Nyheter / Pressemeldinger

SAS Insitute AS
Parkveien 55
Pb 2666 Solli, 0203 Oslo
Tlf: +47 23 08 30 50
Fax: +47 23 08 30 49
E-post:info@nor.sas.com

Press Release

Utskriftsvennlig Utskriftsvennlig

Presse & Nyheter

 

Økende it-budsjetter

Oslo  (07. Sep. 2011)  –  Over halvparten av private virksomheter øker budsjettet til IT-prosjekter og utviklingsaktiviteter. I offentlige virksomheter melder fire av ti om økte budsjetter på dette området.
 
Det viser undersøkelsen IT i praksis 2011, gjennomført av Rambøll Management Consulting sammen med SAS Institute, EDB ErgoGroup og Den Norske Dataforening blant de 500 største offentlige og private virksomhetene. IT i praksis 2011 kartlegger utviklingen innenfor digital forretnings- og virksomhetsutvikling og innovasjon, og beskriver fremtidige tendenser i arbeidet med IT.

I undersøkelsen svarer 52 prosent av de private bedriftene at de i år øker IT-kostnadene til nye prosjekter og utviklingsaktiviteter. 41 prosent av de private virksomhetene øker budsjettet for applikasjonsforvaltning og vedlikehold, mens 32 prosent vil øke budsjettet for driftskostnader.

Fokus på vekst
- Tallene for private bedrifter illustrerer at bedriftene i økende grad fokuserer på vekst. I 2011 har 77 prosent av bedriftene en forretningsstrategi som fokuserer på vekst, en markant økning fra i fjor, da tilsvarende tall var 52 prosent, sier avdelingsleder Morten Skodbo i Rambøll Management Consulting.

I det offentlige viser 41 prosent av respondentene til budsjettøkning når det gjelder nye prosjekter og utviklingsaktiviteter, mens 34 prosent øker budsjettet for applikasjonsforvaltning og vedlikehold og 33 prosent øker budsjettet for driftskostnader.God nytt
- Det er spennende å se at budsjettene for utvikling øker. Det er godt nytt for norsk konkurransekraft. Men økte budsjetter hjelper kun dersom investeringene styres riktig.  Bedriftenes og det offentlige Norges evne til å sammenstille data og nyttiggjøre relevant informasjon i sin egen verdikjede er avgjørende for å lykkes, sier administrerende direktør Kåre Nygård i SAS Institute.

Avvik
Selv om IT-budsjettene økte i fjor, viser årets IT i praksis at nesten halvparten av virksomhetene opplevde et avvik mellom budsjetterte og reelle IT-kostnader i 2010.

27 prosent av offentlige virksomheter melder om budsjettoverskridelser i IT-budsjettet, mens 12 prosent av private opplever det samme. 20 prosent av offentlige og 37 prosent av private har opplevd at IT-kostnadene er blitt lavere enn budsjettert.

 

 

For ytterligere informasjon, kontakt:

Rambøll Management Consulting - Morten Skodbo, Business Manager
Mobil: +47 48 99 79 56
E-post: mors@r-m.com
Bilder Morten Skodbo: http://www.ramboll-management.no/contact/medarbeidere/MORS

SAS Institute - Wenche Nielsen, Markedsdirektør
Mobil: +47 47 27 30 66
E-post: wenche.nielsen@nor.sas.com
Bilder Kåre Nygård: http://www.sas.com/offices/europe/norway/nyheter/bilder.html OM RAMBØLL MANAGEMENT CONSULTING

Rambøll Management Consulting er et internasjonalt konsulentfirma med mer enn 450 ansatte fordelt på kontorer i Oslo, København, Århus, Stockholm, Helsinki, Hamburg, Berlin og Brussel. Vi leverer uavhengig rådgivning innen management, IT, research og survey til et globalt marked. Vi har over 40 års erfaring fra prosjekter i de fleste deler av verden. Se www.ramboll-management.no.

Om SAS Institute

SAS Institute er verdens største privateide IT-selskap med over 11 000 ansatte og 50 000 kunder i 126 land, og er ledende leverandør av Business Intelligence og Analytics løsninger. Siden 1976 har selskapet gitt kundene muligheten til å ta riktigere beslutninger raskere. Avanserte statistikk- og analysemetoder i brukervennlige applikasjoner hjelper virksomhetene med å avdekke nye sammenhenger og se nye forretningsmessige muligheter. SAS Institute er den eneste leverandøren som fullt og helt integrerer datavarehus, analyse og løsninger for Business Analytics, slik at du får ny og overordnet kunnskap ut av din virksomhets data.

SAS hjelper sine kunder innenfor en rekke områder, som blant annet virksomhetsstyring, risk management, markedsføring og logistikkhåndtering. Eksempler på norske kunder er Telenor, Posten, If Skadeforsikring, Sparebanken Vest, Kverneland, ConocoPhillips, Statistisk Sentralbyrå og Hjemmet Mortensen. Se også www.sas.com/norway og www.sas.com.

Mer

Copyright © SAS Institute Inc. All Rights Reserved.

Pressekontakter i SAS Institute:

  • Wenche Nielsen, Markedsdirektør i SAS Institute

    Parkveien 55, Pb 2666 Solli, 0203 Oslo
    Tlf:  +47 47 27 30 66
    Fax: +47 23 08 30 49
    E-post: wenche.nielsen@nor.sas.com