Nyheter / Pressemeldinger

SAS Insitute AS
Parkveien 55
Pb 2666 Solli, 0203 Oslo
Tlf: +47 23 08 30 50
Fax: +47 23 08 30 49
E-post:info@nor.sas.com

Press Release

Utskriftsvennlig Utskriftsvennlig

Presse & Nyheter

 

Anskaffer innkjøpsanalysesystem som første kommune i landet - Forventer store gevinster

Oslo, Norge  (06. Nov. 2013)  –  Offentlig sektor kan spare 20 milliarder årlig på bedre innkjøp. Stavanger Kommune går derfor nye veier for å få en mer helhetlig innkjøpsoversikt, og forventer store gevinster på kort sikt. 

Offentlig sektor foretar innkjøp for godt over 350 milliarder kroner hvert år. Kommunikasjonssektoren står for om lag halvparten av anskaffelsene, som har økt kraftig i omfang de siste årene. Nå tar Stavanger, som landets første kommune, i bruk et helt nytt innkjøpsanalysesystem gjennom en avtale med SAS Institute.

  

- I likhet med hele innkjøps-Norge, har vi ikke tidligere hatt tilgang på gode nok innkjøpsverktøy. Dette nye analysesystemet gir oss helt nye muligheter til å bruke ressursene våre på en mer effektiv måte. Vi forventer store gevinster, sier innkjøpssjef i Stavanger kommune, Elvur Thorsteinsdottir. 

Alle kommuner sliter med det samme
Stavanger kommune har i dag over 4 000 aktive leverandører, noe som resulterer i godt over 100 000 fakturaer som skal behandles hvert eneste år. Ingen norske kommuner har i dag skreddersydde IT-løsninger for analyse av innkjøp som kan belyse avvik og innsparingsmuligheter.

- Alle kommuner sliter med det samme. De store datamengdene gjør at det blir stadig vanskeligere å få en god nok helhetsoversikt. Nå som vi kan analysere innkjøpene helt ned på varelinjenivå, får vi mulighet til mer presis kategoriinnsikt, bedre avtalelojalitet og til å gjøre store innsparinger, sier Thorsteinsdottir.

Stor suksess i Danmark
SAS® Innkjøpsanalyse er utviklet i samarbeid med innkjøpssjefer i den danske kommunesektoren. Over 50 aktører i dansk offentlig sektor har i dag tatt i bruk verktøyet.

- Resultatene har vært merkbare. Et godt eksempel er Odense kommune, som i løpet av de tre første årene sparte inn nesten 200 millioner kroner. Bare på smartere innkjøp av toalettpapir og kjøkkenruller sparer nå kommunen drøyt to millioner årlig, sier administrerende direktør Kåre Nygård i SAS Institute.

- Det er ingen grunn til å tro at resultatene vil være annerledes i Norge. Det siste året har flere analysebyråer avdekket et årlig innsparingspotensial på nesten 20 milliarder kroner gjennom smartere innkjøp*. Her har det offentlige Norge store muligheter til å frigjøre midler til andre samfunnsoppgaver, avslutter Nygård.

Les kundehistorien om Stavanger Kommune 

*Menon, publikasjon 17 2013

For ytterligere informasjon:
Elvur Thorsteinsdottir
Innkjøpssjef Stavanger Kommune
elvur.thorsteinsdottir@stavanger.kommune.no
Mobil: +47 932 07 623

Wenche Nielsen,
Markedsdirektør SAS Institute AS
wenche.nielsen@nor.sas.com,
Mobil: + 47 472 73 066

Bilder fra SAS Institute: http://www.sas.com/offices/europe/norway/nyheter/bilder.html

 

 


Om SAS Institute i Norden og Baltikum

SAS Institute er verdens største privateide IT-selskap med over 11 000 ansatte og 50 000 kunder i 127 land, og er ledende leverandør av Business Intelligence og Analytics løsninger. Selskapet har opparbeidet en sterk posisjon i Norden og Baltikum og bistår over 1300 kunder fra kontorer i Oslo, Stavanger, København, Skanderborg, Stockholm, Helsinki, Riga og Vilnius.

Siden 1976 har SAS Institute gitt kundene muligheten til å ta riktigere beslutninger raskere. Avanserte statistikk- og analysemetoder i brukervennlige applikasjoner hjelper virksomhetene med å avdekke nye sammenhenger og se nye forretningsmessige muligheter. SAS Institute er den eneste leverandøren som fullt og helt integrerer datavarehus, analyse og løsninger for Business Analytics, slik at du får ny og overordnet kunnskap ut av din virksomhets data.

Se også www.sas.com, eller respektive lands hjemmesider: www.sas.com/norway, www.sas.com/denmark, www.sas.com/sweden, www.sas.com/finland eller www.sas.com/estonia.

Mer

Copyright © SAS Institute Inc. All Rights Reserved.

Pressekontakter i SAS Institute:

  • SAS Institute AS

    Parkveien 55, Pb 2666 Solli, 0203 Oslo
    Tlf: +47 23 08 30 50
    Fax: +47 23 08 30 49
    E-post:info@nor.sas.com