Nyheter / Pressemeldinger

SAS Insitute AS
Parkveien 55
Pb 2666 Solli, 0203 Oslo
Tlf: +47 23 08 30 50
Fax: +47 23 08 30 49
E-post:info@nor.sas.com

Press Release

Utskriftsvennlig Utskriftsvennlig

Presse & Nyheter

 

Kunden forventer skreddersydd kommunikasjon

Oslo, Norge  (02. Des. 2013)  –  Kunder forventer at bedrifter kjenner til deres individuelle preferanser og behov når de kommuniserer med dem, viser en ny undersøkelse som SAS Institute har gjort i USA.  

"Kundeinnsikt er en vinn-vinn situasjon. For bedriften gir innsikt et langt bedre beslutningsgrunnlag i markedsføringsarbeidet, og for kunden er det selvsagt fint å få skreddersydde tilbud som man setter pris på. Disse gjensidige gevinstene forutsetter selvsagt at man behandler kundedata på en sikker og fortrolig måte"

Stig Sjursen
Salgsdirektør, SAS Institute AB

Hele 60 prosent av respondentene svarer at de forventer individuell kundeinnsikt fra bedriftene de er i kontakt med. Yngre mennesker (<30 år) stiller enda større krav til personlig kommunikasjon (66 % forventer individuell innsikt). Det samme gjelder for mennesker med høyere inntekt (67%).  ´

- Kundeinnsikt er en vinn-vinn situasjon. For bedriften gir innsikt et langt bedre beslutningsgrunnlag i markedsføringsarbeidet, og for kunden er det selvsagt fint å få skreddersydde tilbud som man setter pris på. Disse gjensidige gevinstene forutsetter selvsagt at man behandler kundedata på en sikker og fortrolig måte, sier salgsdirektør Stig Sjursen i SAS Institute.

Reiselivskunder minst fornøyd
Undersøkelsen viser at det er store ulikheter mellom bransjer når det kommer til kundeinnsikt. Dette til tross for at alle har tilgang til kundedata som transaksjoner, kundekort og webanalyser. Bankkunder er mest fornøyd (2 av 3 bankkunder mener at bankene forstår dem), mens reiselivskunder er de som er minst fornøyd med kundekommunikasjonen.

- Disse tallene underbygger det vi lenge har sett i Norge. Banker og forsikringsselskaper ligger et hestehode foran andre når det gjelder kundeorientering. Det handler om vite hvem man snakker med på individnivå, og disse sektorene har spesielt høy kundetilfredshet. Det at reiselivsnæringen ikke forstår kundene sine godt nok er ganske oppsiktsvekkende. Tenk så mye kundedata disse aktørene sitter på», sier Sjursen.

- Ikke likhetstegn mellom kundeinitimitet og personvernfare
71 prosent av de spurte sier at den siste tidens overvåkingsoppslag har styrket bekymringene deres rundt personvern. Det er imidlertid viktig at man ikke setter likhetstegn mellom kundeorientering og personvernfarer.

- Det er viktig å understreke at kundeinnsikt ikke automatisk er en fare for personvernet. Vi er fullstendig vant til at vi etterlater oss digitale spor. I stedet for å vegre oss mot dette, ser vi at man heller forventer at kundeopplevelsen blir bedre, sier salgsdirektør Stig Sjursen i SAS Institute.

Innfografikk med resultater fra undersøkelsen

Last ned som pdf.

 

Om SAS Institute i Norden og Baltikum

SAS Institute er verdens største privateide IT-selskap med over 11 000 ansatte og 50 000 kunder i 127 land, og er ledende leverandør av Business Intelligence og Analytics løsninger. Selskapet har opparbeidet en sterk posisjon i Norden og Baltikum og bistår over 1300 kunder fra kontorer i Oslo, Stavanger, København, Skanderborg, Stockholm, Helsinki, Riga og Vilnius.

Siden 1976 har SAS Institute gitt kundene muligheten til å ta riktigere beslutninger raskere. Avanserte statistikk- og analysemetoder i brukervennlige applikasjoner hjelper virksomhetene med å avdekke nye sammenhenger og se nye forretningsmessige muligheter. SAS Institute er den eneste leverandøren som fullt og helt integrerer datavarehus, analyse og løsninger for Business Analytics, slik at du får ny og overordnet kunnskap ut av din virksomhets data.

Se også www.sas.com, eller respektive lands hjemmesider: www.sas.com/norway, www.sas.com/denmark, www.sas.com/sweden, www.sas.com/finland eller www.sas.com/estonia.

Mer

Copyright © SAS Institute Inc. All Rights Reserved.

Pressekontakter i SAS Institute:

  • SAS Institute AS

    Parkveien 55, Pb 2666 Solli, 0203 Oslo
    Tlf: +47 23 08 30 50
    Fax: +47 23 08 30 49
    E-post:info@nor.sas.com