Nyheter / Pressemeldinger

SAS Insitute AS
Parkveien 55
Pb 2666 Solli, 0203 Oslo
Tlf: +47 23 08 30 50
Fax: +47 23 08 30 49
E-post:info@nor.sas.com

Press Release

Utskriftsvennlig Utskriftsvennlig

Presse & Nyheter

 

Investerer i styrket løsning for forretningsinformasjon

Oslo, Norge  (21. Des. 2012)  – 

Kåre Nygård,
Adm. direktør, SAS Institute AS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Johan Anstensrud,
Adm. direktør, Bisnode

 

 

 

 

 

 

Bisnode har inngått avtale med SAS Institute om leveranse av analysesystem for kundedialog og vurdering av kredittrisiko. Løsningene sørger for raskere, bedre og mer effektive analyser for selskapets kunder.

Bisnode er en av Europas ledende leverandører av digital forretningsinformasjon, og leverer komplett tilbud av onlinetjenester innen  markeds-, kreditt- og produktinformasjon. De norske Bisnode-selskapene, med datterselskaper som AAA Soliditet, Dun & Bradstreet og DirektMedia, har en samlet omsetning på om lag 400 millioner kroner. Gjennom en ny avtale med SAS Institute kan Bisnode nå tilby sine kunder ny verdi gjennom neste generasjons analyseplattform.

- Som ledende aktører innen digital forretningsinformasjon så vi raskt i våre samtaler med Bisnode at våre to selskaper samlet kunne tilby tjenester som gir viktige konkurransefordeler for norske selskap. Vi ser frem til et langsiktig samarbeid som sikrer høy presisjon og kvalitet i den analytisk bearbeidede informasjon som leveres til Bisnodes kunder, sier Kåre Nygård, administrerende direktør i SAS Institute. 

Avtalen gir Bisnode tilgang til SAS® Analytics, med løsninger for kredittscoring, analytisk CRM og Real Time Decision Manager. Løsningen gir et bedre og raskere system for overvåking og analyse av kredittscoringer, og som videre benyttes for å justere scoremodellene til å treffe best mulig for den enkelte kunde.

- Samarbeidet med SAS Institute gjør at Bisnode kan behandle kundeinformasjon som helhet. Ved å kombinere våre kunders egne kundedata, eksterne data fra Bisnodes databaser og brukervennlig programvare fra SAS Institute, vil kundens analyser bli bedre, sier administrerende direktør i Bisnode, Johan Anstensrud.

Vi ser at svært mange bedrifter ønsker hjelp til å få levert analyseløsninger som en tjeneste For eksempel innenfor banksektoren kreves det stadig mer analytisk kompetanse. Ikke bare for å sikre optimale kredittinnvilgelsesprosesser, men også for kobling mot optimale markedsføringsprosesser og risikoeksponeringen for bankene. Dette krever mer analytikerkompetanse enn tidligere, sier Anstensrud.

For ytterligere informasjon:
Wenche Nielsen, Markedsdirektør SAS Institute AS
wenche.nielsen@nor.sas.com, Mobil: + 47 472 73 066


Om SAS Institute i Norden og Baltikum

SAS Institute er verdens største privateide IT-selskap med over 11 000 ansatte og 50 000 kunder i 127 land, og er ledende leverandør av Business Intelligence og Analytics løsninger. Selskapet har opparbeidet en sterk posisjon i Norden og Baltikum og bistår over 1300 kunder fra kontorer i Oslo, Stavanger, København, Skanderborg, Stockholm, Helsinki, Riga og Vilnius.

Siden 1976 har SAS Institute gitt kundene muligheten til å ta riktigere beslutninger raskere. Avanserte statistikk- og analysemetoder i brukervennlige applikasjoner hjelper virksomhetene med å avdekke nye sammenhenger og se nye forretningsmessige muligheter. SAS Institute er den eneste leverandøren som fullt og helt integrerer datavarehus, analyse og løsninger for Business Analytics, slik at du får ny og overordnet kunnskap ut av din virksomhets data.

Se også www.sas.com, eller respektive lands hjemmesider: www.sas.com/norway, www.sas.com/denmark, www.sas.com/sweden, www.sas.com/finland eller www.sas.com/estonia.

Mer

Copyright © SAS Institute Inc. All Rights Reserved.

Pressekontakter i SAS Institute:

  • SAS Institute AS

    Parkveien 55, Pb 2666 Solli, 0203 Oslo
    Tlf: +47 23 08 30 50
    Fax: +47 23 08 30 49
    E-post:info@nor.sas.com