Løsninger & teknologi / Customer Intelligence

Customer Intelligence

Datadrevet markedsføring med kunden i sentrum

Uavhengig av virksomhetens marked eller størrelse, må markedsføringen bidra til å forsterke kundeopplevelsen og skape resultater. SAS® Customer Intelligence-løsninger gir deg økt kundeinnsikt, bedre styring av kunderelasjoner og kontinuerlig forbedring av virksomhetens markedsinnsats. Løsningen består av tre hovedelementer:

 
Customer insight
For at vite hva dine kunder vil gjøre i fremtiden, må du kjenne deres fortid. SAS® setter deg i stand til at overvåke kundedata og forstå kundenes holdninger, handlemønstre, lønnsomhet og risikoprofiler. Med en dypere kundeinnsikt får du et bedre beslutningsgrunnlag og en mulighet til å identifisere nye muligheter til kommunikasjon og salg.

Customer interactions
Kunder forventer å få en konsekvent og relevant behandling, noe som krever koordinering og synkronisering på tvers av alle kommunikasjonskanaler. Med SAS® kan du automatiser kommunikasjonen til relevante kunder ved hjelp av eksempelvis e-post, personlig kontakt, sms og web. Offline, online, og i real-time.
Vi hjelper deg med å sikre maksimal avkastning av markedsføringsbudsjettet, samtidig som den enkelte kunden eksponeres optimalt for markedsføringen.

Marketing performance improvement
Analytiske beregningsverktøy gir full innsikt i historien, men skaper også treffsikre prediksjoner for framtiden. Gi din organisasjon muligheten til å kontinuerlig lære av og justere på de tiltak som gjennomføres for maksimal effekt i form av økt nysalg, kundelojalitet og -avkastning. Med innebygde scorecards og funksjonsrike rapporteringsmuligheter gjøres også marketingprosessene og dens resultater synlige og forståelige.

MULIGHETER MED SAS® CUSTOMER INTELLIGENCE

KAMPANJESTYRING MED SAS® MARKETING AUTOMATION
Kampanjestyring, analyser og forretningsanalyse for målrettede kampanjer

SAS Marketing Automation lar brukerne effektivt lage, tilpasse og administrere markedskampanjer. Det intuitive brukergrensesnittet, kombinert med kampanjestyring, analyser, dataintegrering og forretningsanalyse, gjør det mulig å levere den riktige kampanjen med rett innhold til rett tid. Verktøyet gjør det også enkelt å integrere data fra alle sider av kunderelasjonen til en samlet oversikt over alle relevante kundedata.

 Les mer om løsningen

 

Vil du vite mer?

Ta kontakt med våre rådgivere for å sette sammen den løsningen som er riktig for akkurat din organisasjon.
Faglig påfyll rett i mailboksen? Meld deg på vår nyhetsbrevliste.