Nyheter / Pressemeldinger

SAS Insitute AS
Parkveien 55
Pb 2666 Solli, 0203 Oslo
Tlf: +47 23 08 30 50
Fax: +47 23 08 30 49
E-post:info@nor.sas.com

Press Release

Utskriftsvennlig Utskriftsvennlig

Presse & Nyheter

 

Blant Norges beste arbeidsplasser igjen

Hos SAS Institute er yoga og massasje i arbeidstiden en like stor selvfølge som kundeoppdrag og utvikling av innovativ teknologi. Nå er bedriften nok en gang kåret til å være en av Norges beste arbeidsplasser.

Oslo, Norge  (18. Mars 2013)  – 18. mars kåret konsulentselskapet Great Place to Work for tiende gang Norges beste arbeidsplass, og tildelte IT-selskapet SAS Institute andreplassen blant de mellomstore selskapene. I konkurransen kartlegges trivselsgraden til over 40 000 menn og kvinner i norske bedrifter.

SAS Institute har en stolt historie i arbeidsmiljøkåringer verden over, blant annet som nummer en på listen over verdens beste multinasjonale arbeidsplass i 2012. Også i Norge har selskapet deltatt i kåringene fire ganger tidligere, med førsteplass som resultat i 2007, 2010 og 2011, samt andreplass for mellomstore bedrifter i 2009.

- Vi er ekstra fornøyde med plasseringen i år. Etter å ha vært igjennom en omfattende organisasjonsendring de siste årene, er vi meget tilfredse med at vi fikk en så god plassering

 


Kåre Nygård og Hilde Sundt-Hansen

Ledelsens evne til å involvere og anerkjenne de ansatte, samt ledelsens tilgjengelighet og kompetanse er alle eksempler på områder hvor fremgangen har vært markant siden sist deltagelse i den norske arbeidsmiljøkonkurransen i 2011. Det er medarbeiderne selv som gir tilbakemeldinger om sin arbeidsplass. Hos SAS Institute valgte hele 95 prosent av de ansatte å besvare spørsmålene.

- Våre medarbeideres høye engasjement i denne kåringen er et utslag av at de både vet at vi bruker undersøkelsens resultater til å videreutvikle organisasjonen videre, og på grunn av stoltheten de har for sin arbeidsplass. Fantastiske 98 prosent melder tilbake at de er stolte av å fortelle at de arbeider i SAS Institute. Det er et godt utgangspunkt for å bygge et godt arbeidsmiljø og levere gode resultater, sier Sundt-Hansen.

Hver og en utgjør en forskjell
- Vi lever etter filosofien om at hvis man behandler medarbeiderne med genuin tro på at de utgjør en forskjell, så vil de også utgjøre en forskjell. Denne grunntanken er lik i alle de 134 land der SAS Institute opererer, sier administrerende direktør i SAS Institute Kåre Nygård.

Å Bygge en kultur som belønner resultater, innovasjon og engasjement, samtidig som medarbeidernes personlige og faglige vekst ivaretas, er suksessoppskriften som gjør SAS Institute til et godt sted å yte, mener lederen av en av Norges beste arbeidsplasser.

- Som kunnskapsbedrift vet vi at medmenneskelighet, samarbeidsevne og lydhørhet er viktig for å skape et godt arbeidsmiljø. Det å bli sett og hørt lokalt, samtidig som at du får ta del i et sterkt globalt fagmiljø med verdens ledende merkevarer på kundelisten, gjør noe med tilfredsheten til hver enkelt medarbeider, fortsetter Nygård.

  
Vær så god - mediter!

Kontorlokalene i Parkveien i Oslo er utstyrt med energirom med treningsapparater, og tilbud om yoga og meditasjon i arbeidstiden. I kjelleren finnes et stort fellesområde med alt fra biljardbord til egen tappekran for felles lønningspils en gang i måneden. Rabatterte og tilrettelagte tilbud på treningsstudio, renseritjenester og mat levert hjem på døren er blant det brede utvalget av goder medarbeiderne kan nyte godt av. Og selvfølgelig tilbys de beste forsikringsavtaler, helsetjenester og sunn kantinemat.

- Vi har regnet på det, og funnet ut at det lønner seg å være raus. SAS Institute skal være et godt sted å arbeide, der vi oppfordrer til balanse mellom jobb og privatliv. Vi ønsker å være en arbeidsplass der man kan utvikle seg som menneske. Belønningen kommer i form av lojale og engasjerte medarbeidere som alltid tar i et ekstra tak når det behøves. I tillegg øker det tilstrømmingen av kompetente talenter som vil arbeide hos oss, sier HR-direktør Sundt-Hansen.

Attraktive produkter og oppdrag
SAS Institute lever av å selge programvare som hjelper virksomheter med å trekke innsikt fra sine data slik at de kan forutse muligheter, avdekke nye sammenhenger og ta bedre beslutninger.

- Det at vi årlig tilbakefører 24 prosent av vår globale omsetning til produktutvikling gjør at vi stadig utvikler oss innen eget fagfelt. Denne strategien har medført at SAS Institute har hatt 37 år med kontinuerlig vekst og at vi vinner kampen om de spennende oppdragene i markedet. For våre fagfolk er dette tross alt viktigere enn alle godene vi kan tilby. Langsiktigheten i det private eierskapet og den grunnleggende troen på hver enkelt medarbeider, gjør at det er vanskelig å slå oss i arbeidsmiljøkåringene, avslutter en fornøyd Kåre Nygård.

 

Om SAS Institute i Norden og Baltikum

SAS Institute er verdens største privateide IT-selskap med over 11 000 ansatte og 50 000 kunder i 127 land, og er ledende leverandør av Business Intelligence og Analytics løsninger. Selskapet har opparbeidet en sterk posisjon i Norden og Baltikum og bistår over 1300 kunder fra kontorer i Oslo, Stavanger, København, Skanderborg, Stockholm, Helsinki, Riga og Vilnius.

Siden 1976 har SAS Institute gitt kundene muligheten til å ta riktigere beslutninger raskere. Avanserte statistikk- og analysemetoder i brukervennlige applikasjoner hjelper virksomhetene med å avdekke nye sammenhenger og se nye forretningsmessige muligheter. SAS Institute er den eneste leverandøren som fullt og helt integrerer datavarehus, analyse og løsninger for Business Analytics, slik at du får ny og overordnet kunnskap ut av din virksomhets data.

Se også www.sas.com, eller respektive lands hjemmesider: www.sas.com/norway, www.sas.com/denmark, www.sas.com/sweden, www.sas.com/finland eller www.sas.com/estonia.

Mer

Copyright © SAS Institute Inc. All Rights Reserved.

Pressekontakter i SAS Institute:

  • SAS Institute AS

    Parkveien 55, Pb 2666 Solli, 0203 Oslo
    Tlf: +47 23 08 30 50
    Fax: +47 23 08 30 49
    E-post:info@nor.sas.com