Løsninger & teknologi / SAS® 9.3

SAS 9.3 er her

Den nyeste versjonen av SAS støtter målsettingen om å gi kundene muligheten til å skape bedre resultater gjennom å ta riktige beslutninger raskere. SAS 9.3 er en integrert, åpen og skalerbar løsning for business analytics som understøtter en automatisert flyt fra data til forretningsinnsikt. Vi har tatt en prat med Petter Dybvig, Customer Support Manager og Henrik Slettene som er rådgiver og Team Manager Information Management i SAS Institute.

- SAS 9.3 inneholder hundredevis av nyheter og forbedringer som gir bedre performance og økt produktivitet for brukerne, sier Henrik Slettene. 

Customer Support Manager Petter
Dybvig og Manager Information
Management Henrik Slettene i
SAS Institute AS.

Forbedringer på alle områder
SAS 9.3 er forbedret i hele prosessen fra data til forretningsinnsikt. Nyhetene gir både forretnings- og IT-brukere ny funksjonalitet, som gjør at de kan arbeide smartere slik at den daglige bruken blir mer effektiv.
 
- For eksempel betyr forbedringene i SAS Forecast Server at en detaljhandelkjede kan styre lageret sitt med større nøyaktighet ved hjelp av nye scenarioegenskaper i løsningen. I SAS Enterprise Miner har vi tilført en funksjon som hjelper forsikringsselskaper med å fastsette den rette premien i forhold til forsikringstagerens risikoprofil, forteller Henrik.

Klar for økende datamengder
- Å takle "big data" har vært et annet fokusområde i arbeidet med SAS 9.3, og løsningene gjør det mulig å analysere all data, fremfor bare deler av den, for å oppnå et mer nøyaktig resultat. Områder, som for eksempel kredittscoring, lageroptimalisering eller risikostyring, vil nyte godt av den høye presisjonen i analysene, forteller Henrik.

"Big data" er betegnelsen for den enorme datamengden som stadig øker med nye typer data fra blant annet sosiale medier og mobile enheter, og normalt gjør voksende datamengder det vanskeligere å få innsikt og verdi ut av data.

- Svaret på "big data" er "big analytics". Den nye SAS-versjon øker både skalerbarhet og performance slik at økene datamengder ikke nedsetter analysehastigheten. Sammen med optimalisert arbeidsflyt gjør dette at brukerne kan øke deres effektivitet, sier Henrik.

Lansering utover høsten
- Med SAS 9.3 har vi fått en versjon som tilbyr svært mye nytt til både brukere, utviklere og administratorer, sier Petter Dybvig. 

- Det har kommet betydelige forbedringer for både utrulling, konfigurering, overvåking og administrasjon av SAS-miljøet. I tillegg har det blitt enklere å oppgradere fra både SAS 9.1 og 9.2, sier Petter.

- SAS 9.3 rulles ut fortløpende, fortsetter Petter, og det er lurt å ta en prat med oss om når det er hensiktsmessig å oppgradere. Det avhenger litt av hvilke SAS produkter eller løsninger man har, og om man allerede har SAS 9.2 installert eller ikke.

SAS Foundation, SAS Enterprise Business Intelligence Server (EBI) og SAS Data Integration Server (EDI) samt noen av løsningene er kommet på SAS 9.3. Det kommer en ny EBI versjon med større funksjonalitets oppdateringer i desember, hvor også Enterprise Guide 5.1 og SAS Add-In for Microsoft Office 5.1 slippes. Alle løsninger for blant annet Customer Intelligence, Financial Management og Risk Intelligence rulles på SAS 9.3 i løpet av høsten 2011 og i begynnelsen av 2012.

- I takt med at SAS 9.3 blir tilgjengelig kontakter vi kundene for å sikre smidige oppgraderingsløp og at de får full nytte av nyhetene, avslutter Petter. Han anbefaler også å laste ned brosjyren med nyhetene i SAS 9.3. 

Ta kontakt med Petter Dybvig angående SAS 9.3 på telefon 23 08 30 50 eller e-post: info@nor.sas.com.

NYTTIG LESING OM SAS®9.3

Pressemelding lansering 9.3
SAS er klar med business analytics til "big data"

 Klikk her for å lese hele pressemeldingen


 

10 grunner til å se nærmere på 9.3
Vi har samlet sammen ti toppgrunner til hvorfor 9.3 er verdt din oppmerksomhet.

 Les mer her 

Produktinformasjon om 9.3

 Les mer her

 

Vil du vite mer?

Ta kontakt med våre rådgivere for å sette sammen den løsningen som er riktig for akkurat din organisasjon.
Faglig påfyll rett i mailboksen? Meld deg på vår nyhetsbrevliste.