som rapporten fra Economist Intelligence Unit viser, ser mange selskap verdien som skapes når kundene deres selv opptrer som "reklameplakater" ved å anbefale virksomheten videre til sine venner, sier Wenche Nielsen som er markedsdirektør i SAS Institute.

- Vi i SAS Institute opplever også at våre egne kunder benytter sosiale medier for å optimalisere kundeopplevelsen og for å samle inn nyttig informasjon om sitt marked. De som benytter kanalen mest effektivt, er dem som benytter sin nye innsikt aktivt ved å gripe inn og agere overfor grupper av kunder med endret adferdsmønster. Her ser vi bare konturene for muligheten til å bedre kundelojaliteten og til å øke inntektene, avslutter Nielsen.

Les om hvordan selskapene benytter de nye digitale kanalene for å nå ut til de rette kundene, hvordan de bygger langvarige relasjoner med disse og hvilke konkurransefordeler det skaper for deres selskap.
Re-envisioning customer value

Les også et mer hjemlig eksempel på utnyttelse av data fra sosiale nettverk:
Danmarks største teleselskap TDC unngår "smittsom kundeavgang" som spres i sosiale medier. Målet er å finne 20 % flere kunder i risikogruppen

Kontakt
Wenche Nielsen
Markedsdirektør SAS Institute AS
wenche.nielsen@nor.sas.com
+47 47 27 30 66

Bilder: http://www.sas.com/offices/europe/norway/nyheter/bilder.html Om SAS Institute

SAS Institute er verdens største privateide IT-selskap med over 11 000 ansatte og 50 000 kunder i 126 land, og er ledende leverandør av Business Intelligence og Analytics løsninger. Siden 1976 har selskapet gitt kundene muligheten til å ta riktigere beslutninger raskere. Avanserte statistikk- og analysemetoder i brukervennlige applikasjoner hjelper virksomhetene med å avdekke nye sammenhenger og se nye forretningsmessige muligheter. SAS Institute er den eneste leverandøren som fullt og helt integrerer datavarehus, analyse og løsninger for Business Analytics, slik at du får ny og overordnet kunnskap ut av din virksomhets data.

SAS hjelper sine kunder innenfor en rekke områder, som blant annet virksomhetsstyring, risk management, markedsføring og logistikkhåndtering. Eksempler på norske kunder er Telenor, Posten, If Skadeforsikring, Sparebanken Vest, Kverneland, ConocoPhillips, Statistisk Sentralbyrå og Hjemmet Mortensen. Se også www.sas.com/norway og www.sas.com.

Mer

Copyright © SAS Institute Inc. All Rights Reserved.

Pressekontakter i SAS Institute:

 • Wenche Nielsen, Markedsdirektør i SAS Institute

  Parkveien 55, Pb 2666 Solli, 0203 Oslo
  Tlf:  +47 47 27 30 66
  Fax: +47 23 08 30 49
  E-post: wenche.nielsen@nor.sas.com