Nyheter / Pressemeldinger

SAS Insitute AS
Parkveien 55
Pb 2666 Solli, 0203 Oslo
Tlf: +47 23 08 30 50
Fax: +47 23 08 30 49
E-post:info@nor.sas.com

Press Release

Utskriftsvennlig Utskriftsvennlig

Presse & Nyheter

 

SAS optimerer vareflow og kundeloyalitet i Tøjeksperten og Wagner

Fremover kan du altid være sikker på at finde den blå herreskjorte i to af Danmarks største herretøjskæder. PWT Group, som ejer Tøjeksperten og Wagner, har valgt et avanceret forecasting-system fra SAS Institute, som skal sikre, at hver enkelt af de 171 butikker altid har de rette varer på hylderne.

København, Danmark  (28. Okt. 2011)  – Den sorte habit, den blå skjorte og den hvide T-shirt er eksempler på basisvarer, som en herretøjsbutik altid skal være leveringsdygtig i. Derfor er PWT Group, der står bag to af Danmarks førende herretøjskæder, Tøjeksperten og Wagner, som en af de første i tøjbranchen i fuld gang med at implementere et forecasting-system fra SAS Institute.

Løsningen betyder, at genbestilling af varer i selskabets 171 butikker i Danmark og Norge fremover foregår fuldautomatisk baseret på faktiske, historiske salgsdata fra hver enkelt butik. SAS®-løsningen analyserer ca. 3.500 unikke varenumre og laver forecasts på både farver og størrelser.

PWT Group har et klart mål om at smidiggøre hele forecasting-processen, som hidtil har været manuel og meget ressourcetung. I gennemsnit har hver enkelt butik brugt 3-5 timer om ugen på optælling og genbestilling af varer. Ud over den konkrete tidsbesparelse sikrer SAS-løsningen, at genbestillingerne rammer plet, så f.eks. hylden med de blå herreskjorter indeholder det rette miks af størrelser i forhold til den enkelte butiks kundeprofil. PWT Group forventer på den konto at øge servicegraden over for kunderne betydeligt og dermed styrke den i forvejen høje kundeloyalitet, som kendetegner de to kæder.

-For vores kundesegment er det vigtigt ikke at gå forgæves efter basisvarerne. Skal kunden have en blå striktrøje, og butikken ikke har den hjemme, så går han igen, og vi går glip af både salg og muligheden for mersalg. Derfor har vi valgt en forecasting-løsning, som helt ned på butiks- og vareniveau sætter os i stand til at disponere korrekt i forhold til butikkernes efterspørgselsmønstre, åbningstider, sæsonudsving, centrale kampagner m.v., siger Claus Back Nielsen, økonomidirektør i PWT Group.

Et andet mål med løsningen er optimering af vareflowet fra indkøbet hos leverandøren til salget i butikken. Såvel centrallageret i Aalborg som lagrene i butikkerne skal nedbringes mest muligt, hvilket hænger direkte sammen med evnen til at bestille de rette varer hjem.

-I det øjeblik vi er i stand til at øge lageromsætningshastigheden, slår det direkte igennem på bundlinjen. Så det er naturligvis en interessant gevinst ved SAS-løsningen, siger Claus Back Nielsen og forklarer, at PWT Group har planer om også at bruge SAS til forecasting af de mere sæsonbetonede basisvarer. Her er fejldisponering endnu mere bekostelig for selskabet, fordi de ikke solgte varer ender direkte på udsalg, når sæsonen slutter.

-Vi stod med valget mellem tre leverandører, men efter at have set SAS Forecasting i praksis hos Magasin og Matas valgte vi SAS' løsning. SAS-motoren har muskler og er samtidig meget fleksibel. Vi kan lægge vores egne regler ind, så systemet reagerer på udsving i salget, i den takt vi ønsker. Det har stor betydning for PWT Group, for vi vil gerne være to skridt foran, siger Claus Back Nielsen.

Om PWT Group
PWT Group er en af Nordens førende herretøjsvirksomheder og ejer af de to detailkæder Tøjeksperten og Wagner med tilsammen 171 butikker i Danmark og Norge. Detailkæderne sælger kvalitetstøj til modebevidste mænd i alle aldre, bl.a. en række af selskabets egne brands. Tøjeksperten er Danmarks største herretøjskæde med 93 butikker fordelt over hele landet. Wagner herretøjskæden består af 55 butikker i Danmark og 20 i Norge. Design, indkøb, salg og markedsføring af Tøjekspertens og Wagners egne brands varetages af PWT Group's engros- og udviklingsselskab, Texman. Selskabets egne brands sælges også gennem flere end
600 andre detailbutikker i 15 lande. PWT Group ejes 66 pct. af Polaris Private Equity. Blandt de øvrige ejere er selskabets direktion og bestyrelse samt tidligere ejere. Læs mere på www.pwt-group.com.

Om SAS Institute

SAS Institute er verdens største privateide IT-selskap med over 11 000 ansatte og 50 000 kunder i 126 land, og er ledende leverandør av Business Intelligence og Analytics løsninger. Siden 1976 har selskapet gitt kundene muligheten til å ta riktigere beslutninger raskere. Avanserte statistikk- og analysemetoder i brukervennlige applikasjoner hjelper virksomhetene med å avdekke nye sammenhenger og se nye forretningsmessige muligheter. SAS Institute er den eneste leverandøren som fullt og helt integrerer datavarehus, analyse og løsninger for Business Analytics, slik at du får ny og overordnet kunnskap ut av din virksomhets data.

SAS hjelper sine kunder innenfor en rekke områder, som blant annet virksomhetsstyring, risk management, markedsføring og logistikkhåndtering. Eksempler på norske kunder er Telenor, Posten, If Skadeforsikring, Sparebanken Vest, Kverneland, ConocoPhillips, Statistisk Sentralbyrå og Hjemmet Mortensen. Se også www.sas.com/norway og www.sas.com.

Mer

Copyright © SAS Institute Inc. All Rights Reserved.

Pressekontakter i SAS Institute:

  • SAS Institute AS

    Parkveien 55, Pb 2666 Solli, 0203 Oslo
    Tlf: +47 23 08 30 50
    Fax: +47 23 08 30 49
    E-post:info@nor.sas.com