Nyheter / Pressemeldinger

SAS Insitute AS
Parkveien 55
Pb 2666 Solli, 0203 Oslo
Tlf: +47 23 08 30 50
Fax: +47 23 08 30 49
E-post:info@nor.sas.com

Press Release

Utskriftsvennlig Utskriftsvennlig

Presse & Nyheter

 

Generali Hellas implementerer SAS Visual Analytics for premiefastsettelser

Det eldste forsikringsselskapet i Hellas overvinner økende konkurranse ved implementering av SAS Visual Analytics for å forbedre kundeservicen. Ved å bygge videre på den eksisterende analyseplattformen fra SAS, får Generali Hellas forretningsbrukere nå et verktøy som raskt og enkelt kan vise viktige kundeservicedata i visuelt format.

Oslo, Norge  (30. Sep. 2013)  – 

Dionissis Moschonas,
Generali's Assistant
IT Manager

SAS Visual Analytics lar lederne hos Generali Hellas utvikle skreddersydde rapporter, noe som er nødvendig for den daglige overvåkingen av forretningsvirksomheten og vurdering av nye markedstrender. Samlet gir dette en bredere forståelse, og fører til mer effektive beslutningsprosesser i Generali.
"Foruten en imponerende hastighet, har SAS gjort en fremragende jobb med det grafiske grensesnittet, i tillegg til å integrere web- og nettbrett-tilgang".

Analyserer milliarder av datarader på minutter
Som en integrert del av SAS-plattformen hos Generali, utnyttes den kraftige in-memory-teknologien fra SAS Visual Analytics til å analysere alle tilgjengelige data , uansett mengde og kilde. Generali kan analysere milliarder av datarekker på minutter, og deretter enkelt dele resultatene via nett, iPad- eller Android-nettbrett.

Bedre premier og kundeservice
Generali bruker SAS Visual Analytics i den forsikringstekniske avdelingen for å overvåke porteføljen og forbedre beregninger av premiene.

"Med SAS produserer vi ulike skade- og premierapporter som omfatter mange forskjellige kombinasjoner," sier Moschonas. "Vårt nye motor-produkt har en kompleks beregning av forsikringspremie som vurderer 20 ulike faktorer. Vi overvåker resultater og identifiserer faktorer som kan forbedres ved hjelp av rapportene som lages med SAS Visual Analytics."
 
SAS Visual Analytics brukes også til å følge produktivitet og effektivitet i call-centret for å kunne forbedre kundeservice.

Om Generali Hellas
Generali Group er den største forsikringsgruppen i Europa og det nest største finansforsikringsselskapet i verden med kontorer i mer enn 64 land. Gruppen består av 475 datterselskaper, og Generali Hellas har vært representert på det greske forsikringsmarkedet i mer enn 125 år.

 

Om SAS Institute i Norden og Baltikum

SAS Institute er verdens største privateide IT-selskap med over 11 000 ansatte og 50 000 kunder i 127 land, og er ledende leverandør av Business Intelligence og Analytics løsninger. Selskapet har opparbeidet en sterk posisjon i Norden og Baltikum og bistår over 1300 kunder fra kontorer i Oslo, Stavanger, København, Skanderborg, Stockholm, Helsinki, Riga og Vilnius.

Siden 1976 har SAS Institute gitt kundene muligheten til å ta riktigere beslutninger raskere. Avanserte statistikk- og analysemetoder i brukervennlige applikasjoner hjelper virksomhetene med å avdekke nye sammenhenger og se nye forretningsmessige muligheter. SAS Institute er den eneste leverandøren som fullt og helt integrerer datavarehus, analyse og løsninger for Business Analytics, slik at du får ny og overordnet kunnskap ut av din virksomhets data.

Se også www.sas.com, eller respektive lands hjemmesider: www.sas.com/norway, www.sas.com/denmark, www.sas.com/sweden, www.sas.com/finland eller www.sas.com/estonia.

Mer

Copyright © SAS Institute Inc. All Rights Reserved.

Pressekontakter i SAS Institute:

  • SAS Institute AS

    Parkveien 55, Pb 2666 Solli, 0203 Oslo
    Tlf: +47 23 08 30 50
    Fax: +47 23 08 30 49
    E-post:info@nor.sas.com