Nyheter / Pressemeldinger

SAS Insitute AS
Parkveien 55
Pb 2666 Solli, 0203 Oslo
Tlf: +47 23 08 30 50
Fax: +47 23 08 30 49
E-post:info@nor.sas.com

Press Release

Utskriftsvennlig Utskriftsvennlig

Presse & Nyheter

 

Forretningsanalyse i markaløp

Oslo, Norge  (03. Aug. 2012)  – 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forretningsanalyse kan brukes til mer enn å besvare spørsmål rundt forretningsdrift. SAS Institute er en av de store leverandørene av løsninger for analyse og beslutningsstøtte og til daglig er det ulike virksomheter som kommer til dem for å finne svar i alle sine forretningsdata.

Men slike verktøy kan brukes til mye mer og det ville fire av de ansatte i SAS Institute vise. I juni gikk løpet Marka 24 av stabelen. Her var det om å gjøre å komme innom flest mulig av 24 hytter i Nordmarka i løpet av 24 timer.

Alle løperne hadde den samme utfordringen. Hvilen rute skal man velge? Med 24 hytter med ulike poeng og plassering blir rutevalget temmelig omfattende.

–Det vi ville var å bruke et analysesystem til å finne den optimale ruten. Selv om det er fryktelig vanskelig å beregne riktig vei for et menneske, er det ikke noen stor problemstilling for en god optimaliseringsmotor. Vi la inn en 25 ganger 25 matrise med avstander og høydemetere mellom hyttene, og la inn poeng for hver hytte og anslått gjennomsnittshastighet. Så beregnet analyseprogrammet ruten for oss, sier Cathrine Pihl Lyngstad.
Les mer om hvordan det gikk med løperne fra SAS Institute i intervju med Teknisk Ukeblad.


Om SAS Institute

SAS Institute er verdens største privateide IT-selskap med over 11 000 ansatte og 60 000 kunder i 126 land, og er ledende leverandør av Business Intelligence og Analytics løsninger. Siden 1976 har selskapet gitt kundene muligheten til å ta riktigere beslutninger raskere. Avanserte statistikk- og analysemetoder i brukervennlige applikasjoner hjelper virksomhetene med å avdekke nye sammenhenger og se nye forretningsmessige muligheter. SAS Institute er den eneste leverandøren som fullt og helt integrerer datavarehus, analyse og løsninger for Business Analytics, slik at du får ny og overordnet kunnskap ut av din virksomhets data.

SAS hjelper sine kunder innenfor en rekke områder, som blant annet virksomhetsstyring, risk management, markedsføring og logistikkhåndtering. Eksempler på norske kunder er Telenor, Posten, If Skadeforsikring, Sparebanken Vest, Kverneland, ConocoPhillips, Statistisk Sentralbyrå og Hjemmet Mortensen. Se også www.sas.com/norway og www.sas.com.

Mer

Copyright © SAS Institute Inc. All Rights Reserved.

Pressekontakter i SAS Institute:

  • SAS Institute AS

    Parkveien 55, Pb 2666 Solli, 0203 Oslo
    Tlf: +47 23 08 30 50
    Fax: +47 23 08 30 49
    E-post:info@nor.sas.com