Nyheter / Pressemeldinger

SAS Insitute AS
Parkveien 55
Pb 2666 Solli, 0203 Oslo
Tlf: +47 23 08 30 50
Fax: +47 23 08 30 49
E-post:info@nor.sas.com

Press Release

Utskriftsvennlig Utskriftsvennlig

Presse & Nyheter

 

SAS®-software er førende i markedet for bekæmpelse af hvidvask

Markedet for software til bekæmpelse af hvidvask (anti-money laundering) er i hastig vækst – trukket frem af bl.a. de nye vækstøkonomier og udviklingen i finanssektoren. SAS Institute er netop blevet kåret som den førende softwareleverandør på dette felt i en verdensomspændende analyse.

København, Danmark  (11. Jul. 2011)  – SAS Institute er netop blevet kåret til den førende leverandør af software til bekæmpelse af hvidvask af penge. Det er analysefirmaet Aite Group, der står bag undersøgelsen, som er gennemført blandt 36 finansielle virksomheder og 18 leverandører verden over. De deltagende banker ligger i den tunge ende med aktiver på mellem 800 millioner og en billion USD. Se rapporten Global Anti-Money Laundering Vendor Evaluation: A Reinvigorated Market her.

Økonomisk kriminalitet, herunder hvidvask af penge, bekæmpes i dag med analytisk software. Softwaren gør det muligt at identificere ulovligheder i meget store og komplekse datamængder, som er spundet omkring de ulovlige transaktioner. SAS Institute har en lang historik på dette område og har leveret anti-money laundry-løsninger til over 114 banker på globalt plan.

-I kraft af sine stærke rødder inden for statistiske løsninger bringer SAS et helt andet niveau af analytisk motorkraft ind på dette marked. SAS' anti-money laundering-løsning indeholder mange færdigpakkede scenarier, som gør det nemt for bankerne at tilpasse løsningen til deres situation. Arkitekturen i SAS-løsningen giver også fordele til de mindre banker, som ikke har et data warehouse. Løsningen indeholder bl.a. skemaer til at skabe data marts, og den understøtter et antal forskellige relationsdatabaser, siger Julie Conroy McNelley, Senior Analyst i Aite Group.

Den stærke analytiske motor i SAS' løsninger sikrer, at bankerne alarmeres i tide og opnår store økonomiske besparelser, fordi de kan reducere antallet af "false positives" (sager, som bliver udvalgt, men som alligevel ikke bunder i ulovligheder) og dermed frigiver efterforskningsressourcer.

Aite Group fremhæver også visuel dataintegration og skalerbarhed som er styrker ved SAS' løsning. Analysefirmaet hæfter sig desuden ved, at SAS tilbyder en Teradata-løsning til store banker. Denne løsning kan håndtere enorme mængder data på relativt kort tid.

Marked i vækst
Aite Group har også undersøgt udviklingen i markedet for software til bekæmpelse af hvidvask. Markedet vurderes i dag til 450 mio. USD og forventes at vokse med ni pct. årligt frem til 2015, hvor det vil nå 690 mio. USD. Drivkræfterne er bl.a. vækstøkonomierne i Asien, Mellemøsten og Afrika, banker i USA og Europa, som erstatter forældede løsninger, og små banker der udskifter manuelle processer med softwareløsninger. Rapporten fra Aite Group anbefaler, at løsningerne skal indeholde funktionalitet til identifikation og verifikation af kunder, overvågning, rapportering af mistænkelig aktivitet samt sagsstyring.

Mere end 114 banker verden over anvender SAS Anti-Money Laundering, herunder bl.a. Danske Bank, Bank of Queensland (Australien), China Construction Bank (Hong Kong), Coastal Federal Credit Union (USA), Commonwealth Bank of Australia, Hana Bank (Korea), EON Bank (Malaysia) og Banco de Oro Unibank (Filippinerne).

Om SAS Institute

SAS Institute er verdens største privateide IT-selskap med over 11 000 ansatte og 50 000 kunder i 114 land. SAS er verdensledende leverandør av Business Analytics løsninger. Løsninger fra SAS brukes til å utvikle mer lønnsomme relasjoner med kunder og leverandører, til å skaffe bedre og mer korrekt grunnlag for å ta riktige beslutninger, og til å drive en virksomhet fremover. SAS er den eneste leverandøren som fullt og helt integrerer datavarehus, analyse og løsninger for Business Analytics, slik at du får ny og overordnet kunnskap ut av din virksomhets data.

Mer

Copyright © SAS Institute Inc. All Rights Reserved.

Pressekontakter i SAS Institute:

  • SAS Institute AS

    Parkveien 55, Pb 2666 Solli, 0203 Oslo
    Tlf: +47 23 08 30 50
    Fax: +47 23 08 30 49
    E-post:info@nor.sas.com