Nyheter / Pressemeldinger

SAS Insitute AS
Parkveien 55
Pb 2666 Solli, 0203 Oslo
Tlf: +47 23 08 30 50
Fax: +47 23 08 30 49
E-post:info@nor.sas.com

Press Release

Utskriftsvennlig Utskriftsvennlig

Presse & Nyheter

 

SAS til topps i ny Gartner-rapport

SAS går helt til topps i Gartners nyeste oversikt over leverandører av plattformer for Business Intelligence og analyse. 

Oslo, Norge  (28. Feb. 2013)  –  

- Anerkjennelsen fra Gartner bekrefter at retningen SAS har hatt de siste årene hvor vi har utviklet tverrfaglige og bransjespesifikke analyseapplikasjoner har vært riktig. Vi har investert i hurtig, «i-minne» innovasjon, utdanning innenfor analyse og dermed bidratt positivt overfor teknologi- og analysemiljøene, sier Kåre Nygård, administrerende direktør i SAS Institute Norge.

- Når vi kaller oss for «en leder innen forretningsanalyse» handler det om mer enn markedsandel eller andelen som bruker våre produkter. Det handler like mye om det ansvaret vi tar og hvordan vi gir verdi til våre målgrupper, sier Nygård.

Gartner definerer lederen innen business intelligence og analyse som:

«...leverandører som er sterke med både bredde og dybde i sin BI-plattform og som kan levere bedriftsomspennende implementeringer som støtter en helhetlig BI-strategi. Lederne har et tilbud som er godt tilpasset kjøpernes krav, støttet av levedyktig og operativ evne til å levere på global basis. Små leverandører, som kanskje mangler geografisk styrke og vertikal strategi, eller bredde i det enkelte produkttilbud, kan fortsatt være ledere som følge av sin styrke innen markedsforståelse og markedsstrategi. Bevisene på å være markedsleder er basert på det faktum at mesteparten av markedet forsøker å kopiere enkelheten i deres arkitektur og brukervennligheten det medfører.»

BI og analyse tettere knyttet
Business intelligence og analyse var tidligere uavhengige produktlinjer. BI tilbød hovedsakelig spørsmåls- og rapporteringsfunksjoner, mens avansert analyse tok for seg mer krevende utfordringer som for eksempel å predikere eller å optimalisere resultater. BI-verktøy var noe de fleste ansatte benyttet seg av, mens analyse kun ble benyttet av statistikkeksperter.

- Stadig flere virksomheter er på jakt etter løsninger som smelter sammen analysens styrke med brukervennligheten til BI, og SAS har sin kjernekompetanse i dette veikrysset. Det beste eksempelet er SAS® Visual Analytics som har analyse, rapportering og visualisering i et og samme produkt, avslutter Nygård.

 

Om SAS Institute i Norden og Baltikum

SAS Institute er verdens største privateide IT-selskap med over 11 000 ansatte og 50 000 kunder i 127 land, og er ledende leverandør av Business Intelligence og Analytics løsninger. Selskapet har opparbeidet en sterk posisjon i Norden og Baltikum og bistår over 1300 kunder fra kontorer i Oslo, Stavanger, København, Skanderborg, Stockholm, Helsinki, Riga og Vilnius.

Siden 1976 har SAS Institute gitt kundene muligheten til å ta riktigere beslutninger raskere. Avanserte statistikk- og analysemetoder i brukervennlige applikasjoner hjelper virksomhetene med å avdekke nye sammenhenger og se nye forretningsmessige muligheter. SAS Institute er den eneste leverandøren som fullt og helt integrerer datavarehus, analyse og løsninger for Business Analytics, slik at du får ny og overordnet kunnskap ut av din virksomhets data.

Se også www.sas.com, eller respektive lands hjemmesider: www.sas.com/norway, www.sas.com/denmark, www.sas.com/sweden, www.sas.com/finland eller www.sas.com/estonia.

Mer

Copyright © SAS Institute Inc. All Rights Reserved.

Pressekontakter i SAS Institute:

  • SAS Institute AS

    Parkveien 55, Pb 2666 Solli, 0203 Oslo
    Tlf: +47 23 08 30 50
    Fax: +47 23 08 30 49
    E-post:info@nor.sas.com