Nyheter / Pressemeldinger

SAS Insitute AS
Parkveien 55
Pb 2666 Solli, 0203 Oslo
Tlf: +47 23 08 30 50
Fax: +47 23 08 30 49
E-post:info@nor.sas.com

Press Release

Utskriftsvennlig Utskriftsvennlig

Presse & Nyheter

 

Nyt samarbejde om SAS® Indkøbsanalyse

Nyt strategisk samarbejde kan bane vejen for endnu flere effektiviseringer og millionbesparelser på offentlige indkøb

København, Danmark  (26. Sep. 2011)  – Et strategisk samarbejde med de to erfarne kommunale indkøbschefer Søren Hvilsted, Skanderborg Kommune og Per Tolstrup, Viborg Kommune, skal fremover sikre, at kunderne får den optimale værdi ud af SAS Indkøbsanalyse.

De to indkøbschefer starter med virkning fra 1. november 2011 selvstændig konsulentvirksomhed, hvor de er klar til at hjælpe offentlige institutioner med rådgivning om strategisk udvikling og optimering af offentlige indkøbsenheder.

SAS Institute har markedets førende indkøbsløsning, som i dag anvendes af 45 offentlige organisationer. Løsningen skaber overblik over indkøb og kan bane vejen for store effektiviserings- og besparelsespotentialer.

Søren Hvilsted og Per Tolstrup har tilsammen over 20 års erfaring med offentlig indkøb. Som indkøbschefer har de skabt kontante resultater i samarbejde med de enkelte institutioner og afdelinger i henholdsvis Skanderborg og Viborg Kommune.

Ifølge Lars Plovgaard, ansvarlig for SAS Indkøbsanalyse hos SAS Institute er det strategiske samarbejde indgået, fordi SAS Institute ønsker at sikre, at kunderne anvender indkøbsløsningen optimalt og får størst mulig værdi ud af den.

- Søren Hvilsted og Per Tolstrup har vist, at de som indkøbschefer i henholdsvis Skanderborg og Viborg Kommune kunne realisere store effektiviseringer og udbytte ved at bruge løsningen. Den succes vil vi gerne udbrede til endnu flere offentlige institutioner, forklarer Lars Plovgaard om baggrunden for det nye samarbejde, og han fortsætter:

- Søren Hvilsted og Per Tolstrup kender mulighederne i SAS Indkøbsanalyse ned til mindste detalje og har i praksis vist, hvordan løsningen kan bidrage med at skabe effektiviseringer, millionbesparelser og bedre bundlinje på offentlige indkøb, fremhæver Lars Plovgaard.

Også Søren Hvilsted og Per Tolstrup glæder sig til det fremtidige samarbejde.
 
- Vi ser frem til i tæt dialog med kunderne og SAS Institute at gøre systemet til et helt afgørende værktøj i det offentlige indkøbs effektivisering i de kommende år, forklarer Søren Hvilsted, der sammen med Per Tolstrup glæder sig til fremover at kunne bistå offentlige og private virksomheder over hele landet med at optimere indkøb på det offentlige marked.  

Kort om SAS® Indkøbsanalyse

 • SAS Indkøbsanalyse giver et komplet overblik over indkøbene, og der skabes et solidt fundament for optimal indkøbsstyring. Overblik over data og viden om, hvad der købes henholdsvis inden for og uden for aftale. Det foregår via nemt forståelige skærmbilleder samt peg-og-klik muligheder for mere avanceret analyse - helt ned på varelinjeniveau.
 • SAS Indkøbsanalyse er indtil videre solgt til 45 kunder på det offentlige marked – heraf 39 kommuner.
 • Systemet kan bidrage med at styrke kvaliteten og præcisionen af udbud, så bedre priser kan opnås. Fokus kan derefter flyttes mod værdiskabende aktiviteter og borgerservice i kommunen.
 • Implementeringsprocessen er kort – blot 1 til 2 uger. Tilbagebetalingstiden er gennemsnitlig under ½ år. Og kommunernes egne estimater viser, at retvisende analysegrundlag kan forebygge et merforbrug på op til 10% af det samlede indkøbsbudget. 


Om SAS Institute

SAS Institute er verdens største privateide IT-selskap med over 11 000 ansatte og 50 000 kunder i 126 land, og er ledende leverandør av Business Intelligence og Analytics løsninger. Siden 1976 har selskapet gitt kundene muligheten til å ta riktigere beslutninger raskere. Avanserte statistikk- og analysemetoder i brukervennlige applikasjoner hjelper virksomhetene med å avdekke nye sammenhenger og se nye forretningsmessige muligheter. SAS Institute er den eneste leverandøren som fullt og helt integrerer datavarehus, analyse og løsninger for Business Analytics, slik at du får ny og overordnet kunnskap ut av din virksomhets data.

SAS hjelper sine kunder innenfor en rekke områder, som blant annet virksomhetsstyring, risk management, markedsføring og logistikkhåndtering. Eksempler på norske kunder er Telenor, Posten, If Skadeforsikring, Sparebanken Vest, Kverneland, ConocoPhillips, Statistisk Sentralbyrå og Hjemmet Mortensen. Se også www.sas.com/norway og www.sas.com.

Mer

Copyright © SAS Institute Inc. All Rights Reserved.

Pressekontakter i SAS Institute:

 • SAS Institute AS

  Parkveien 55, Pb 2666 Solli, 0203 Oslo
  Tlf: +47 23 08 30 50
  Fax: +47 23 08 30 49
  E-post:info@nor.sas.com