Nyheter / Pressemeldinger

SAS Insitute AS
Parkveien 55
Pb 2666 Solli, 0203 Oslo
Tlf: +47 23 08 30 50
Fax: +47 23 08 30 49
E-post:info@nor.sas.com

Press Release

Utskriftsvennlig Utskriftsvennlig

Presse & Nyheter

 

Bromölla kommune i Sverige innfører skybasert innkjøpsanalyse

Oslo, Norge  (11. Feb. 2014)  –  Bromölla kommune i Skåne velger en skybasert tjeneste for analyse av sine innkjøp. Leverandøren er SAS Institute.

Bromölla er den andre kommunen i Sverige som innfører skybasert innkjøpsanalyse fra SAS Institute. Helsingborg var den første som begynte å benytte seg av samme tjeneste, som i følge leverandøren også er tatt i bruk av halvparten av alle kommuner i Danmark.

Tanken er å redusere kostnadene med millionbeløp gjennom å analysere og effektivisere innkjøpsprosessene. For å kunne optimalisere innkjøpene behøver kommunen å få bedre oversikt over produkter og tjenester som kjøpes inn og til hvilken pris, sier Sven Stengard, som er økonomisjef i Bromölla Kommune.

-Vi håper på store innkjøpsbesparelser og heller benytte ressursene til å utvikle våre virksomheter, sier han.

I følge SAS Institute skal flere kommuner begynne å ta i bruk det skybaserte analyseverktøyet, som analyserer gjennomførte innkjøp helt ned på varelinjenivå. En utredning fra Upphandlingsutredningen i våres viste at den svenske offentlige sektor kan spare opp til 10 milliarder svenske kroner årlig gjennom smartere innkjøp.

Beløpet baserer seg på at offentlige sektor hvert år gjennomfører innkjøp for mellom 550-600 milliarder svenske kroner og ved å presse priser med noen få prosent skal dette kunne frigjøre milliardbeløp.

For ytterligere informasjon:

Wenche Nielsen,
Markedsdirektør SAS Institute AS
wenche.nielsen@nor.sas.com,
Mobil: + 47 472 73 066

Bilder fra SAS Institute: http://www.sas.com/offices/europe/norway/nyheter/bilder.html

 

Om SAS Institute i Norden og Baltikum

SAS Institute er verdens største privateide IT-selskap med over 11 000 ansatte og 50 000 kunder i 127 land, og er ledende leverandør av Business Intelligence og Analytics løsninger. Selskapet har opparbeidet en sterk posisjon i Norden og Baltikum og bistår over 1300 kunder fra kontorer i Oslo, Stavanger, København, Skanderborg, Stockholm, Helsinki, Riga og Vilnius.

Siden 1976 har SAS Institute gitt kundene muligheten til å ta riktigere beslutninger raskere. Avanserte statistikk- og analysemetoder i brukervennlige applikasjoner hjelper virksomhetene med å avdekke nye sammenhenger og se nye forretningsmessige muligheter. SAS Institute er den eneste leverandøren som fullt og helt integrerer datavarehus, analyse og løsninger for Business Analytics, slik at du får ny og overordnet kunnskap ut av din virksomhets data.

Se også www.sas.com, eller respektive lands hjemmesider: www.sas.com/norway, www.sas.com/denmark, www.sas.com/sweden, www.sas.com/finland eller www.sas.com/estonia.

Mer

Copyright © SAS Institute Inc. All Rights Reserved.

Pressekontakter i SAS Institute:

  • SAS Institute AS

    Parkveien 55, Pb 2666 Solli, 0203 Oslo
    Tlf: +47 23 08 30 50
    Fax: +47 23 08 30 49
    E-post:info@nor.sas.com