Kundehistorier /

SAS Institute AS
Parkveien 55
Postboks 2666 Solli,
0203 Oslo

Telefon: +47 23 08 30 50
Fax: +45 70 28 29 91
For mer informasjon se: www.sas.com/norway

Kundehistorier

UtskriftsvennligUtskriftsvennlig

Kundehistorier

 

SAS Visual Analytics gir Euramax Coated Products raskere tilgang til intelligente beslutninger

Ledergruppen i Euramax Coated Products vet at selskapets suksess avhenger av at man forstår og noen ganger også redefinerer fremtiden.

SAS Visual Analytics gir rask tilgang til komplette datasett, og i kombinasjon med det intuitive grensesnittet, kan analytikerne våre finne svarene på de spørsmålene de måtte ha, sier Wijers.

 

 

Ett eksempel på denne visjonen er den ekstraordinære fargen på verdens største belagte aluminiumstak på Ferrari World i Abu Dhabi i De forente arabiske emirater. Den massive, røde, logoformede strukturen ser nesten ut som et futuristisk skip som har landet i ørkenlandskapet.

For Euramax Coated Products leverer belagt metall til markeder i Europa, Midtøsten og Asia. De tre produksjonslinjene fremstiller belagt aluminium og stål til bruk innen arkitektoniske produkter, transportformål og selskapslogoer.

- Datautforsking hjelper både analytikerne og beslutningstakerne våre i å måle dynamikken i næringen vår. Vi arbeider kontinuerlig for å forbedre prosessene våre og avdekke de bakenforliggende årsakene til avvik i resultatene. Tiltro til kvaliteten på våre data gir raskere og bedre beslutninger, og er avgjørende, sier Peter Wijers, Business Support Manager i Euramax.

SAS Visual Analytics hjelper Euramax med å oppnå denne kvaliteten.

- SAS Visual Analytics gir rask tilgang til komplette datasett, og i kombinasjon med det intuitive grensesnittet, kan analytikerne våre finne svarene på de spørsmålene de måtte ha, sier Wijers.

Mer dynamisk utforskning
Euramax' belagte metaller benyttes på alle typer produkter, fra bygningsfasader til kjøkkenutstyr, og selskaper arbeider med noen av de mest kjente merkevarene i verden.
Selskapets mål med å bruke visuelle analyser er å:

  • Få mer dynamiske funksjoner for generering av rapporter og datautforsking.
  • Gi støtte for en mer undersøkende arbeidsmåte.
  • Styrke mobiliteten, inkludert muligheten til å ta med data ut til kundene.

- Vi ønsker at dataene våre skal være tilgjengelig hele tiden, slik at vi kan få raskere innsikt og ta bedre beslutninger uansett hvor vi er. I tillegg ønsker vi at vi skal kunne presentere dataene på en rekke formater, som en enkle å forstå," fortsetter Wijers.

Euramax har innført SAS Visual Analytics i flere land for å forbedre produksjonen og styrke forskningen. I tillegg brukes verktøyet til økonomiske rapporter. Flere bruksområder blir kontinuerlig lagt til.

 

Drille ned

Ifølge Wijers er det vanligste problemet med statistiske rapporter at du kan se avvik i sluttresultatet, men ikke finne årsaken. Analytikerne bruker mye tid på å fremskaffe detaljert informasjon, og generelt er det slik at jo mer detaljert rapporten er, desto flere spørsmål genererer den.

- Analytikerens magefølelse er ofte riktig, men han mangler verktøyene som gjør det mulig raskt å verifisere den. Rapportverktøyene i SAS Visual Analytics gjør det mulig for brukerne å filtrere eller drille ned til et mer detaljert nivå på en rask og enkel måte, forklarer Wijers.
Men noen ganger er magefølelsen feil, og også her kan SAS Visual Analytics være nyttig.

Euramax bruker Lean Six Sigma-team til å analysere og løse problemer i prosessene på en strukturert måte. Denne prosessen er produktiv, men den demonstrerer at man ikke kan basere seg på forventninger og magefølelser.

- Det å stole på denne magefølelsen kan hemme de ansatte i deres leting etter forbedring. Visuell analyse identifiserer både "outsidere" og lar deg se sammenhenger som ikke er innenfor det som er forventet. Dette gjør det mulig å fokusere på de virkelige årsakene, sier Wijers.

Data på reise
En annen viktig faktor for Euramax er at SAS Visual Analytics gjør det mulig å ta med data. Mange ansatte i Euramax reiser mye internasjonalt og har ofte behov for direkte tilgang til informasjon på mobiltelefon eller nettbrett, ofte uten internett-tilgang tilgjengelig.

- Med SAS Visual Analytics er de viktigste dataene lagret med rapportene, slik at man er sikret tilgang overalt. Våre ansatte har nå det de trenger, når de trenger det, sier Wijers.
Rapporter blir også laget på individuelt brukernivå, slik at Euramax kan sette opp en sikker tilgangsstruktur. Wijers har stor tiltro til responsen etter hvert som Euramax fortsetter å gjøre SAS Visual Analytics tilgjengelig for flere ansatte: -De kommer til å bli overbegeistret over å få tilgang.

Frihet og fleksibilitet i analysene
Wijers anser bruk av visuelle analyser som å åpne opp for muligheten til og utforske nye områder for effektivisering og innovasjon – til å besvare spørsmål som ennå ikke er stilt.

- Det er gjerne slik at når analytikerne bruker mye tid på å komme opp med funn, forsvinner ledelsens motivasjon til å be om ulike tilnærminger til analysen. Men med SAS Visual Analytics er det bare å laste data og analytikerne kan kjøre analyser uten behov for spesialisert støtte. Med denne friheten og fleksibiliteten i analysene, kan vi finne svarene mye raskere og levere svar med en høyere kvalitet.

- Kraften og brukervennligheten til SAS Visual Analytics gjør det mulig for våre ansatte å analysere data på mange forskjellige måter. Siden vi vet at alle rapportene er basert på detaljert data, er det å redigere en rapport og lete etter bakenforliggende årsaker enkelt. Når brukerne forstår hvor kraftig SAS Visual Analytics er, blir de enda mer motivert til å utforske dataene og få ny innsikt, avslutter Wijers.


 

Copyright © SAS Institute Inc. All Rights Reserved.

Euramax Coated Products

Situasjon:

Det vanligste problemet med statistiske rapporter er at du kan se avvik i sluttresultatet, men ikke finne årsaken. Analytikerne bruker mye tid på å fremskaffe detaljert informasjon, og generelt er det slik at jo mer detaljert rapporten er, desto flere spørsmål genererer den.

Løsning:

Euramax har innført SAS Visual Analytics i flere land for å forbedre produksjonen og styrke forskningen. I tillegg brukes verktøyet til økonomiske rapporter. Flere bruksområder blir kontinuerlig lagt til.

Fordeler:

Kraften og brukervennligheten til SAS Visual Analytics gjør det mulig for våre ansatte å analysere data på mange forskjellige måter. Siden vi vet at alle rapportene er basert på detaljert data, er det å redigere en rapport og lete etter bakenforliggende årsaker enkelt. Når brukerne forstår hvor kraftig SAS Visual Analytics er, blir de enda mer motivert til å utforske dataene og få ny innsikt.